Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (615)

choze 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Bryan Mills do třetice chrání svou dcerunku před albánskou špínou a to podruhé pod Megatonovou podprůměrnou režijní taktovkou a v pro něj typickém, otravně zběsilém a chaotickém střihu akčních scén, který ostře kontrastuje s naprosto nudným dějem. Besson si může odškrtnout další zbytečnou, protože zapomenutelnou, leč výdělečnou položku a divák může jen doufat, že už je to pro Bryana opravdu konec. Besson totiž sice Neeson season velkolepě odpálil, ale pokračování TAKEN jsou jejími nejslabšími kusy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tretí Taken je podľa mňa lepší než bol druhý film, ale nie o moc. Je to proste len zase klišé na klišé a človek má pocit, že toto všetko už videl. Liam Neeson je dobrým, ale mal už aj lepšie časy. Osobne si myslím, že ostaňte radšej pri prvom filme. Narozdiel od druhého filmu sú tu lepšie efekty a nepôsobí to ako totálna blbosť (až na jednu scénku), ale aj tak je to proste béčkový akčný film, ktorý sa nemusel natáčať. Ako samostatný film je to pozerateľné. Ako pokračovanie Taken je to ale veľmi slabé. Takže radšej sa skúste odosobniť od prvého filmu a pozerať to ako obyčajný akčný film. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $48miliónov║Tržby USA $89,256,424║Tržby Celosvetovo $326,479,141▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,644,031 ║ Tržby za predaj DVD v USA $14,212,126   ║ pomaly ale isto klesá úroveň tejto série, škoda, najviac bolestní je strih pri akcii, to je čistí blikot, v podstate akcia ako taká tu už nemá tie správne grády, lebo sledujeme len to čo sme už videli a po nových nápadoch sa zľahla zem, ináč dej a jeho chabá kostra bez lepšej iskry ešte ako tak ujde v rámci danej tvorby a režisér Olivier Megaton by to mal už zabaliť to je fakt des čo pod jeho roztrasenými rukami vzniká, v konkurencii akčných peciek roka 2014 a la John Wick a Equalizer je Taken 3 len šedá myš /45%/ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne nič neprinášajúce, biedne, úplne priehľadné tretie pokračovanie, kde sa Liam Neeson ako Patrick Swayze v roli Ducha 2, kedykoľvek, kdekoľvek objaví a zároveň zmizne ako prd v gatiach, pričom ukazuje svetu, že aj v 70 rokoch môže dôchodca polámať nohy, ruky, krk, skupinke zabijakov z východu. Hlavnú úlohu hrá opäť tetovačka z "Brava", pričom prezradí viac ako by bolo treba. Unavený po 20 minútach - vypínam. Súdna sieň je oproti tomuto thriller na úrovni šachovej partie Kasparova. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak čo už len ostáva? Snáď len povzdych za vynikajúcou jednotkou. Ani trojka nenapravila horší dojem z pokračovania Millsových lapálií s mafiánmi. Tentokrát prišiel rad na Rusov. Dejová linka sa mi však oproti dvojke zdala málinko prepracovanejšia a zaujímavejšia, preto dávam s odretými ušami tri hviezdy. 50/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)
  • Liam Neeson (Bryan Mills) súhlasil s účinkovaním v tomto pokračovaní iba pod podmienkou, ak podľa scenára už nikto nikoho neunesie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama