Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

willis 

všechny recenze uživatele

Kdykoli se v Japonsku začne někdo oblékat do gumového obleku (ať už je to domina nebo Dominátor), japonci vyhlašují mobilizaci a modelářům začíná po čele stékat studený pot . Dneska vypadá až směšně, že film který šel po dvaceti letech od natočení v našich kinech, získal u nás ve své době status "kultovní", ale je to tak. 50% ()

sta

všechny recenze uživatele

Řešili jsme s přáteli, jestli si pustíme tohle (což jsme ještě neviděli) nebo něco od Monty Pythonů. Nakonec jsme se rozhodli pro něco nového - a řeknu vám, že Gappa je v současnosti snad ještě vtinější než celí Pythoni! Neuvěřitelně béčkově natočené! Odpad odpadů! Ale ta nechtěná komičnost je ohromná. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Film nelze srovnávat s dnešními filmy. Jde o úplně jiné měřítko hodnocení, jelikož v daném roce nemohli být efekty a triky jako dnes. Jinak nějak obzvášt' neoslní příběh, ale jako celek to fungovalo dobře a jako malý jsem to hltal stejně jako Godzillu, i když ta mi přirostla k srdci více. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdysi v našich kinech vyvolal tento film velký zájem diváků, kteří se na něj chodili dívat skoro jako na svatý obrázek. Dnes mi není zcela jasné proč, neboť i Karel Zeman už o 10 let dříve disponoval lepšími triky, než toto průměrné béčko. Ani dějově to není nic světoborného a herce snad ani nemá cenu komentovat - i vesničtí ochotníci by to zahráli lépe. Ty hvězdičky jsou ze sentimentu. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film ktorý patrí ku klasike žánru. Kulisy sú príliš okaté, čím vidieť, že film rozpočet filmu nebol privysoký, na druhej strane to ani veľmi nevadí. Efekty sú teda na tradičnej úrovni = dvojica hercov sa navlečie do gumených kostýmov a celkovo sú hlavne na pobavenie, pričom ešte srandovnejšie vyznie ich odlet za zvukov nejakej japonskej pesničky. Gappa je hlavne o zábave, aj keď sa jej tvorcovia snažili dať aj intelektuálny podtón, i keď nakoniec nijak výrazne neuškodil. Film bol vystavaný na japonskej tradícii monster žánru so snímkami ako Radon, Godzilla + jej nespočítateľné fighty s kadekým . Ja som zatiaľ videl iba tento film a musím povedať že k pozretiu nejakého podobného ma zatiaľ nič neláka. Moje hodnotenie treba brať aj ako recesiu a poklonu tomuto žánru. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama