Reklama

Reklama

Major

(festivalový název)
  • Rusko Major (více)
Trailer

Obsahy(1)

Expresivně natočené strhující drama o tragických důsledcích mravně pochybeného a zbabělého jednání. Policista, který přejede dítě, se obrátí na své kolegy, aby zakamuflovali jeho vinu. Tento krok uvede do pohybu mašinerii temného bezpráví, jež si vyžádá nevinné oběti. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Od začátku film stanoví jasný pravidla, ty si divák a já si budu brát tvoje emoce a jako správný diktátor je bral všechny. Vše se však zadrhne v okamžiku kdy se dění přenese na policejní stanici a realičnost ustupuje na úkor akce, která na mně tedy příliš věrohodně nepůsobila. Pak se film uklidní a začne trocha psychologie což baví, na druhou stranu chování majora v poslední části popírá jeho předchozí myšlenkový pochody. Pravdou však taky zůstává, že každej člověk nějak reaguje na vývoj situace. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Yurij Bykov ( Hlupák, Fabrika), kterého považuji za nejlepšího Ruského režiséra natočil další velmi nepříjemné a mrazivé drama. Policejní major neštastně přejede a zabije dítě a snaží se to s kolegy zakamuflovat, aby se vyhnul vězení, ale to se samozřejmě nelíbí rodičům, kteří přišli o syna a žádají spravedlnost. Bykov tyhle korupční Drama/Thrillery zvládá s přehledem a díky silnému tématu je to opět mrazivá a parádní podívaná.7.5/10. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Nevľúdne prostredie medzi šedými panelákmi a dej v ponurých chodbách policajnej stanice v malom mestečku akoby naznačovali chlad tohto filmu. Strhujúca dráma o prekvitajúcej policajnej moci, ktorá zneužíva situáciu len vo vlastný prospech. Nielen ak urobí chybu vysokopostavený major a zrazí autom dieťa. Polícia je v tomto ruskom príspevku zobrazená ako mafiánska skupina prepojená na finančné a hospodárske záujmy. Je to veľmi studený pohľad, natočený bez štipky ohľaduplnosti. To sa mi veľmi páčilo. Možno chýbal údernejší ťah na bránku, niektoré scény trošku vypilovať, ale aj tak som príjemne prekvapený a spokojný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušné gradovanie príbehu, kde všetko smeruje k tragickému koncu. A čo je hlavné, žiadne prestoje, od začiatku až do konca sa niečo deje a nešťastný osud matky čo prišla o dieťa ako aj tých policajtov sa pomaly napĺňa... Tiež prehliadka odporných charakterov ľudí, ktorých by človek nechcel ani opluť, škoda slín. Má to len jednu obrovskú chybu. Nebolo to reálne, aleže vonkoncom nie. Neverím na nejaké záchvaty svedomia a pod. Keď sa už raz človek do niečoho takého namočí, ide v tom až do konca. A nešaškuje potom. Ako povedal ten jeden kolega policajt, všetko sa malo vyriešiť už na tej zastávke... presne tak. Niečo také som čakal aj ja. Že sa stane nešťastie a potom divák vhupne do skorumpovaného policajno-právneho systému a začne sa mu otvárať nožík vo vrecku. No ale nestalo sa. Miesto toho adrenalínová jazda, nereálne, no pozeralo sa na to veľmi dobre. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zápletka trochu připomíná některé drsné francouzské kriminálky z 60. a 70. let, provedením a prostředím je to však ruské doslova na krev. Škoda až příliš překombinovaného závěru a dost nepochopitelného zvratu v jednání hlavního (anti)hrdiny se svědomím. Tedy že ho ta výhrůžka dostala, to je jasné, ale proč zvolil řešení, které neodpovídalo jeho předchozím krokům. Když už zašel tak daleko, byla by likvidace nyní už bývalého kolegy celkem logická. Výborná atmosférická hudba a zobrazení drsného prostředí, ve kterém bych se nechtěl octnout. Opravdu soda. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama