Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I s duchem se dá letět vzduchem za štěstím! Viktor Preiss jako tajemný duch ve výpravné pohádce o zamilovaném mládenci, krásné princezně a hromadě zlata, které nakonec nikdo nepotřeboval... Jedné bouřlivé noci na Šibeničním vrchu objeví náhodou tulák Vojta (F. Skopal) v podzemí poklad, který hlídá tajemný duch. Vojta se ho poleká a uteče, předtím si ale stihne strčit do kapsy malé křesadlo a pár zlaťáků. O ty ho vzápětí připraví v podivné hospodě. Dozví se tam ale také o krásné princezně (V. Kubařová), která nikdy neopouští zámek. Když Vojta konečně použije křesadlo a přivolá tak nevědomky ducha (V. Preiss), který mu musí sloužit, jeho život se od základu změní. Na Vojtovo přání přinese duch v noci spící princeznu a Vojta se do ní okamžitě zamiluje. Chce být stále s ní. Duch mu v tom s radostí pomáhá. Mezitím si totiž hodného Vojtu oblíbil a v jeho přítomnosti zjišťuje, jak svůj bývalý život promarnil. Zdá se, že příběh směřuje ke šťastnému konci, když všechno zkomplikuje hamižná dvorní dáma (J. Bohdalová), která odhalí tajemství křesadla a je odhodlaná ke všemu, aby ho získala… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (352)

kajas 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem mnohem horší slátaninu. Preiss má na pohádkové role talent a celý film rozhodně táhne právě jeho postava. Verunka Kubařová je velice sympatická princezna (takových tady v Rakovníku máme! :)) a Hrušínský je v roli krále přímo roztomilý. Velkým problémem je ovšem Jiřina, která svou kultovní Závist neskutečně vykrádá, a bohužel také představitel Vojty. Ten se rozhodně nepotatil a dost mi vadil. Nemám ale problém si o příštích Vánocích tuhle podívanou zopakovat. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Půjdu proti proudu, mě se z nových pohádek (nových = dosud neviděných) během svátků líbila tato pohádka nejvíc ze všech. Dejdar, Táborský nebo mentál Vladyka byli správný záporáci, který trumfla jen ještě mentálnější Bohdalová s předkusem. Jan Hrušínský a Viktor Preiss byli oba sympatičtí, princezna a panoš mi taky nevadili, takže jsem se celkem mile bavil a fandil, ať už tu Bohdalku chytnou a pověsej :) ()

Reklama

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

TV-film. Tato zhovadilost by se snad neměla řadit mezi pohádky. Na Štědrý den se v poslední době u nás v rodině stává tradicí, že se společně podíváme na novou českou pohádku na ČT1. Tentokrát to skončilo velkým fiaskem. Ne jenom, že jsem vylil víno do notebooku, ale pohádka samotná byla ukázka neskutečně trapného a nevkusného klišé. Po shlédnutí této nezdařilé blbosti, jsem si zprotivil nejen Zelenku, ale také neskutečně trapnou, šišlavou a na nervy lezoucí Bohdalovou, která se musí nacpat všude a nemá soudnost ke svému věku. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych tolik kritický, přátelé, třebaže i já mám raději více atmosférické pohádky. ~ Tato nová vánoční, domnívám se, nicméně splnila svůj účel, a to i přesto, že coby hlavní štědrovečerní artikl to nemá lehké. Kvalitní herecké výkony (Preis, Dejdar) sice převyšují chabý, ve dvou třech případech až tragikomický, scénář, avšak vtip ani naučení tomuto nejnovějšímu kousku Zdeňka Zelenky nechybí. ~ Prostor pro zvýšení kvality štědrovečerních pohádek tu jistě je, ale žádná tragédie se tentokrát nekonala. Aspoň že tak... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Českotelevizní pohádkové kouzlo: ať už předlohu napsal Erben, Němcová nebo Andersen, jejich adaptace jsou jedna jako druhá. Máme tu mladý pohledný pár, který ovšem musí jít stranou, pokud se zrovna mohou předvádět Bohdalová s Preissem. Že pohádka v tu chvíli začne nudit, přece vadí jen těm pár stovkám internetových remcalů. Čím to je, že čím mají filmaři úžasnější technologie, tím průměrnější filmy točí? No nic, nashle o příštích Vánocích u další úplně stejně průměrné pohádky. Diváci tak dostanou přesně to, co čekají. A tak je to v pořádku, nebo ne? (50%) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (6)

  • Viktor Preiss, který hraje ducha, přišel sám s nápadem, že by mohl duch mluvit italským přízvukem. (Aknah)
  • Role byly napsány přímo na tělo hlavním hvězdám Viktoru Preissovi, Janu Hrušínskému, Jiřině bohdalové a Martinu Dejdarovi. (Cucina_Rc)
  • Vitkor Preiss se před natáčením svěřil, že půjde o jeho první účinkování v trikovém filmu. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama