Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (497)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Adama Sandlera mám fakt moc rád. Jeho humor mi sedí, u jeho filmů se pobavím. Ale když se podívám na seznam jeho filmů, je to vždy hop nebo trop. A tenhle film je docela hop. Dvojice Sandler a Barrymore je super a chemii mezi sebou mají. Vcelku velmi podobný námět jako u Zkus mě rozesmát (2011). Vdovec s dcerami a rozvedená matka se syny. Romanticky to funguje, humorem vlastně taky. Já se příjemně bavil. Jen na předchozí film s Aniston to prostě nemá. (55 %) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sandler a jeho komedie mají takový zvláštní punc originality. Na jednu stranu dokážou parádně bavit, ale kolikrát tak moc odkazují na popkulturu, že bez ní budete úplně ztraceni. A když se nechytáte v té americké, tak Vám často plno fórů unikne. No a u Dovolené za trest je ten problém, že humor přejala právě ta popkultura, kde kdyby mi přítelkyně například u jedné scény neřekla, že se jedná o narážku na Kardashianovou, tak bych to vnímal jako dost trapnej moment. A těch jsem ve filmů zažil hrozně moc. Vždyť jak dlouho mi třeba trvalo, než mi došlo, že celá ta africká hudební skupina v čele s Crewsem je vlastně brutální narážkou na Old Spice reklamu. Opravdu hodně dlouho se mi nestalo, abych nevěděl, jak mám hodnotit film a natož ještě komedii. Dovolená za trest má v sobě tu klasickou pohodu filmů se Sandlerem, ale na stranu druhou tam bylo tak strašně moc nevtipnejch momentů a hlášek, že jsem víc kroutil hlavou, než jsem se zasmál. A to je co říct, protože jsem se kolikrát fakt upřímně zasmál. Třeba ten nápad s Afrikou je hrozně fajn. Vlastně i díky ní se na film hezky kouká. Jenže to ztvárnění Afriky je tak strašně úchylný, že z Američanů dělá nadlidi, kteří jsou ochotní utratit neskutečné peníze za šílené absurdnosti. Nejlepší chvíle byla například v momentě, kdy různé safari výpravy na jeepech jezdili přímo před lvy, aby si je prohlídli z blízka. A nejenom před lvy. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie s pohodovým Adámkem v hlavní roli. Rozhodně nedoporučuji mít přehnaná očekávání, neboť komedie nevyniká vůbec ničím. Pevně se drží zaběhnutého schématu a vy přesně víte co čekat. Nepřekvapí vůbec ničím. Začátek je celkem roztahaný a minimálně zábavný. Samotný pobyt v Africe je lepší a prostředí je nádherné. Především tančící negr Terry Crews se svojí negerskou crew nemají chybu. Na můj vkus tlačí film více než bych chtěl na vážnou strunu a dost se odvrací od Sandlerovských bláznivin, které já osobně mám raději, a které poslední dobou Adama více provázejí. Pár vtípkům se stejně zasmát dá a filmu vládne super pohodová atmosféra. Nenajdete sice jediný moment, pro který se vám podaří film zapamatovat na delší dobu, ale o to tvůrcům zřejmě ani nešlo. U mě dobrý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $46,294,610Tržby Celosvetovo $126,794,610Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,296,090 //počet predaných kusov 187,958Tržby za predaj DVD v USA $5,716,085 //počet predaných kusov 355,080║ nakoniec celkom roztomilá komédia akých je už neúrekom ale dobre a to ale na začiatku to tak moc ružovo nevypadalo, za posledné roky troška Sandler napravil chuť /60%/ ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedené i přesto, že si to místama až nezdravě hraje s rodinným klišé a naprosto profláklými situacemi. Nicméně tahle pozice Adamovi sedí, uvědomělejší fotřík, bez přehnaných, pubertálních a perverzních výstřelků. Přesto je ale zábavný. S Drew už si navíc zahráli, takže jim to klape i v tomto případě. Jako půl hvězdu navíc beru výtečného Terryho, který mě velmi bavil. Všeho všudy solidní rodinná zábava. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (22)

  • Natáčalo sa prevažne v Juhoafrickej republike, ako napríklad v rezervácii Pilanesberg Game či v Národnom parku Kruger, ďalej potom tiež v Miami na Floride. (rafix)

Reklama

Reklama