Reklama

Reklama

Zločiny nad Seinou

(seriál)
  • Francie Jo (více)
Francie / Velká Británie, 2013, 6 h 56 min (Minutáž: 52 min)

Hrají:

Jean Reno, Jill Hennessy, Orla Brady, Wunmi Mosaku, Sean Pertwee, Eriq Ebouaney, Joe Tucker, Hugo Becker, Nicholas Gleaves, Matthew Marsh, Patrick Baladi (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V tomto koprodukčním kriminálním televizním seriálu se setkáme s policejním vyšetřovatelem z oddělení vražd Joachimem Saint-Clairem (Jean Reno), kterému všichni říkají Jo. Společně se svým mladým kolegou Marcem Bayardem (Tom Austen) řeší řadu závažných zločinů na nejznámějších pařížských místech a také se snaží urovnat vztahy se svou dcerou Adèlou s pomocí jeptišky Karyn. (Trajektt)

(více)

Recenze (26)

Nefra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem první díl v nadabované verzi a nijak mě ten díl nepřišel výjimečný. Zkusila jsem na základě doporučení originál s titulky a díl vás úplně strhne úžasnou hudbou do děje.... Mimochodem hudbu dab. verze totálně vyškrtla a tím zkazila dojem celého seriálu. Vidíte odsoudit vše blbým dabingem by byla škoda. Za mě doporučuji originál a vychutnejte si Rena v angličtině s francouzským přízvukem... Po prvním díle dávám 4 hvězdy a jsem natěšena na další díly.... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nad hodnocením jsem váhal. Jenže mě zaujaly pouze dvě věci. Francouzská kriminálka je příjemná změna po německých a amerických kriminálkách. A pak Jean Reno. Samotné případy, které kriminalisté řeší nejsou také nezajímavé. Ale styl, jakým je vyšetřují už příliš nápaditý a zajímavý není. Navíc, soukromé problémy Jeana Rena seriál nedělají zase až tak osvěžujícím, jak se na úvod zdálo. Vše je tak nějak nezáživné. Chtělo by to více napětí a akce. Stručně řečeno...nic moc a čekal jsem víc. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jean Reno jako značně opotřebovaný a životem unavený policista, který má problémy s vlastními závislostmi a vztahy k jeho blízkým jsou téměř v troskách - tohle pojetí hlavního hrdiny připomíná Branaghova "Wallandera" a stejnojmenný (pro změnu britsko-švédský) kriminální seriál. (Ostatně, oba seriály spojuje i jméno titulní postavy v originálním názvu a také představitelka jedné z ženských rolí, Orla Brady, která na svůj věk vypadá víc než dobře.) Krátká stopáž nedává mnoho prostoru pro rozehrání komplikovanějších zápletek a první epizoda je poněkud pomalejším rozjezdem celé série, ale u mne zatím dobrý. Tedy za tři - uvidíme jak se to vyvine. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za Rena, kterému stačí stát na scéně a nic neříkat, a má charisma až na půdu, a hvězdička za pařížské lokace. Jinak se nedivím, že seriál propadl a další díly se netočí. Je to anglicky mluvené pro angloamerické země, proč ne, ale celkově je to tupé. Třeba první díl - kriminalisté přijdou v počtu snad tří detektivů (wtf?!) na místo činu, kde prostě během asi dvaceti sekund odhalí souvislost s Posledním soudem na katedrále, trumpetami a propíchnutými ušními bubínky. Pak se nám místo napětí nebo nějaké atmosféry dostane roztěkané kamery po opici a spousty slovního a dialogového balastu, mezi čímž se Reno snaží vypadat drsně, ale žel mu scénář nedává moc prostoru jako třeba v Purpurových řekách. Takže je z toho tupá selanka, kopie kopií všech kriminálek CSI apod. Spousta klišé, minimum akce a hlavně minimum originálních nápadů. ()

Sebi236 

všechny recenze uživatele

Ano, Reno je opravdu skvělý. Vlastně zachraňuje trochu kostrbatou konstrukci celého seriálu. Vztahy mezi vyšetřujícími by mohly být spletitější. Z herců mě taky potěšila Orla Brady, které tato role sluší. Co se týče vražd, tady je to trošku slabší. //Spoiler k prvnímu dílu!// : Nemám rád, když se vrah objeví skoro na konci. Jinak se mi ale velice líbil ten St-Clairův postřeh s klikou. //Konec spoileru!// Uvidíme, co se z toho nakonec vyvine, zatím dávám 3,7. ()

Galerie (120)

Reklama

Reklama