Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (615)

InJo 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, že bych někdy viděl akční film, při jehož sledování bych si přál, aby v něm nebyly akční scény... Taky si momentálně nevzpomínám na film s hůř natočenou automobilovou honičkou (taková chaotická režisérsko-střihačská prasečina se v "áčkové" produkci opravdu jen tak nevidí). Zpočátku mě celkem bavila alespoň ta ohraná zápletka, ale když padoucha okamžitě odhalí každé malé dítě, přičemž jeho totožnost má být šokující pointou, to už je pak opravdu těžké najít něco, co by se dalo s chutí pochválit. Podprůměr v každém ohledu a vlastně úplně stejně zbytečné pokračování jako byla dvojka... 40 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle už je slabší. Film chce zřejmě trhnout rekord v největším počtu střihů. Je jich tam totiž opravdu hodně. A díky nim jsou akční scény velmi nepřehledné. Liam Neeson nám opět dokazuje, že ještě pořád nepatří do starého železa. Tentokrát mu nikoho neunesou, ale zabijí mu jeho bývalou ženu. A nejsou to Albánci, ale Rusáci. začíná teda šílená honička jak před policií, tak po gaunerech. Opět dostanou co pro to. Liam opravdu přežije cokoliv. Po pár zvratech se vše objasní. Liam je prostě mlátička. A samozřejmě poté za své činy nenese žádnou zodpovědnost. Dcera Maggie Grace tu zase dělá jenom křoví. Pomůže mu i jeho parta kámošů. Policajti nemají šanci. "Ten polda je velmi mazaný" ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Najviac ma nedostali ani tak znova (po rovnako chaotickej dvojke) podpriemerné akčné scény (hoci je smutné, kam séria klesla po bravúrnej akcii z jednotky). Nedostal ma ani televízny kasting. Dostal ma až pozoruhodný moment, v ktorom Forest Whitaker sebavedomo napochoduje na miesto činu a s prepáčením ZOŽERIE DÔKAZNÝ MATERIÁL. Už som videl vo filmoch všeličo. Ale toto nie. Toto fakt nie. Kebyže je v tej chvíli s ním v jednej miestnosti Tommy Lee Jones z Utečenca, vytiahol by nože a nandal by mu to rovnako, ako v 90-tych rokoch Stevenovi Seagalovi v Prepadnutí v Pacifiku. Sú proste veci, ktoré sa za žiadnych okolností nerobia a konzumácia dôkazov patrí rozhodne medzi ne. Hlavným plusom trojky je, že je posledná. Máte pravdu, smutné konštatovanie u pokračovania jednotky alias jedného z najlepších akčných filmov desaťročia. K tomu Neeson, ktorý to už skutočne nedáva (kultový záber na jeho preliezanie plota pozostávajúci z 25. strihov), scenár, ktorý nestojí za ohorok cigarety a plno úžasne nelogických blbostí. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Hodnotím stejně jako jedničku, I KDYŽ (!!!) je jednička mnohem zábavnější. Zde je všechno trochu jinak, nejde už tolik o akci jako spíš o kriminálku. Skoro 3/4 filmu Neeson zdrhá, schovává se a mučí lidi, aby zjistil, "O co sakra jde?". Takže opak jedničky, kde to byl "jeho" svět a kdo do něj vnikl, byl nemilosrdně oddělán. Takže pokud na toto divák přijde, měl by být relativně spokojen. Bohužel nelogičností, které by zde být neměly, je dosti a budou si na ně diváci stěžovat, i tak je to parádní jízda a finální zúčtování je fajn a HLAVNĚ!! Vidět duel: "nejsympatičtější klaďas akčního světa Neeeson (a jeden z aktuálně nejlepších herců) VERSUS naprosto nejsympatičtější bad ass hajzlík exploiterů i filmů obecně a také skvělý herec mistr Andrew Howard, ... to prostě jo!! Žít a umřít!! Duel s bouchačkama a následně na férovku, to mi tvůrci udělali radost!!! :-) /75%/ ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Chulivier Megatron je zrejme dáky kretén, ktorý výslovne nenávidí epileptikov a týmto filmom ich chce všetkých odstrániť. Čo za debila dovolí aby 10 minútová scéna bola strihnutá každé dve sekundy?! A to fakt nekecám, každá jedna akčná scéna pozostávala zo sekundových záberov. Nie len, že sa na to nedalo pozerať ale vyvolávalo to vo mne pocit, že i ja sama som epileptik a za chvíľu sa začnem na zemi zvíjať ako pandrava. Liamovi takéto úlohy jednoducho sedia, mám ho rada a je mi úprimne ľúto, že hral v tomto pokračovaní pod taktovkou takého idiota. Chumaj jeden sprostý. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • The New York Times napísal: „Scenár logiky od Luca Bessona a Roberta Marka Kamena sa prepadáva pod banálnymi dramatickými scénami, ktoré chytajú hlavu. Len šarm Liama ​​Neesona nejako prežije bez ujmy, podáva možno najpôsobivejší kaskadérsky kúsok zo všetkých." (Arsenal83)
  • Keď Bryan Mills (Liam Neeson) uniká polícii a lezie do vodnej šachty pod autom, nedotýka sa auta a plazí sa po bruchu. O niečo neskôr však detektív Dotzler (Forest Whitaker) nachádza otlačky na nárazníku auta. (speedy7929)
  • Bojové umění, které se pro tuto roli Liam Neeson (Bryan Mills) naučil, se nazývá nagasu-do. Jedná se o hybridní bojový styl, který používá prvky z juda, aikida a džiu-džistu. (ČSFD)

Reklama

Reklama