Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dle recenzí jsem čekal pořádnou hooligans melu a jednu bitku za druhou a s přihlédnutím na fakt, že jde o Rusko, tak tam jsem čekal dvojnásob. Ale Okolo futbola je přesný opak a více než na hooligans potyčky v lese sází na příběh okolo ústřední party, která je překvapivě celkem zábavná a ikonická, takže s tím problém nemám. Když si ale zpětně přehraju onu rvačky, které by měly být hlavní předností podobných filmů, chce se mi smát, jak neuvěřitelně béčkově, nudně a trapně je zde zobrazena - nedojde na téměř žádné záběry, žádnou krev, nic. Příběh 3/5, zbytek ale za řeč nestojí. Celkem brak. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem opravdu oslněn filmem. Hooligans. Chlapi sobě. Věrnost. Loajalita. Neprůstřelné přátelství, krom kulky "žena" - jako vždy. Jednoduchý příběh s jednoduchostí podaný. Opravdový. Realistický. Naturální. Šťavnatý. Zvířecí. V porovnání s hooligans filmy: svou pravostí přesahuje Green street hooligans, tak pro mě špička. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dovolím si tvrdiť že asi najlepší film z prostredia futbalových chuligánov (dalo by sa polemizovať ešte o Green street hooligans), ktorému dávam plný počet aj za skvelý domáci nachos ktorý nám pripravil k spoločnému filmovému večeru synovec, ktorý sa zastavil na prázdniny. Žarij síce nemusel skončiť rukou moslimského dílera drog ale mohol si podať bonzáka britvu a to mohlo vyvolať agresívnu reakciu policajtov v závere, ale ani táto zápletka nebola zlá a aj keď chýbalo o niečo viac diania zo štadiónov, v dnešnej dobe sa hooligans už dávno realizujú predovšetkým mimo nich. CSKA, Spartak, Dynamo Moskva či Zenit Petrohrad, vrchol tvrdého jadra z Ruska tam bol a nápadité bolo aj to ako polícia s tým ako sú hools organizovaný zaostáva. Keď však dojde na lámanie chleba technika je na strane, v tomto filme "astranautov", v našich krajinách korytnačiek... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak rusáci teda nic moc. Není mi moc jasný, jak nás tenhle národ primitivů mohl 40 let okupovat... Jeden jantar vedle druhýho a druhej vedle třetího. Jasný, chuligáni sou po celým Světě, ale rusáci jsou vyhlášený tím, že u nich se to bere hrozně vážně. Upřemně nemám nic proti tomu, když se dvě partu vylízanců domluvěj bitku mimo staďák, aspoň nedělaj bordel. Proč to ale dělaj někde v městkým parku? Kdyby si to dali někde na louce, každýmu by to bylo šumák. Nicméně film nemá v podstatě vůbec žádnej příběh, žádný napětí. Občas se tam servou, ale nic co bych si zapamatoval. O životě ruských hooligans sem se toho tedy moc nedozvěděl. Nazdarovje jelita! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Automechanik, učiteľ, DJ, producent komiksov. Štyria kamaráti s odlišným zamestnaním, s jednou spoločnou záľubou. Niekto chodí na ryby, alebo výlety s rodinou, oni trávia čas hromadnými šarvátkami na rôznych miestach. Súper sa vždy nájde, no váčšinou je to ten, kto hrá najbližší zápas proti Spartaku Moskva. Termín a miesto bitky je dohodnuté. Všetko ide podľa plánu, až do momentu kedy sa na "scéne" neobjaví - zrada. Zabudnite nato, že budete sledovať snímok, podobný "Green Street Hooligans". Tento film je viac o príbehu, priateľstve, láske a zrade. V poslednej dobe mám v obľube sledovať ruské filmy. Tento, rovnako ako predošlé - nesklamal. Práve naopak. Napriek pozitívam, štvrtú ★ pridávam len z dôvodu rozuzlenia. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Feduk - autor titulní písně, je v soukromí sám velkým fanouškem moskevského Spartaku. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Zápas mezi Spartakem a CSKA je ve filmu prezentován jako finále poháru. Nicméně, během jedné scény můžeme vidět, že na výsledkové tabuli je napsáno, že jde o ligový zápas ruské Premier Ligy. (Dr Lizal)
  • Velké množství scén je založeno na skutečných historkách z dějin ruského chuligánství. Například scéna, kdy chuligáni Spartaku čekají na své rivaly z Dynama a před bitkou si odchytí špeha, který pak za trest musí jít proti „svým“. Ve skutečnosti to ale jeden ze Spartaku nevydržel, vyběhl z křoví dřív, a tak většina chuligánů Dynama stihla utéct. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)

Reklama

Reklama