Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (601)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak nějak netuším, z čeho jste si všichni nacákali tatarku na bagetky, ale dobrá, každý svého vkusu strojvůdcem. Pravda, šokující originalitu příběhu (spoiler, ju?) ,,od stolu i lože oddělený tatínek moc pracuje - nemá čas na kindráta - oba to mrzí - pak si ho udělá (ten čas, prasata) - mají radost velikou - fotr z nadšení opět zalehne maminku - komáři se ženili", trumfne jen excelentní výkon vyžraného paherce a fakt, že se ošklíbá nad katalogovou mrdnou, která ještě k tomu projevuje až neženské pochopení pro debily. Rozumím, že z toho musel být kdekdo hin. No, já tedy ne-e. Docela by mi zajímalo, jaké kompro vlastní Favreau na Hoffmana a Dauna juniorů, že se mu v tom prohnali coby představitelé poměrně imbecilních zbytečníků, jenže mě zajímá kde co. Ovšem přiznávám, ve filmu je několik kusů šunek, které vypadají značně poživatelně (a nepíši jen o Vergaře). ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nemám rada presladené filmy, ale toto bolo také pohladenie na duši... taká pohoda! Toľko pozitívnej energie, čo som vstrebala z tohto filmu, to sa ani nedá odvážiť :-) Akurát to má jeden problém - ideálne by sa Chef mal pozerať pri 14 chodových raňajkách spojených s obedom... sliny mi tiekli takmer neustále, a na druhý deň ráno som si robila zapečené sendviče! Dobré žrádlo, dobrá muzika, dobrá nálada a dobrí chlapi. Maximálne hrejivý film, ktorý by nepotreboval ani toho Downeyho Juniora, aby si vylepšil marketing ;-) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, Jona Favreaua uznávám, jeho dva Iron Many (obzvlášť po trojce) zbožňuju a asi jako jediný na světě mám rád i Cowboys and Aliens. Jeho menší artové odbočce Chef jsem ale zpočátku křivdil. Myslel jsem, že film bude vypadat celý jako prvních 40 minut, ovšem nakonec se z toho vyklubal skvělý feel good film. Samotný Favreau je jako šéfkuchař uvěřitelný a povedlo se mu snímek dobře podchytit i režijně. Navíc má známé přátele, takže kouskem do mlýna přispějí i čerstvá mamina Scarlett Johansson a Dustin Hoffman a jako perlička na pomyslném dortu se v nouzi nejvyšší zjeví Robert Downey Jr.. Byť jen v jedné scéně, předvede přesně to, na co jsme od něj zvyklí a za co ho milujeme. Nyní se nacházíme přibližně v půlce filmu. To hlavní má ovšem teprve přijít. Ve druhé polovině jsme svědky dobře naladěné road movie, která postupně dospěje až k vytouženému pozitivnímu konci a povede se jí ve vás něco zanechat...80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Šéf si rozhodně zaslouží víc než tři hvězdy, ale ode mne je nedostane. Důvodem je patrně to, že nesnáším mikroskopické porce jídla podávané za nehorázné ceny, neboť já trvám na pořádném kusu žvance za rozumný peníz. Několikrát jsem sice zahlédnul masíčko, na které se mi sbíhaly sliny na jazyku, ale jen do chvíle než bylo polito čímsi modrým či zeleným a mně prostě omáčky ze Šmoulů a Rákosníčků nechutnají. Taky mi úplně nevyhovovalo to nezávisle pomalé tempo či pečlivé zdůrazňování rodinných hodnot a to mírné zklamání nedokázala přehlušit ani skvělá Šéfova technologická zaostalost či parádní štěky mých oblíbenců ve vedlejších rolích. A dneska si dám k obědu smažák, aby bylo jasné, že jsem gurmán. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film o šéfkuchaři Jonu Favreauovi. Příběh je parádní, nechci prozrazovat děj a tak jenom napíšu, že není to jako u jiných kuchařských filmů, kde se celý film odehrává v jedné restauraci. Tady je to dost rozmanité a příběhu to velice prospělo. A celou dobu jsem měl chuť na ten jejich luxusní kubánský sendvič, jak rád bych si ho dal! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • Jon Favreau miloval dobré jídlo, které i sám velmi často dokázal uvařit, a tak možná právě nad plotnou ho napadlo natočit film o jídle. Napsal si scénář, zařídil potřebné technické a finanční záležitosti a nakonec oslovil své přátele, kteří již v jeho filmech hráli, díky čemuž se mu podařilo přivést do snímku známá jména. (ČSFD)
  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)

Reklama

Reklama