Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (615)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád přímé kritizování konkrétních tvůrců, protože jsou vždy ve hře i jiné faktory (například nadávání na scenáristu může být hodně liché v tom, že mu jeho původní vizi nemálo upraví samotné natáčení). Ale Megaton je opravdu patlal, který se k filmu nikdy neměl dostat. Když něco nevyjde jednou, dá se to omluvit. Dvakrát to může být náhoda. Ale všechny jeho filmy provází stejný problém - naprosto nesmyslný rychlostřih, během něhož do pár vteřin klidně nacpe i deset záběrů. Tentokrát navíc přidal i agresivní zoom, díky čemuž z akčních scén 96 hodin: Zúčtování až bolí oči. Když se k tomu připočte laciný scénář, cílení na teenagery (kde jsou ty časy, kdy Bryan ukázal Marcovi z Tropoje zač je toho elektřina) a nezajímavý vývoj, nemůže to už zachránit ani tak bizarní věc, jakou je souboj s rusem v těsných bílých slipech. Jediným trochu zajímavým prvkem je vyšetřovatel Foresta Whitakera, ale o něm tahle série není a nikdy nebyla. 30% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Bryan Mills do třetice chrání svou dcerunku před albánskou špínou a to podruhé pod Megatonovou podprůměrnou režijní taktovkou a v pro něj typickém, otravně zběsilém a chaotickém střihu akčních scén, který ostře kontrastuje s naprosto nudným dějem. Besson si může odškrtnout další zbytečnou, protože zapomenutelnou, leč výdělečnou položku a divák může jen doufat, že už je to pro Bryana opravdu konec. Besson totiž sice Neeson season velkolepě odpálil, ale pokračování TAKEN jsou jejími nejslabšími kusy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liame, adoptuj mě! Ani mi nemusíš dávat plyšové pandy, budu ti čistit Berettu a říkat taťuldo.. Ano, Megatron by se měl z idiotského režiséra složit na kosmickou loď a odletět zpět na rodnou planetu Decepticonů, kde snad šílený třes kamery, zoomování a střih frekvence jehly šicího stroje budou považovat za prvky přinášející dynamičnost, o tom není pochyb. Když ale ten pan Mills je tak čestný, že i Mirek Dušín je proti němu Rudý Khmer! Není fascinující jak ten bílý střelec (nově s několika bílými pěšci) je pořád o tah dopředu před černou věží s bílým jezdcem a skupinou barevných pěšců? Neobdivujete, jak to autem vpálí do startujícího letadla plného paliva - dcera nedcera, vnouče nevnouče? Tu postavu nelze nemilovat.. Lehce spoilerovité post scriptum: Možná to bude vypadat trochu nekrofilně, ale Famke je sexy i v chladícím boxu.. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Chulivier Megatron je zrejme dáky kretén, ktorý výslovne nenávidí epileptikov a týmto filmom ich chce všetkých odstrániť. Čo za debila dovolí aby 10 minútová scéna bola strihnutá každé dve sekundy?! A to fakt nekecám, každá jedna akčná scéna pozostávala zo sekundových záberov. Nie len, že sa na to nedalo pozerať ale vyvolávalo to vo mne pocit, že i ja sama som epileptik a za chvíľu sa začnem na zemi zvíjať ako pandrava. Liamovi takéto úlohy jednoducho sedia, mám ho rada a je mi úprimne ľúto, že hral v tomto pokračovaní pod taktovkou takého idiota. Chumaj jeden sprostý. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, že bych někdy viděl akční film, při jehož sledování bych si přál, aby v něm nebyly akční scény... Taky si momentálně nevzpomínám na film s hůř natočenou automobilovou honičkou (taková chaotická režisérsko-střihačská prasečina se v "áčkové" produkci opravdu jen tak nevidí). Zpočátku mě celkem bavila alespoň ta ohraná zápletka, ale když padoucha okamžitě odhalí každé malé dítě, přičemž jeho totožnost má být šokující pointou, to už je pak opravdu těžké najít něco, co by se dalo s chutí pochválit. Podprůměr v každém ohledu a vlastně úplně stejně zbytečné pokračování jako byla dvojka... 40 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Liam Neeson (Bryan Mills) súhlasil s účinkovaním v tomto pokračovaní iba pod podmienkou, ak podľa scenára už nikto nikoho neunesie. (m.a.t.o.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. prosince 2014 v Berlíně. (Varan)

Reklama

Reklama