Reklama

Reklama

Mladá policistka Ha Yoon-joo se připojí k zvláštní policejní jednotce, která se zabývá sledováním a dozorem zločinců. Tento tým vede zkušený detektiv Hwang, jemuž zrovna spadl do klína nový případ. Gang kriminálníků právě vykradl banku a bez problémů se jim povedlo utéci. Jejich vůdcem je chladnokrevný James, který netoleruje žádné chyby a vždy se drží pečlivě naplánované akce. Střetnutí mezi těmito dvěma skupinami je nevyhnutelné a metropolitní Soul se stává hrou mezi kočkou a myší. Film je remakem hongkongského snímku Pod dohledem (2007), jehož režisérem je Nai-Hoi Yau, dlouholetý spolupracovník Johnnieho Toa. (Jigvell)

(více)

Recenze (74)

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Další krásný večer strávený s kvalitním filmem od hodných Korejců. 감시자들 má výborné tempo díky kterému zajímavý příběh utíká jako splašený jelen, hlavní záporák je slušný řezník který je postrachem ať už prasat nebo lidí , klaďaský tým je sympatický, akce je výborná (jak pak by ne....dělaj to přece šikmooký...to mi připomíná...to by bylo aby ve filmu od hodných žluťásků nebyla aspoň jedna kulervoucí akční sekvence bez výpomoci střihače...já ty Asiaty prostě žeru, a Asiatky ještě víc) a hlavní hrdinka je Asiatka a je sexy. Já jsem naprosto spokojen a opět děkuji za výbornou úroveň východní (nebo spíš jižní) kinematografie. 85% PS: Už vím čím chci být až vyrostu....přece pozorovatel! ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

MALÉ SPOILERY: Nechci být nevděčný vzhledem k tomu, že tenhle žánr se vyskytuje spíš raritně a miluju sledovačky, stealth akci, převleky, tady je to navíc mixlé s uvěřitelnými fighty, které jsou dynamický, solidně zchoreografovaný i když jich zas tolik není, občas se tam střílí a film nabídne i několik ikonických momentů (sebrání otisku z výtahohového tlačítka, dva výskoky z okna se stylovou kamerou, fight záporáka na jeden záběr proti přesile) - mám však problém v postupném narůstáním náhod a hloupostí. Například záporák má zbraň a raděj tam zmlátí cajta, aby pak odešel, přitom to mohl mít jednodušší, nebo úplný závěr na kolejích mi přišel už přehnaný. Audiovizuálně je to pecka, i když občas se mi motala palice z kamery, která krouží kolem postav, herci jsou solidní (hlavní hrdinka je fakt kus), i když mi opět vadilo pár samoúčelných scén a třeba fakt, že se to hlavní dění točí kolem ní, tak ostatní v týmu zas tolik nevynikaj. Místy má film kurevskou dynamiku, přesto jsem si sliboval trošku víc. Jsem však rád, že nějakej takovej film existuje a vzrůstá ve mě hlad po takových filmech, zaměřených na stealth/sledovačky. Úvodní dvacetiminutová náborovka/test opravdu vynikající. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Skvělá fízlovina (a to doslova), šmírující partičku šikmooček, v čele s grázlem největším a v tempu tak utíkajícím,že budete hltat každou minutu. Perfektně nasnímané a diváka provádějící příběhem od náboru po samotnou akci. A víte čím je tahle korejská věcička opravdu výjimečná? Je CHYTRÁ a nehraje na klasickou notu v podobě akčních fightů a mega výbuchů! ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Není to nic u čeho bych si řekla, že si to dám brzo znovu, ale po nudném začátku se film rozjel docela slušně a od určité chvíle jsem přestala koukat na hodiny. Možná by stačily hvězdy tři, ale jsem spokojená s koncem a ta jedna navíc je za to, že tvůrci nezabředli do - pro korejskou tvorbu tak typického - patosu. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka, která na to jde zase trochu jiným způsobem. Nic se tady nevyšetřuje přímo z kanceláře, neběhají tady ani nabušenci s pistolema a samopalama, tady se na to jde chytře a systematicky. Takže celej tým (víceméně) chodí v terénu, aby identifikoval a popř. zneškodnil cíl. Pozorovatel je tady výsostný postavení, který hraje v tomhle filmu nejdůležitější roli. Samozřejmě dojde i na pár akcí, ale není to žádná zběsilost, má to vždycky svůj účel. Musím říct, že mě to hodně bavilo právě asi díky své odlišnosti od jiných takových snímků, který jsou většinou jak přes kopírák. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama