Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejhorší nejsou trpaslíci, jak se domnívá český klasik Jára Cimrman, ale slepě zamilovaná a zhrzená erotomanka. Audrey Tautou v pro ní nezvyklé roli vás o tom přesvědčí. Jestli znáte OSUDOVOU PŘITAŽLIVOST s Douglasem, tak víte, na čem jste. To téma je podobné. Úvodní titulky jsou plné srdíček a následujících asi 30 minut to vypadá, že půjde o zamilovanou selanku, potom se to ale zajímavě zvrtne a samotný závěr je více než uspokojivý. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film. Velmi zvláštně pojatý, autor scénáře jakoby pořádně nevěděl, co chce psát. už úvodní titulky mě upoutaly, protože hudba a způsob, jakým byly udělány. se jen tak nevidí a přišly mi velmi originální. Teď se dostávám teprve k hodnocení samotného filmu, první polovina je tak sladká a něžná o tom, jak hodná, nežná a hezká holka naletěla zlému, pohoršenému, bohatému doktorovi, jsem opravdu nečekal, že se to zvhrne takovýmto způsobem. Druhá polovina má spád, plno nápadů a vyvolává vám úsměv na rtech, doprováný mrazením v zádech. Představa, že tak křehké stvoření, jakým Audrey Tautou bezesporu je, může trpět erotománií a dojít k tak zoufalým činům, je opravdu nervy drásající. Je to ale pouze film, který vřele doporučuju. A to nemluvím o titulní písni love, která vám bude znít v uších ještě další týden. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ľúbi ma, neľúbi ma považujem za film, ktorý viac sľubuje, než nakoniec poskytne. Samotný námet filmu je výborný (i keď nijako zvlášť originálny, veď aj jedna časť Dempsey a Makepeace so Suzie Quatro bola na túto tému), ale náročný na spracovanie. Rašomonovské prerozprávanie jedného príbehu prostredníctvom pohľadu dvoch párov očí bolo dobrým ťahom, ale spolu so záverom patrí k jediným kladom filmu. Audrey Tautou ma kontrapunktom medzi jej tváričkou a deviantným správaním nepresvedčila, o Bihanovom rozpačitom výkone ani nehovoriac. Režisérke sa nepodarilo vyhnúť úskaliam malej uveriteľnosti a falošnosti príbehu, na ktoré som pri romantickom filme s prvkami thrilleru dosť háklivý. Tri hviezdičky sú skôr aktom dobrej vôle, než vyjadrením môjho dojmu z filmu, ale jemnejšie hodnotenie mi ČSFD neponúka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela nečekaně příjemná záležitost. Miluju evropské filmy, zde ale nejde o komorní drama, nýbrž se debutující režisérka přiklání spíše na stranu hollywoodské vykalkulovanosti. Audrey z Montmartru je opět bláznivě zamilovaná, tentokráte ovšem balancuje na hranici rozkošné studentky malířství a paranoidní hyeny. Nesmíří se s platonickým vztahem, ani s tím, že manželka jejího vyvoleného kardiologa je těhotná. Scenáristé si s námi mírně zalaškovali a nejprve nás donutili věřit sympatické studentce, aby onen podraz poté uvedli na pravou míru a ten samý příběh vyprávěli podruhé – z pohledu ohrožovaného doktora. Rafinovaný a inteligentní příběh, který se v polovině změní z „romance“ v psychothriller, rozzařuje svým úsměvem subtilní a přesvědčivá Audrey Tautou, bez níž by byl film (alespoň pro mě) poloviční!! Finále mě navíc maximálně uspokojilo. ()

cold 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které Vás dokáží překvapit. Audrey miluji jako Amelii, ale z Angeliky, zamilované do lékaře, mi běhá mráz po zádech. Opravdu jsem si myslel, že půjde o zamilovanou selanku, ale jaké bylo překvapení, když se příběh začal odehrávat z pohledu Loika !!!!???? Zde opravdu sedí žánr filmu - Romantický / Thriller ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama