Reklama

Reklama

Dynamit v zeleném

  • Západní Německo Dynamit in grüner Seide (více)

Obsahy(1)

Gangsterské zločinecké skupině se podaří zmocnit tajného plynu, který rychle umí člověka omámit a poté usmrtit. Externí přisluhovači bandy jsou tvrdě likvidováni, ale jeden před smrtí promluví. Do akce jest nasazen detektiv Jerry Cotton. Nejlepší agent FBI v přestrojení za specialistu na poplašné zařízení se vloudí do přízně členů bandy, kde dojde i na tvrdé pěsti, nože a revolvery. Pro daný úkol je podstatné, že pronikl do struktury zločinecké organizace. Nic není tak růžové, jak se zdá, ale Jerry Cotton si poradí i v tomto případě a neváhá nasadit i svůj život. Posléze odhalí i pravou tvář….. (tahit)

(více)

Recenze (29)

Javert 

všechny recenze uživatele

Filmový pulp v tom nejčistším slova smyslu. Klasické šedesátkové béčko, německá variace na bondovky, ovšem ještě o něco (dost) víc přitažená za vlasy a přikrášlená někdy až pochopitelnými kousky hlavního hrdiny (ano, třeba proskok předním sklem automobilu). Takový Italian Spiderman myšlený vážně. A Carl Möhner jest německým Sheenem! Jestli Martinem nebo Charliem, to však nedokáži přesně určit. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Průměrný film. Co se Haralda Reinla týče, patří spíše k tomu slabšímu. Jeho cottonovky jsou si všechny podobné: ukázka amerického industriálního prostředí velkoměsta, v němž bují organizovaný zločin. Cotton jako borec, kterého zločinci pořád váhají konečně oddělat, a tak se mu vždycky podaří vyváznout. Zde Cotton vynikl jako technický specialista na eliminaci bezpečnostních zařízení. Komiksovou scénku z akčních rodokapsů připomínala dívka s bičem, působíci na city zamilovaného hrdiny. Jinak, nemohu si pomoci, ale tvář George Nadera na mne působí tak nějak gumově. Prostě nelíbí se mi...ani ostatní herci se mi v cottonovkách nelíbí. Dost mne proto překvapuje, že Reinl, který měl tak šťastnou ruku na výběr herců v mayovkách (Lex Barker, Pierre Brice, Herbert Lom, Mario Adorf, Klaus Kinski aj.) tady zvolil takový trapný průměr... ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Mě příběhy Jerryho Cottona baví. Odsejpá to a na rozdíl od některých jiných jeho příběhů tady nejde o zkázu lidstva, ale "jen" o hrst diamantů. Pravda, ve srovnání s tím, co se už dva tři roky předtím točilo ve Francii a Itálii, tohle je hodně oldschool. A taky je fakt, že při sledování více příběhu Jerryho Cottona dojdete k závěru, že je to strašnej kurevník. Zde v roli děvčete do pelechu Silvia Solar, která na to tak úplně neměla. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tento diel už fakt pripomína Bonda. Cotton konečne poriadne a vtipne hláškuje a balí krásky. Prípad krádeže diamantov je tiež pútavý. A hlavne je to kopa aj dnes pozerateľnej akcie. Zopár kaskadérskych kúskov vyzerá aj po rokoch pôsobivo. Celkovo to je svižná a vydarená variácia na Bondovky. 6/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo tak tomu rikam odpoved na bondovky tenhle film je z tech tri co sem zatim videl asi nejvic takovej bondovskej ukrutne se tu hlaskuje a mne to nejvic bavilo hlavne ten puvodni Ceskej dabing je proste bezchybnej jinak Reinl potvrdil pozici Nemecky rezisersky jednicky byl to proste mistr svoji doby a kdyz clovek sleduje kam az ti Germani klesli je to skoro k neuvereni tohle je kazdopadne tezkotonazni zabava se skvelou a nezapomenutelnou uvodni melodii pravda starne to pred ocima to sice jo ale bavilo mne to vic nez nektery bondovky ze 60 let hlaska na zaver Jerry k padouchovi potrebujes vymenit srdce ja se srdcem nic nemam nech si vymenit i mozek kam jedes? nekam kde se nemusim zpovidat nejaky becce sadla! ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama