Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Trailer

NinadeL

Malý velký film o zármutku. Krásné. Součástí kouzla je i ta skutečnost, že si scénář napsal sám Jonathan Tropper - autor knižní předlohy Co by kdyby (This Is Where I Leave You), která se kupodivu jmenuje stejně ve všech podobách a nikoho z filmové distribuce to naštěstí nenapadlo rozbít. Herecky kraluje Jane Fonda. ()

Helmutek

Těch 61% tady (03/18) mě zase překvapuje, moji oblíbení ale hodnotili stejně jako já vysoko. Ten film sice asi neni nejlepší na světě, je to ale skvělá komedie s ještě lepšim obsazením (Fonda, Driver, Bateman, Corey Stoll, Abigail Spencer...). Pár klišé se to nevyhne, ale nakonec jsou i ty rozvedený celkem dobře - zdaleka ne všechno dopadne růžově (rozchod Phillipa, nenavrácení se k sobě Judda a Quinn), i ty jsou ale celkem marginální vzhledem k tomu skvělýmu zbytku. Náladou mi to připomalo něco mezi Andersonovejma Royal Tenenbaum a mym nedávnym objevem Crazy, Stupid Love - občas trochu bizár, občas trochu absurdno (v nejlepších slova smyslech), celkově prostě hrozně sympatická komedie se skvělejma hercema. Já si to teda rád někdy pustim znovu. ()

Hanys_

Fain jednohubka, ale tenhle koncept (sourozenci se sejdou po letech ve svém rodném městě a vyrovnávají se s duchy minulosti i přítomnosti) na mě obvykle funguje mnohem líp. Tady se sice pracuje s fakt nadstandardním obsazením, ale protože těch linek bylo tolik, k nikomu jsem si stejně nedokázal vytvořit nějaký vztah. Asi bych i tolik netlačil na ten humor za každou cenu. ()

ondrula

Tak v této komedii mě americký korektní humor opět nezasáhl. Vlastně bych řekl, že film je dost nudný, vtipný je jen poskrovnu a ta jímavá rodinná katarze, která se ostatně dá tušit od samého počátku filmu, je poněkud debilní. Nekonečný depky tří bratří z toho, že jeden nemůže počít, jeden je nezodpovědnej kokot a dalšímu zahýbá žena, mě vůbec nedojímaly a vlastně mě dost otravovaly. Znechutilo mě, jak nechutně se tam eroticky vystavuje přestárlá Jane Fonda a pobavilo mě, jakej ušoplesk je Adam Driver. ()

Johnny.ARN

Opäť film, na ktorý treba byť správne naladený. Čo som nebol, preto ma tá rodinná disharmónia nezasiahla, prišlo mi to veľmi rozťahané a zbytočne dlhé. Ale miestami to bolo tak správne situačne vtipné, čo aspoň trochu tú napätú atmosféru odľahčilo. A Šofér má skutočne nenormálne odstávajúce uši. 2 z 5 ()

• Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)