Reklama

Reklama

Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (444)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Michael Mann je muž činu a doposud jsem u jeho práce nebyl svědkem ničeho jiného, než precizně natočeného kousku. Nejinak je tomu i u Blackhat, alespoň tedy v mém případě. Kritiky bylo hodně, ale dle mého neoprávněně. Jistě, uvěřit nasvalenému Chrisovi Hemsworthovi, že to s počítačema teda pořádně umí, je jedna věc, ovšem i přes trošku delší stopáž, než by možná bylo záhodno, mě "Hacker" zaujal a jakmile přijde na akční scény, je to lahoda. Scénář samozřejmě trpí obvyklými hollywoodskými přikrášleními a ono hackování si najde plno odpůrců, ale já to to beru tak, že účel to splní a hlavní je, že film odsýpá, má svůj ksicht a je zkrátka poznat, že jej točil přece jen někdo schopnější a ne jen nějaký fušer...75% ()

váca 

všechny recenze uživatele

Až na ten závěr, kde mohl být závěrečný souboj povedenější, jde ve výsledku o celkem zdařilý kyberthriller, který perfektně ubíhá a nemá moc hluchých míst. Realistické přestřelky a celkem uvěřitelný hackerský podtext mě nadchly. Co mě také mile překvapilo, bylo dobré herecké obsazení, které bylo uvěřitelné a i čínská část byla sympatická, čehož jsem se bál nejvíc. Pro mě rozhodně lepší průměr a určitě ne zklamání jako to tady podává většina hodnotitelů. Za mě jednoznačně minimálně 70% a doporučení ke shlédnutí!! ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Od Collateralu se Mann stále hledá. Hacker je možná vizuální i atmosférická lahůdka, na kterou je radost koukat, ale jeden by až zaplakal při vzpomínce na neomylného Michaela z devadesátek, kdy dokázal podávat i jednoduché příběhy komplexně, emocionálně a psychologicky takřka vyzráleji než Scorsese. Hacker pracuje se zamotaným zločinecko-romanticko-mysteriózním námětem, kde nechybí buldočí charakter (Hemsworth), něžná a oddaná milenka a parta chladnokrevných zločinců s plány, v nichž jde o desítky milionů, ale jeho obsahová prezentace je ve všech ohledech tolik zjednodušená a povrchní, že pokud necháme mozek zcela vypnutý, výsledný dojem to neovlivní ani o ždibec - a to dokáže vzhledem k ultimátně vypiplanému Mannovu režijnímu stylu a Williamsovu tradičně skvělému soundtracku řádně zamrzet... 65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth ako silácky hacker v "novom" krimi thrilleri. Držanie diváka v napätí napomáha v pomalých scénach, kde sa Mann snaží hrať so psychikou postáv, hoci sčasti zbytočne. Civilné scény a že ich je v stopáži väčšina nemajú poriadne tempo a odhalia najväčšiu slabinu filmu - charaktery hrdinov. Chris Hemsworth ako z lochu vytiahnutý hacker pôsobí ako akčné eso i inteligent v teréne, jeho postava má zvláštne interakcie a je sčasti neuveriteľné, že po rokoch v izolácii zvláda nové systémy a drží si kondičku. Blackhat sa berie veľmi vážne a pri vrstvení napätia buduje nesmierne veľké očakávania či pointu a ona skôr vyšumí do prázdna. Dve tretiny čakáte niečo výborne vykonštruované, no vysvetlenie asi uspokojí iba máloktorého diváka. Rovnako nenaplnení budú aj fanúšikovia špionáže či politiky, ak tie virtuálne pletky majú menej priestoru, civilné násobne viac, no akurát zdržujú. Hacker sa mení na akési ázijské Miami Vice so silnou atmosférou, kvalitnými prestrelkami, naháňačkou a Mannovou typickou ručnou kamerou. Keď sme na úteku, zrazu to funguje. Ak nie, ponoríme sa do zvláštnej atmosféry. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Děláte si prdel?! Blackhat je parádní, drsná, odtažitá (s divákem se moc nesere) a příběhově zajímavá krimi (co na tom, že motivace záporáka mohla bejt víc procítěná a logická), kterých dneska vzniká asi tolik, jako kvalitních hororů. Přijde mi, že už se bez laserů, Marvelu a Bayhamu nedokážete obejít a když vznikne něco jako Blackhat, házíte to do odpadu jenom tak z reflexu. Když je film sofistikovanej? Špatně! Když je jednoduchej? Šaptně! A co když je přesně mezi? Špatně! Nevim co jste všichni čekali a co pořád čekáte, ale někdy není špatný se trochu zamyslet. V rámci Mannovi tvorby je to sice - ANO - průměr, ale v rámci americký krimi produkce je Hacker vysoko v nadprůměru. Jediná věc, která člověka může nasrat, je, že Mann použil hudbu složenou pro úplně jinej film (Elysium), což - ačkoliv do filmu padne - kazí celkovej dojem (to ale neni důvod srážet nějak rapidně hvězdy). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Mann přiznává, že neměl o Lee-Homově velkolepé hvězdné kariéře tušení, dokud s ním loni v Hongkongu nenatáčel na Nathan Road a nenarazil na neobvyklý problém. LeeHom Wang podepsal smlouvy s několika firmami, například na fotoaparáty Nikon a Coca Cola a jeho tvář byla vyobrazena na obřích billboardech všude v okolí. „Nemohl jsem při natáčení Blackhat namířit kameru žádným směrem, protože všude byly obrovské plakáty s Lee-Homem," říká Mann. (MJackie)
  • Film sa natáčal v indonézskej Jakarte, Hongkongu, Los Angeles či malajzískych mestách Kuala Lumpur a Klang. (Hudakfilms)
  • Rok po vydaní filmu prezentoval Michael Mann svoj režisérsky zostrih počas Brooklyn Academy of Music. Pre verejnosť bol dostupný ešte o rok neskôr, v roku 2017 na stanici FX. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Reklama

Reklama