Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (436)

nunka 

všechny recenze uživatele

Miluj suseda (blížneho) svojho... ako seba samého. Bill Murray je parádne otravný a mrzutý, náladový, starý a vráskavý. Ten fajn dojem robí samozrejme on a to ostatné už akosi nebolo čím vyplniť. Ruská prostitútka, mužský vzor pre dospievajúceho chlapca, nejaké tie akoby komické príhody, srdce z kameňa versus zaplavenie vrúcnymi citmi...Patetické deja vú, aké to už veľakrát bolo. Vyvažuje to však charakter ústrednej postavy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Malý veľký filmík stojaci hlavne na Murrayovi a jeho pohodových kreáciach. Tažko filmu vyčítať, že je taký aký je. Pretože aj napriek chybám má v sebe celkom pekné scénky a ako na celok sa na to dobre pozerá. Nečakal som, že bude Watts taká sexi aj s ruským prízvukom. McCarthy kupodivu veľmi príjemná v rovine nie šialenej a uškriekanej blbky, ako ju poznáme s komédií a dokonca aj ten Jaeden Lieberher v podaní malého chalana je omnoho znesiteľnejší ako väčšina jeho rovesníkov. Ono je to taký ten tradičný hodnotovo pozitívny guláš, hľadajúci pekné veci tam, kde väčšinou nie sú. Nie je prehnane vtipný a nesie v sebe akúsi horkosť. Pritom, ale dojíma tým najpohodovejším spôsobom. Netvrdím, že si ho znova zajtra pozriete, ale garantujem vám, že keď ho budú dávať v telke, alebo ho niekto navrhne ako fajn film navečer, nebudete sa brániť. A Bob Dylan nakoniec bol, je a vždy bude tým správnym zakončením akéhokoľvek filmu. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Svatej Vincek aneb otravná agitka hrdinství a hlavně dokonalá reklama těch nejlacinějších amerických filmových klišé. Místy k nepřežití, naštěstí to k mírné snesitelnosti dokáže táhnout Bill Murray, no ale vážení, s tím vychvalováním cynických hlášek, bych to zase tak nepřeháněl. Wattsové nechutné přehrávání je na pár facek. Líbivě primitivní a zoufale nedotažený film. S Melfim končím. 40% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $44,137,712Tržby Celosvetovo $54,837,234Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,454,543 //počet predaných kusov 51,087Tržby za predaj DVD v USA $4,917,998 //počet predaných kusov 205,230║ príjemné prekvapenie, Bill Murray to vie stále pekne herecky natrieť a bravúrne ovláda svoju postavu, ostatný herci mu výborne sekundujú, dokonca aj nechutná otrava Melissa McCarthy tento krát výstupom nič nekazí /80%/ ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Od podobně zaměřených filmů v Miluj souseda svého hlavní postava neprochází příliš velkým vývojem. Je tu opět jeden důchodce, tentokrát válečný veterán Vincent, který má zdánlivě všechno a všechny na háku. Shodou okolností začne dělat babysittera dvanáctiletému Oliverovi, který ho postupně vytrhává z letargie. Nesledujeme ale nějaký zásadní posun od zapšklého starce ke starostlivému "dědečkovi", spíše nám film postupně odkrývá jednotlivé vrstvy Vincentova charakteru - nejdříve ty negativní (alkohol, dluhy, sázení), posléze pozitivní (péče o nemocnou manželku) finálně stvrzené v závěrečné Oliverově školní prezentaci. O to více je pro mě hlavní hrdina uvěřitelnějším a když k tomu připočteme, že jej hraje ženiální Bill Murray, zábavná podívaná je na světě. P.S. Trochu mi vadí, že songy od The National cpou téměř do každého nízkorozpočtového bijáku, naopak hodně potěšila pasáž v baru, kde Vincent trsá na klasiku Somebody to Love od Jefferson Airplane. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení začalo v červenci roku 2013 v Brooklynu, New Yorku. (Zdroj: onlocationvacations.com) (willy1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2014 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)

Reklama

Reklama