Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (388)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Finále lahodiace duši diváka, musí to skončiť tak ako má, aby sa pamätalo na to, že jeeej to je ten film s happy endom. Inak okrem zaujímavého úvodu a samotnej sci fi myšlienky je uprostred samá vata okorenená o pár akčných slabučkých scén a snahy o malé dejové výkruty. Pomerne nepodarené, ale dojem nie je tak zlý. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takové to nenáročné okoukané light sci-fi, u kterého přesně odhadnete, kam se děj začne ubírat, ale vcelku to vůbec nevadí, jelikož je to dobře natočeno a nenudí. Chápu rozhořčení některých lidí nad neinovací snímku, ale jednohvězdičkáře skutečně nechápu. Ovšem hodně záleží, jak moc můžete Ryana Reynoldse, za mě 7/10, přičemž závěr trošku drhnul. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak špatné. Vidím v tom ale trochu nevyužitý potenciál. Škoda že tam Ben Kingsley není delší dobu. Je přece jen charismatičtější než Ryan Reynolds. Ten svou roli ale zvládá docela slušně. Film je bohužel trochu předvídatelný. Je přece jasné, že Damiana nebude v jeho novém mladém těle bavit do nekonečna balit holky a jezdit ve svém sporťáku. Minulost původního hostitele ho samozřejmě nenechává klidným. A po menší konfrontaci už začíná klasická honička s padouchy. Jako říkám, film není špatný, ale určitě to šlo vymyslet líp. "Tohle jsem neviděl už 52 let." :D ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je smutné že Ben Kingsley je, i přes svou zálibu lézt občas do těch nejpitomějších sraček, tak dobrý herec - o to víc pak bolí jeho přerod do lemrovitého Ryana Reynoldse. Zároveň s tím se změní celý styl filmu, jeho příběh přijde o všechny náznaky inteligence, a morální rozměr zápletky se smrskne na "jste zlí, všechny vás sejmu". Budiž, i brak může být velká zábava, ale jen když je uvědomělá, což toto není, a i esteticky jde o těžký průměr (což u Tarsema Singha bolí vážně hodně). Nesmrtelný je tak film jen podle názvu, protože vším ostatním garantuje velmi rychlou zapomenutelnost. 5/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když tento film začínal a Ben Kingsley několika slovy rozdrtil podpatkem své nejlacinější boty život mladého a nadějného buznamana, říkal jsem si, to bude jízda. Arogantní a všehoschopný obchodník, až se to posere, ten vám dá na prdel. Jenže, pak Ryan začal bušit do jedný běhny za druhou, pak začal řešit hrozně důležité rodinné hemzy. Pak místo aby věci řešil svým původním elegantně čistým arogantním stylem, tak začal jako smyslů zbavený kolem sebe házet hovna do větráku a chovat se jako splašený pako... Jeho motivace? Nevěrohodná. Ztvárnění? Jalové. Akce? Nezáživná. Sebeobětování? Neodůvodněné. Katarze s původní dcerou na konci? Umělá. Ten dopis by mu hodila do ksichtu. A ta snaha tahat na konci z diváka city, když se jako setkal zpět se svou původní rodinou? To jako opravdu nikomu ze štábu nepřišlo na houby? Režisér si říkal, že to je dobré? Nevěřím, nebo byl sjetý jak gumy na starý šáde... A uvědomil si Damian vůbec, že původní Mark své tělo prodal dobrovolně? Trochu mi to základní zápletkou připomínalo film Šestý den, jen to bylo strašně nezábavné. To je asi to nejlepší slovo. Hrozně dlouhá nuda. Ryan je mnohem sympatičtější, když je oholený. Tady by ale asi nezachránil nic ani Gillette Venus... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Damian v těle Marka (Ryan Reynolds) zjistí, že zná bojové umění, které se Mark naučil jako voják. Tyto dovednosti jsou uchovávány v míše a ne v mozku, protože jsou naučené tak, aby se daly provést rychle, bez přemýšlení. (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama