Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (614)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Chulivier Megatron je zrejme dáky kretén, ktorý výslovne nenávidí epileptikov a týmto filmom ich chce všetkých odstrániť. Čo za debila dovolí aby 10 minútová scéna bola strihnutá každé dve sekundy?! A to fakt nekecám, každá jedna akčná scéna pozostávala zo sekundových záberov. Nie len, že sa na to nedalo pozerať ale vyvolávalo to vo mne pocit, že i ja sama som epileptik a za chvíľu sa začnem na zemi zvíjať ako pandrava. Liamovi takéto úlohy jednoducho sedia, mám ho rada a je mi úprimne ľúto, že hral v tomto pokračovaní pod taktovkou takého idiota. Chumaj jeden sprostý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Taken 1 nasadil laťku velmi vysoko, jedná se dnes už o klasiku, kult v akčním žánru, ten film snad nemá ani žádné negativní odpůrce, což se o málokterém filmu říct dá. Takenu 2 uškodila změna nešikovného režiséra a z inteligentní akční nálože se stal béčkový akčňák avšak stále dosti zábavným, no a Taken 3, pardon Parkinson 3 bych nazval spíše už jen thrillerem, protože po akční stránce si film podkopává nohy na plné čáře. Musím uznat ač je to velmi smutné, že mě žádná akce nebavila, vše je tak šíleně prostříhané a zběsilé, že nevidíte kur*va nic, hlava, ruka, noha, vlastně spíše jen slyšíte údery než je vidíte( Jako fanoušek Korejských akčňáků, tohle Amíkům tolerovat nebudu) a zde se to netýká jen u akce, ale je zde i spousta zbytečných a dlouhých záběrů do prázdna, no zkratka Megaton za kameru nepatří, takže teď jsem vyzvracel pachuť negativů a je čas na chválu. Co filmu výrazně prospělo je Forest Whitaker, ten chlap doslova září v roli mazaného policajta a jde vidět, že si svou roli na plné koule užívá, naštěstí i zde je pár zajímavých inteligentních vychytávek a solidní tempo přetrvává i zde, které určitě potěší, na tomhle tahle série převážně i staví, co se tedy týká scénáře veliká spokojenost, dalo by se to přirovnávat i k nedávnému Equalizéru, ovšem ten měl i režijní řemeslo v paži, což Taken 3 potřeboval jako sůl. PG 13 taky kazí dojem. 60% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bryan Mills prošel stejnou čistkou jako Mclane v Die Hard. Vzali ho, ukradli mu vše dobré a nechali mu jen základní věci. Jako umět mluvit, přestat hláškovat a být děsně sterilní. No, co se týče filmu, spokojenost je tak na 50%. Filmu nejvíce škodí akce a její střih. Nevím co střihač prováděl, ale zdálo se mi, že při posprodukci prožíval Epileptické záchvaty a na akci ve filmu je to děsně znát. Málem i mě při jedné šarvátce tekla pěna z huby. No, dále příběhově to není už tak cool jako kdysi, ale ono to tak nevadí. Napotřetí vidět to samé by asi nebylo košér. Jinak se jedna o průměrnou žánrovku, kterou zachraňuje pouze Forest a Liam. Film celkem nenudí a utíká dobře. Jo, kdyby to ještě bylo R a akce nebyla nastřižená epileptikem, šel bych i vejš. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Zatímco druhý díl byl neškodný a pořád vcelku zábavný akční film, trojka už ždímá i to, co je dávno suché. Na Tak3n je krásně poznat, jak je Megaton špatný režisér a tak se to snaží vynahradit naprosto zběsilým střihem, který je místy až rušící. Nepamatuju si, že bych si něco takové řekl u předchozích dvou filmů, ale tady mi opravdu místy přišlo, že snad každá sekunda má střih, což je opravdu otravné. Jinak k příběhu, není to nic, co by divák, který už něco nakoukáno má, nedokázal odhadnout dopředu. Hlavně díky Liamovi, Forestovi a Maggie dám ještě tu třetí hvězdičku, ale jinak musím chtě nechtě konstatovat, že tohle je typický příklad filmu, který když v životě neuvidíte, tak se opravdu nic nestane. 50 %. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokud si dobře vzpomínám, říkal jsem u pokladny "jednou 96 hodin," ne "jednou na řetízkáč." Ani disko koule nedělá tolik odrazů, kolik jich dokáže za vteřinu vymyslet Megaton. Já bych vám rád řekl, jaké to bylo, ale nemůžu, protože když už se kamera výjimečně na pět vteřin zastavila, musel jsem rozkapat oči a najít prášek na bolest hlavy. A to než jsem vyřídil, už jsme byli zas na kolotočích... Debile jeden! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Při jedné z posledních scén na palubě letadla lze slyšet od pilotů zprávu určenou pro věž, že se chystají k odletu z runwaye č. 2, ale v dalším záběru je vidět, že se jedná o runway 5L. Ani jedna z těchno drah ale na zmiňovaném letišti (Santa Monica Airport, KSMO) vůbec není. (Warle)

Reklama

Reklama