Reklama

Reklama

Dočasný domov

(festivalový název)
  • USA Short Term 12 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Grace je mladá vedoucí diagnostického ústavu, která celý svůj život zasvětila pomoci problémovým dětem. Když se ale dozví, že se má její život od základů změnit, je i ona dohnána svou nepříjemnou minulostí. Složitou situaci ještě zhorší nová obyvatelka ústavu Jayden - nadaná dívka, ke které Grace cítí silné pouto. (dresi)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (123)

maren33 

všechny recenze uživatele

Silná a emotivní nezávislárna s překrásnou, citlivě intimní kamerou. V příběhu s velmi sympatickým obsazením, věrohodně reflektující pocity problémových dětí z jednoho ústavu. Ve výsledku braná s nadhledem a jistým humorem v rozporu s každodenními psychickými i fyzickými nátlaky zúčastněných. Objektivně trochu idealistický, ale strašně příjemný snímek. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Na úkor Short Term 12 šel Černobílý Svět z mých oblíbených filmů. Myslim si že první věc, kterou by si lidi měli uvědomit, když tenhle film hodnotí průměrně je to, že rozpočet byl malinkej, herci jsou docela dost noví a momentálně se řadí mezi béčkový ( možná Brie nakukuje dopředu ) , režie a hudba je dělaná chlápkama co nemaj skoro žádný zkušenosti. Já to ani v potaz brát nemusel, režijně to nijak těžký asi nebylo, ale hudba do toho sedla jak dělaná, opět se mi potvrdilo, že hudba tvoří film. Ale ani ta hudba nebyl ten hlavní aspekt, proč tomu dávám 95%, scénář je boží, mladí by to určitě měli vidět. Líbí se mi, jak je to pojatý vtipně, neni to ani tak moc těžký díky tomu, a přitom ty problémy co se tam řeší, jsou nesrovnatelný s tím, co řeší 90% mládeže teď i předtím (sračky) . Takže když to shrnu, hudba absolutně excelentní, Brie absolutně excelentní, příběh dokonalej, žádnej přesládlej americkej happyend se taky nekoná, ale přitom to končí parádně. ()

Reklama

Steny94 

všechny recenze uživatele

Dokonalý filmový zážitok. Smutné osudy detí a ťažký život ich opatrovateľov je sfilmovaný veľmi reálne. Je to film pri ktorom sa chvíľkovo usmievate a chvíľkovo potláčate fakt, že sa Vám chce plakať ako malému dieťaťu. Rozhodne jeden z najlepších projektov roku 2013, ktorý neprestáva baviť ani na minútu a úprimne by mi vôbec nevadilo, keby bol dlhší. Je to naozaj nádherne napísane, skvele zrežírované a herecké výkony sú taktiež úžasné. 100% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi emocionální příběh s dobře zahranými postavami, na druhou starnu občas až příliš ploché. Chvilkami strhující, jindy zas nepříjemně pesimistické a reálné, což není relevantní výhrada k filmu, jenže bohužel to tak cítím a tato skutečnost mě spalovala až do závěrečné fáze, který ale dojem přecijenom trošku vylepšila. Přesto jsem se však nemohl zbavit pocitu, že je film i přes 97min stopáž nějak příliš dlouhý. PS : děsně mě štval Rami Malek totálně nesympatický člověk a celkem zbytečná postava...60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak je ten film malý, tak je silný. Nenápadný, intimní scény, dialogy i herecké výkony vše je podřízeno hlavní piontě příběhu a katarzi emocí, které vybublaj i kdyby nechtěli. "Pohádka" o žralokovi a chobotnici je jedna z nejsmutnějších co jsem kdy slyšel a polknul jsem po ní na prázdno. Musím zmínit vynikající režii, která diváka vede od první do poslední minuty přesně tak jak má. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama