Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 2

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (Cinemart)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (1 824)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl snímek v premiérách, nabyl jsem dojmu, že to něco pro děti... Už dlouho jsem neudělal takovou botu. Byl jsem zasažen přímo na solar plexus a hltal scény napínavé, vtipné a různé WTF momenty, u kterých jsem nevěděl, co je za hranou pro tvůrce, pro mě, zda si ze mě dělají legraci, anebo bych si srandu měl udělat ze sebe já sám. Jediná výtka - slyšet v každém filmu se špionskou tématikou hudbu, variující Barryho, je už poněkud otravné. 90%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Uvažuju, jestli jsem někdy viděl film, který by takhle přesně odrážel puberťáckou mentalitu. Kingsman je v některých detailech výborný a dechberoucí, v jiných detailech mi byl vyloženě odporný ... celkově jsem se u něj bavil, ale tak nějak rozpačitě. Mnozí tu oceňují snahu být neustále zábavný, drsný, nekorektní, dravý a svěží, ale Vaughn tentokrát na rozdíl třeba od Kick-Ass imho hrubě neuhlídal míru, takže se mu to na mnoha místech propadá do žumpy, kterou bych označil jiným spojením - nevycválaná spratkovitost. O to víc to vadí ve filmu, který rád mluví o gentlemanství. Hrubé násilí na nezainteresovaných lidech je zde estetizováno a prezentováno jako hustá zábava. To je mi jednak morálně proti srsti, za druhé to v sobě nese další vnitřní rozpor - jak má divák fandit kladným hrdinům, aby překazili padouchův plán, když právě jen pokud by padouch uspěl, dočkal by se dalšího přívalu eye-candy brutální akce jako v kostele (která je nejen zde nejvíc vyzdvihována). A třeba ten poslední úkol přijímacího řízení měl jako odhalit jaké uchazečovy dovednosti? Schopnost bez otázek splnit sebepitomější rozkaz? Tak to fakt dík. Možná kdybych měl bližší a srdečnější vztah ke starým bondovkám, měl bych teď z Kingsmana pozitivnější pocity, ale nevím. Spíš asi ne. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Asi trochu nadhodnocuji, ale mám slabost pro Colina Firtha, který v tomto filmu dělal úžasnou reklamu tomu, co považujeme za esenci Británie, takové ty "západní hodnoty", včetně bitek. Správně je v souvisejících filmech Stormbreaker, ten je pomalu přes kopírák, nicméně Kingsman je jaksi dospělejší a dá se brát vážněji třeba i z pohledu motivu hlavního padoucha a jeho zesměšňování světa. Tím myslím, že není pro patnáctileté kluky, ale možná už i lehce přes dvacet. Což mě stejně míjí :) P.S. začínám být alergický na Caina, ten už je jak Filipovský, taky bere všechno. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vaughnovky už jsou žánrem pro sebe sama - lehce nekorektní, hodně přidrzlé, pubertálně krvavé a tučně nahláškované updatey retro vzorů, které mezi filmové comicsárny pumpují tuny energie a upřímné rozpustilosti. Pořád to funguje na výbornou, protože fóry a pointy umí Vaughn málem tak dobře jako akci, která je... no hlavně v kostele absolutně coolervoucí. Tahle scéna je palbou roku! Zbytek je vaughnovský vysoký standard, spolehlivě bavící a žadonící o další nášup. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZPŮSOBY DĚLAJÍ ČLOVĚKA…“ /// Až neuvěřitelně pohodově rozložená dávka vtipu, akce a fůry násilí, ve vodsejpajícím příběhu, plným dokonalých gentlemanů. Zapomeňte na MI6 , MI5, CIA a podobný sračky. Nástup hlásí nezávislá špionážní služba, která musí mít prsty v panu Tau (jako ve zrodu – kurva vím, že jinak to zní tak nějak blbě…). Vaughn (+ scénáristi) baví. Třeba výběrem melodií. Taky nápadů (a fórů) je tady na dva filmy (americký, samozřejmě!). Po dlouhý době (dobrá, vod dob Kick-Assu…) zase prďácká, akční, černohumorná zábava. Tak proč šetřit hvězdama? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks „The Secret Service“, který napsali Dave Gibbons a Mark Millar, neznám. 2.) Zjistím, proč musel Oscar Pistorius do lochu. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (61)

Zajímavosti (51)

  • V komiksové předloze se objevuje přímo herec Mark Hamill, který v této filmové verzi hraje profesora Arnolda. (Blackhand47)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama