Reklama

Reklama

Major

(festivalový název)
  • Rusko Major (více)
Trailer

Obsahy(1)

Expresivně natočené strhující drama o tragických důsledcích mravně pochybeného a zbabělého jednání. Policista, který přejede dítě, se obrátí na své kolegy, aby zakamuflovali jeho vinu. Tento krok uvede do pohybu mašinerii temného bezpráví, jež si vyžádá nevinné oběti. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

tahit 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, když jim dal komsomol vše potřebné pro život. Chovají se jak svoloč amerikanskaja. Škoda, že tu není žádný Vaska Trubačov, který by třeba ojedinělé excesy ochlastů vyléčil. Třeba vyhlášením nejlepšího policejní mlátičky týdne a konec by mohl mít lepší verzi. Buďto mělo jít o psychologické drama se vším všudy, nebo pořádný akční nářez v ruském balení. Ač film není špatný, tak pro mne je to jistý hybrid žánrové směsi, který ubírá příběhu na životnosti. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zápletka trochu připomíná některé drsné francouzské kriminálky z 60. a 70. let, provedením a prostředím je to však ruské doslova na krev. Škoda až příliš překombinovaného závěru a dost nepochopitelného zvratu v jednání hlavního (anti)hrdiny se svědomím. Tedy že ho ta výhrůžka dostala, to je jasné, ale proč zvolil řešení, které neodpovídalo jeho předchozím krokům. Když už zašel tak daleko, byla by likvidace nyní už bývalého kolegy celkem logická. Výborná atmosférická hudba a zobrazení drsného prostředí, ve kterém bych se nechtěl octnout. Opravdu soda. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Yurij Bykov ( Hlupák, Fabrika), kterého považuji za nejlepšího Ruského režiséra natočil další velmi nepříjemné a mrazivé drama. Policejní major neštastně přejede a zabije dítě a snaží se to s kolegy zakamuflovat, aby se vyhnul vězení, ale to se samozřejmě nelíbí rodičům, kteří přišli o syna a žádají spravedlnost. Bykov tyhle korupční Drama/Thrillery zvládá s přehledem a díky silnému tématu je to opět mrazivá a parádní podívaná.7.5/10. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nevľúdne prostredie medzi šedými panelákmi a dej v ponurých chodbách policajnej stanice v malom mestečku akoby naznačovali chlad tohto filmu. Strhujúca dráma o prekvitajúcej policajnej moci, ktorá zneužíva situáciu len vo vlastný prospech. Nielen ak urobí chybu vysokopostavený major a zrazí autom dieťa. Polícia je v tomto ruskom príspevku zobrazená ako mafiánska skupina prepojená na finančné a hospodárske záujmy. Je to veľmi studený pohľad, natočený bez štipky ohľaduplnosti. To sa mi veľmi páčilo. Možno chýbal údernejší ťah na bránku, niektoré scény trošku vypilovať, ale aj tak som príjemne prekvapený a spokojný. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Tak jak se to má s tou legendou o laskavé, široké ruské duší? --- Že Rusko není zrovna ideálem svobody, to víme. Média tancují jak Vladimír píská. A přesto se tam najde nejen bumážka, ale i peníze, které umožní natočení filmu tak kritického. Ruská realita je tkaná z hrubšího plátna, a tak i záplaty jsou hrubší než u nás, ale bordelu a svinstva máme i tak až až. Jmenovitě u policie, když už jsme u toho. Kdypak se konečně dočkáme tvůrců, bumážek a peněz, které dohromady vydají na film podobně (sebe)kritický? Vypadá to, že naše věrchuška to má nakonec posichrované lépe než ten zatracený Putin. Jsme holt velmi krotké stádečko, takové vesnické střediskové... ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama