Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (616)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co se mi líbilo víc – jestli dvojka, která kopírovala jedničku, nebo trojka, která převzala fráze a snažila se být o něco originálnější s míň drsnym Liamem, ale zato musela poněkud pokroutit příběh, protože už docházeli parchanti. Tak jako tak je to víceméně průměr. LIam mohl být sem tam kreativnější ;). Ale i tak je to pořád typ akce, kterou mám rád, která je podpořená odpichovou hudbou, která mu nakonec pomáhá na slušnější úroveň. # příběh *** | hudba **** | humor * | akce **** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi mi to aj prišlo lepšie ako predošlá Odplata. Príbeh sa presunul trošku inde a aj strih v akcii sa zlepšil. Oproti prvému dielu je to síce fakt bieda a tragédia, ale Neesonovi drsňáci na staré kolená idú a aj keď to vyzerá, že áčkoví herci zablúdili v bečkových vodách, je to celkom fajn a pozerateľná akčná sranda. Len toho Megatrona na poste režiséra by už mohol nahradiť nejaký Optimus. 60% - 3* ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

"Something terrible has happened. And I want you to hear it from me first. Your mom... she's dead. Someone murdered her in my apartment. It looks like I did it. I don't know why. I don't know who. But I'm going to find out. Listen carefully, Kim. No matter what anyone says, don't trust them." Tak tady máme další pokračování s badass Liamem Neesonem v hlavní roli. Čistý průstřel, ta třetí hvězda snad jen z nostalgie. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Megaton je debil. Ono mu nestačilo, že zkurvil dvojku, on musel jít a ještě zkurvit trojku, doufám že je spokojenej. Když byl ještě malej Megatoneček, tak ho jednou tatínek vzbudil a řekl, Olivierku podívej na tu kameru tou se natáčí co vidíš a tady když tím takhle otáčíš, tak to je zoom a malej megatoneček od tý doby jak vidí kameru tak s ní otáčí a kurví jeden film za druhým. Příběh disponuje typickou a milionkrát provětranou zápletkou, což by nevadilo, protože v akčních filmech taková zápletka slouží jen k prezentaci bum -bum a prásk-prásk, ale to by někdo musel Megatonovi dát kameru bez zoomu a zakázat používání nůžek. Naštěstí film není jen o akci, ale je v něm pátrací prvek a ten je docela vydařenej, má poměrně slušný tah na bránu. Možná bych ještě uvítal větší prostor pro Foresta. Když pominu nějaké osmé divy světa, jako přežití pádu auta ze skály či totální nezranitelnost hlavního hrdiny, tady by nepochodili ani islamisti a režisérskou práci toho degena, tak to co zbylo nebylo zase až tak zlý. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První díl je naprostá špička, druhej díl je pořád hodně napínavej, hodně zábavnej průměr a třetí díl už připomíná jen protaženou epizodu nějakého akčního tv seriálu. Tady nejde ani tak o recyklaci předchozích dílů, jako spíš o recyklaci všech známých klišé, včetně scénáře, kterej je napsanej tak, aby se v něm neztratil ani Jedna, co dělal třikrát druhou třídu. Jsem docela ráda, že jsem si vymluvila kino. 40% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Neeson si za túto rolu vypýtal 20 miliónov dolárov, čo zhltlo takmer polovicu rozpočtu. (Arsenal83)
  • The New York Times napísal: „Scenár logiky od Luca Bessona a Roberta Marka Kamena sa prepadáva pod banálnymi dramatickými scénami, ktoré chytajú hlavu. Len šarm Liama ​​Neesona nejako prežije bez ujmy, podáva možno najpôsobivejší kaskadérsky kúsok zo všetkých." (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. prosince 2014 v Berlíně. (Varan)

Reklama

Reklama