Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to divnej feel-good film, páč jsou v něm divný postavy a ještě divnější situace a dialogy, ale musim říct, že jakmile jsem se na tuhle cáklou rodinku po půlhodině konečně naladil, byla to celkem zábava. I to loučení pak na konci docela zabolelo, dalších dvacet minut bych ještě klidně zkousnul. Myslim, že se v tom uvidí skoro každej, minimálně teda v některým vzorci chování jedný z postav anebo v jejím smýšlení... Jo a s Adamem Driverem chci po tomhle filmu už konečně na pivo, ten chlap je neskutečnej sympaťák! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19,8miliónaTržby USA $34,296,320Tržby Celosvetovo $40,996,320Tržby za predaj Blu-ray v USA $305,595 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $2,142,639 //počet predaných kusov 106,264║ sladko kyslá dráma od rutinéra Shawn Levyho chce dosť odvalene útočiť nátlakovým sentimentálnym spôsobom na city diváka a samozrejme že to ani náhodou nefunguje, skôr ide o otravnú záležitosť než to čo chcel tento film byť, medziľudská dráma s pár odľahčenými scénami teda ani náhodou nehrozí, strata času aj keď herci sa snažili niečo z toho vyžmýkať /35%/ ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Mile mě překvapilo, že film disponuje docela slušnou dávkou humoru a mnohokrát jsem se od srdce zasmál. Bohužel postupem času zábavnosti ubývalo a naopak prim začala hrát klišé (o předvídatelnosti celého filmu stejně jako jednotlivých vztahů se snad ani není potřeba zmiňovat). K tomu se přidal falešný sentiment, patos, křečovitost, trapnost, důraz na „správné“ hodnoty a životní „pravdy“ (z nichž jsem mohl bez ironie souhlasit led tak s „Někdy je prostě těžké vidět lidi z tvojí minulosti, když je tvoje přítomnost tak moc podělaná, víš?“) a film byl s každou minutou čím dál méně snesitelnější, o konci ani nemluvě. Ve výsledku to tak dělá pouze průměr. „Promiň, že jedu pozdě.“ – „Jsi hajzl!“ – „Řekni mi něco, co nevím.“ – „Máš tričko naruby.“ – „Tak to jsem nevěděl.“ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Sice se z těch quirky komedií o krizi středního věku bílého privilegovaného duševně neprobuzeného Američana stává poměrně rozpoznatelné klišé, ale tahle konkrétní byla aspoň vcelku zábavná, respektive poměrně zábavně obsazená, respektive Adam Driver je bůh a taky začínám mít trochu slabost pro Coreyho Stolla. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie každý sa nájde v amerických nezávislých dramédiách. Táto je ale podstatne umiernená a zmysluplná, mierená najmä pre dospelejšiu časť publika. Nemôžem povedať, že by bol film nejak zvlášť vtipný, a ani by som jeho konzistentnú dávku humoru a dôvtipu nenazval komédiou, než len úsmevný pohodový snímok, ktorý sa nesnaží prvoplánovo zaujať. Na druhej strane chýbala lepšia pointa a lepšie dialógy sa priam žiadali k takémuto skvelému obsadeniu. Napriek tomu, že sa príbeh zameriaval na dospelácke témy ako napr. smrť rodiča, (ne)plodnosť, podnikanie, rozvod a pod., nebol to ťažký film a už vôbec nie čierna komédia. Celkovo tento film stojí za to vidieť v prípade, že na to budete mať čas a rátate s tým, že vám toho veľmi veľa neprinesie. Stačí sa nechať sa podmaniť bezstarostným príbehom ako cestou k súhre medzi súrodencami a udalosťou, ktorá navždy zmení ich životy. 60%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)
  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama