Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (615)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád přímé kritizování konkrétních tvůrců, protože jsou vždy ve hře i jiné faktory (například nadávání na scenáristu může být hodně liché v tom, že mu jeho původní vizi nemálo upraví samotné natáčení). Ale Megaton je opravdu patlal, který se k filmu nikdy neměl dostat. Když něco nevyjde jednou, dá se to omluvit. Dvakrát to může být náhoda. Ale všechny jeho filmy provází stejný problém - naprosto nesmyslný rychlostřih, během něhož do pár vteřin klidně nacpe i deset záběrů. Tentokrát navíc přidal i agresivní zoom, díky čemuž z akčních scén 96 hodin: Zúčtování až bolí oči. Když se k tomu připočte laciný scénář, cílení na teenagery (kde jsou ty časy, kdy Bryan ukázal Marcovi z Tropoje zač je toho elektřina) a nezajímavý vývoj, nemůže to už zachránit ani tak bizarní věc, jakou je souboj s rusem v těsných bílých slipech. Jediným trochu zajímavým prvkem je vyšetřovatel Foresta Whitakera, ale o něm tahle série není a nikdy nebyla. 30% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Chulivier Megatron je zrejme dáky kretén, ktorý výslovne nenávidí epileptikov a týmto filmom ich chce všetkých odstrániť. Čo za debila dovolí aby 10 minútová scéna bola strihnutá každé dve sekundy?! A to fakt nekecám, každá jedna akčná scéna pozostávala zo sekundových záberov. Nie len, že sa na to nedalo pozerať ale vyvolávalo to vo mne pocit, že i ja sama som epileptik a za chvíľu sa začnem na zemi zvíjať ako pandrava. Liamovi takéto úlohy jednoducho sedia, mám ho rada a je mi úprimne ľúto, že hral v tomto pokračovaní pod taktovkou takého idiota. Chumaj jeden sprostý. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak čo už len ostáva? Snáď len povzdych za vynikajúcou jednotkou. Ani trojka nenapravila horší dojem z pokračovania Millsových lapálií s mafiánmi. Tentokrát prišiel rad na Rusov. Dejová linka sa mi však oproti dvojke zdala málinko prepracovanejšia a zaujímavejšia, preto dávam s odretými ušami tri hviezdy. 50/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo, som fandom Neesona, ktorý je v danom veku v prekvapujúcej forme. Jeho filmová dcéra už evidentne nepatrí do školy, no čo sa dá robiť. Podľa mňa to malo dynamiku, ako sa patrí, neviem čo viac od toho kto očakával. Jasné, jednotka je Top, ale nikto snáď nečakal až takú vysokú úroveň. Whitaker takisto veľmi vhodne obsadený. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vím dobře co jsem minule slíbil, ale opravdu jsem to potřeboval vidět. Megasráč Megaton to udělal zase. Z akčních scén bolí oči a divák se musí opravdu pekelně soustředit aby vůbec něco viděl. Posilou do sestavy Forest zajisté je. Policista, který netuší, on prostě ví co náš z řetězu puštěný Bryan provede. Dobrou zprávou je že oddělali Famke, takže snad 4. díl už nebude. Unesení byli v této sérii všichni, někteří i vícekrát. Trošku mě mrzí že Liam dokáže ve spoustě filmů vděchnout život neskutečně zajímavé postavě (viz například Mezi náhrobními kameny), aby se o pár měsící později ztrapňoval v takovéhle konině. 20% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. prosince 2014 v Berlíně. (Varan)
  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)

Reklama

Reklama