Reklama

Reklama

Dočasný domov

(festivalový název)
  • USA Short Term 12 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Grace je mladá vedoucí diagnostického ústavu, která celý svůj život zasvětila pomoci problémovým dětem. Když se ale dozví, že se má její život od základů změnit, je i ona dohnána svou nepříjemnou minulostí. Složitou situaci ještě zhorší nová obyvatelka ústavu Jayden - nadaná dívka, ke které Grace cítí silné pouto. (dresi)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (123)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Škoda neuspokojivého vypointování vztahu mezi Grace a Jayden. Akce, která neměla opodstatnění a posloužila jen k ulehčení práce tvůrcům. Násilím docílit úspěchu proti násilníkovi ve výsledku není terapeutická výhra. Strašná škoda. A přitom to do té doby, s vyjímkou úvodní "humorné" historky o hovně, fungovalo fantasticky. Realistické v detailech i pracovních postupech. A Jayden byla skvěle napsaná. I proto mě nakonec mrzí, že jakožto klientka měla větší nadhled a navrch před terapeutkou. Velmi dobrý film, který se nesnaží dojímat. Jen načrtává problematiku a poodhaluje případy, kterých jsou tisíce. Kdo pracuje v oboru, ví. Výzva 2017 - zatím to nejlepší od eLeR (v součtu s loňským rokem) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

mnohe komentare vyjadruju presne to, co mam na srdci a na jazyku, tak nebudem plytvat slovami, iba poviem, ze toto je absolutna dokonalost. Mala som chut sa schulit do klbka a vyplakat si oci. Alebo sa rozbehnut a urobit v zivote konecne nieco zmysluplne. Napriklad niekomu zmenit zivot. V dobrom. To prve som urobila, to druhe ma verim, ako vystudovaneho socialneho pracovnika, este len caka. Raz to dokazem. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// 99 % postav bylo sice jeden špatnej moment od toho, aby hromadně páchali sebevraždy, ale ve výsledku je to pořád hrozně příjemnej film, který neurazí, ale vlastně nikdy úplně nesemele. Což je na jednu stranu škoda, na druhou tady ale máte tak sympatickej a příjemnej cast, že vám to bude popravdě jedno. Brie Larson opět skvělá, silných 7/10 ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Filmy o problémových teenagerech, kteří si prošli drogami, zneužíváním a nevím jakým dalším svinstvem, vídáme pravidelně ve velkém množství, ale jen málokterý na diváka dokáže tak přenést pocity jako právě tento malý velký film. Upřímně chvílemi mi bylo na umření, jako bych to sama prožívala, takový příběh o chobotnici a žralokovi mě úplně rozdrtil, především ten způsob, jakým je podaný a co představuje, v tu chvíli jsem se chtěla někam zahrabat a ukrýt se před celým světem. Přesně z tohoto důvodů mám tak ráda indie dramata, protože občas narazím na přesně takový film, bez velkých hereckých jmen, která by na sebe strhávala pozornost, ale který se Vám zaryje pod kůži jako máloco a tento film jen tak z hlavy nedostanu. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další nenápadné drama, jehož tvůrci si zaslouží velké uznání za to, že i s velmi malými finančními prostředky dokázali vytvořit takto zábavný a intenzivní snímek. Samozřejmě jedné se o příběh z prostředí diagnostického ústavu a tak je vážné téma postaráno, ale je zpracováno tak strašně citlivým a místy velmi zábavným způsobem, že je radost jen sledovat dění. Opravdu si velmi cením takovýchto filmových počinů. Brie Larson je v hlavní roli vynikající. Velký-malý film. Jen škoda, že jich je takhle málo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Snímek je vítěz diváků na filmovém festivalu SXSW za rok 2013 v kategorii celovečerní hraný film. (filmsim)

Reklama

Reklama