Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (615)

swamp 

všechny recenze uživatele

"Something terrible has happened. And I want you to hear it from me first. Your mom... she's dead. Someone murdered her in my apartment. It looks like I did it. I don't know why. I don't know who. But I'm going to find out. Listen carefully, Kim. No matter what anyone says, don't trust them." Tak tady máme další pokračování s badass Liamem Neesonem v hlavní roli. Čistý průstřel, ta třetí hvězda snad jen z nostalgie. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co se mi líbilo víc – jestli dvojka, která kopírovala jedničku, nebo trojka, která převzala fráze a snažila se být o něco originálnější s míň drsnym Liamem, ale zato musela poněkud pokroutit příběh, protože už docházeli parchanti. Tak jako tak je to víceméně průměr. LIam mohl být sem tam kreativnější ;). Ale i tak je to pořád typ akce, kterou mám rád, která je podpořená odpichovou hudbou, která mu nakonec pomáhá na slušnější úroveň. # příběh *** | hudba **** | humor * | akce **** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, i já jsem měl přirozeně obavy a s prvními recenzemi přišla i skepse. Nechtěl jsem jí sice naplno podlehnout, ale výsledek, jehož jsem byl až po dvou týdnech od premiéry svědkem, mě v tom bohužel tvrdě utvrdil. Liam Neeson JE sice stále tvrďák (ačkoli teda v Tak3n se to kostimérům povedlo občas z něj udělat totálního staříka), ale tenhle film zkrátka nepatří do série. Např takový Walk among the Tombstones mě taky nijak extra neoslovilo, ovšem nebyl to sequel ničeho, kdežto tato trojka prostě tak nějak kazí pověst výborné jedničky a dobře snesitelné dvojky. Nerad se přikláním k většinovému názoru už z principu, ale faktem je, že jedinou dobrou volbou pro tento film je Forest Whitaker, který má zkrátka v rolích detektivů či agentů praxi a nezklame a zachraňuje tak jakžtakž třetí hvězdu. Jinak příběh - nezajímavý, nudný už od začátku...i to vyprávění působí jinak, než je v sérii zvykem a bohužel v negativním slova smyslu, jistě za to může i narychlo spichnutý tuctový scénář. Akce? Až na některé světlé výjimky taktéž nezáživná, divné tríčky kamery absolutně znemožňují nějaký adrenalinový zážitek a honičky v autech jsou naprostá katastrofa. Můžeme ještě připočíst dvě absurdní situace (pro sérii taktéž netypické), kdy v jednom případě absolutně není vysvětlené, jak to mohl Brian Mills přežít a v tom druhém jen velmi odfláknutě. A poslední věc? Rating. Nejsem v první vlně řvounů, kterým nevyhovuje u pořádného akčňáku PG13, ovšem když se ve filmu najde scéna, která může působit dost brutálně a přitom nevystříkne ani kapka krve, dost to kazí zážitek (a když už nic jiného, alespoň tam ten detailní záběr na hlavu být nemusel). Bohužel jsem nečekal kvality jedničky, ale tímto je série (minimálně s tímto produkčním týmem) pro mě zabitá...50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne nič neprinášajúce, biedne, úplne priehľadné tretie pokračovanie, kde sa Liam Neeson ako Patrick Swayze v roli Ducha 2, kedykoľvek, kdekoľvek objaví a zároveň zmizne ako prd v gatiach, pričom ukazuje svetu, že aj v 70 rokoch môže dôchodca polámať nohy, ruky, krk, skupinke zabijakov z východu. Hlavnú úlohu hrá opäť tetovačka z "Brava", pričom prezradí viac ako by bolo treba. Unavený po 20 minútach - vypínam. Súdna sieň je oproti tomuto thriller na úrovni šachovej partie Kasparova. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vím dobře co jsem minule slíbil, ale opravdu jsem to potřeboval vidět. Megasráč Megaton to udělal zase. Z akčních scén bolí oči a divák se musí opravdu pekelně soustředit aby vůbec něco viděl. Posilou do sestavy Forest zajisté je. Policista, který netuší, on prostě ví co náš z řetězu puštěný Bryan provede. Dobrou zprávou je že oddělali Famke, takže snad 4. díl už nebude. Unesení byli v této sérii všichni, někteří i vícekrát. Trošku mě mrzí že Liam dokáže ve spoustě filmů vděchnout život neskutečně zajímavé postavě (viz například Mezi náhrobními kameny), aby se o pár měsící později ztrapňoval v takovéhle konině. 20% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Bojové umění, které se pro tuto roli Liam Neeson (Bryan Mills) naučil, se nazývá nagasu-do. Jedná se o hybridní bojový styl, který používá prvky z juda, aikida a džiu-džistu. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 29. března 2014. Natáčelo se ve městě Atlanta v USA, ve městech Mazarrón a Torre Pacheco ve Španělsku a v Paříži. (willy1)
  • Neeson si za túto rolu vypýtal 20 miliónov dolárov, čo zhltlo takmer polovicu rozpočtu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama