Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (421)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Mikrohvězdička z Twilight ságy se reinkarnovala do nového Herkula a zrodil se... Twilight Herkules. Renny Harlin se hrabe na žebříčku popularity z důkladně udusaného hnoje a je fakt, že to bude mít v budoucnu těžší než balík šprcek ve Vatikánu. Herkules má příšerný vizuál (televizní look, trapné CGI triky, nulová výprava, průhledné využívání zpomalovaček a třetího rozměru), tuctovou hudbu z ranku "sice nevím, co se na plátně děje, ale pořád dramaticky burácím nebo melancholicky pláču", zapomenutíhodné herce a příběh, jehož fragmenty jsme buď viděli jinde, nebo bychom je raději neviděli vůbec. Pozitivum: desetinu filmu tvoří závěrečné titulky. Doufám, že Dwayne Johnson v létě vynese tuhle volovinu v zubech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na báj o Héraklovi. Tohle má s řeckou mytologií společného asi tolik, co Xena. Ale zatímco dřív jsem podobné prznění nemohl přenést přes srdce, postupem času jsem to dokázal skousnout. Tady jde prostě o to, že si královna upletla bastarda s Diem, což její mažel nemůže vydýchat a tak pošle nevlastního synka na sebevražednou misi, aby se ho zbavil. Dle očekávání Hérakles komplot přežije a vrátí se, aby to otčímovi spočítal i s úrokama. Má to spartakusovský look, což mi docela sedělo a tak mi nevadila ani ta místy laciná výprava či nedokonalé triky. Problém byl v tom, že v zájmu přístupnosti se divák nedočká jediné kapky krve, což je třeba při souboji v aréně docela faux pas. Cákance kečupu a nějaká ta odpadlá končetina by film posunuli přece jenom někam jinam. To samé platí i pro sex. A samozřejmě nejhorším krokem filmařů bylo obsazení Kellana Lutze, což je neskutečné poleno, ale chápu, že spousta puberťaček odkojených Twiglightem z něho teče a to nejspíš rozhodovalo. Suma sumárum není to tak špatné, jak jsem čekal a občas to bylo i koukatelné, takže si myslím, že těch 50% si tahle znásilněná legenda v pohodě zaslouží. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento Hercules určite nemá na VIKINGOV či SPARTAKA... Lenže som od neho nič nečakal a v pohode som ho dopozeral. Na rozdiel od Rockovho HERCULA či POMPEJÍ si tvorcovia zrejme uvedomili, čo točia a celkom ma pobavili. Možno v kine by ma to sklamalo viac (keďže scenár sa určite pôvodne nevolal The Legend of Hercules :-) a ide čisto o priživenie sa), ale doma na gauči mi to stačilo... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miluji řecké mýty a tohle s nimi nemá nic společného. Je to historicky jakási směs řeckých, římských a možná i trochu egyptských dějin. Pokud se týká příběhu, tak z mytologie si bere jen jména některých postav, ale jejich příběh je vyprávěn naprosto jinak. Primárně je to prostě jenom akční podívaná, která mě v některých místech docela nadchla. Jenže celkově je to prostě strašné. Proč to nemohlo být o nějakém fiktivním hrdinovi? Pořád by to byl špatný film, ale aspoň by neprznil mnou milovanou postavu. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek říkám, že tohle je opravdu mizerná podívaná. Jestliže u druhé 300ky kritizuji hlavního hrdinu za nevýraznost, zde je hlavní hrdina středobodem. Jestliže se Lutze zastávám v Postradatelných, tady jde o opak. Lutz totiž je opravdu středobodem, toho jak se hrát opravdu nemá. Naprosto prkenné vystupování a neherectví vás bije do očí u celého obsazení. Snad až na výjimku v podobě Adkinse, ale upřímně on toho moc předvádět nemusí. Ale že i hlavní tahoun filmu je herecky o level níž než ta pěkná zlatovlasá kočka, která je zde na ozdobu, to je na pováženou. Další průser filmu, tady alespoň u mě je naprostá absence emocí. Když se v aréně rval Spartacus, tak i při opakováni seriálu prožívám každou ránu, kterou inkasuje. Zde? Nic, nula a prázdno. Film nepatří do vod odpadů, ale jestli vám někdo řekne, že zase tak zlé to není. Nevěřte mu. 45 procent. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně u vody, kdy se Alkeidés znovu setkává s Hébé (Gaia Weiss), se ji mění střídavě účes. (jjituska)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno