Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (615)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liame, adoptuj mě! Ani mi nemusíš dávat plyšové pandy, budu ti čistit Berettu a říkat taťuldo.. Ano, Megatron by se měl z idiotského režiséra složit na kosmickou loď a odletět zpět na rodnou planetu Decepticonů, kde snad šílený třes kamery, zoomování a střih frekvence jehly šicího stroje budou považovat za prvky přinášející dynamičnost, o tom není pochyb. Když ale ten pan Mills je tak čestný, že i Mirek Dušín je proti němu Rudý Khmer! Není fascinující jak ten bílý střelec (nově s několika bílými pěšci) je pořád o tah dopředu před černou věží s bílým jezdcem a skupinou barevných pěšců? Neobdivujete, jak to autem vpálí do startujícího letadla plného paliva - dcera nedcera, vnouče nevnouče? Tu postavu nelze nemilovat.. Lehce spoilerovité post scriptum: Možná to bude vypadat trochu nekrofilně, ale Famke je sexy i v chladícím boxu.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen | Hudba: Nathaniel Mechaly | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: EuropaCorp, Canal+, Ciné+, M6 Films | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 325,8 milióna $ | Ocenenia: - || Dojná krava Bessona a spol v podobe nového dielu série Taken priniesla na svet nevýrazný, beznápaditý film, ktorý sa ani náznakom nepribližuje prvým dvom dielom, hlavne teda tomu prvému. O to viac zarážajúce to je, že Megaton režíroval i už spomenutú dvojku, no tá mi prišla ešte plná fantázie a akčnej invencie, pričom tretí diel je len samé klišé a predvídateľné konanie totálne plochých postáv bez štipku vybudovanej psychiky. Je to strašná škoda a rozčarovanie, pretože Taken patril k tomu najlepšiemu, čo tento žáner priniesol na plátna za posledné roky. Takto to vyzerá, keď umelci nevedia, že je lepšie skončiť v tom lepšiom... 20% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi mi to aj prišlo lepšie ako predošlá Odplata. Príbeh sa presunul trošku inde a aj strih v akcii sa zlepšil. Oproti prvému dielu je to síce fakt bieda a tragédia, ale Neesonovi drsňáci na staré kolená idú a aj keď to vyzerá, že áčkoví herci zablúdili v bečkových vodách, je to celkom fajn a pozerateľná akčná sranda. Len toho Megatrona na poste režiséra by už mohol nahradiť nejaký Optimus. 60% - 3* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tretí Taken je podľa mňa lepší než bol druhý film, ale nie o moc. Je to proste len zase klišé na klišé a človek má pocit, že toto všetko už videl. Liam Neeson je dobrým, ale mal už aj lepšie časy. Osobne si myslím, že ostaňte radšej pri prvom filme. Narozdiel od druhého filmu sú tu lepšie efekty a nepôsobí to ako totálna blbosť (až na jednu scénku), ale aj tak je to proste béčkový akčný film, ktorý sa nemusel natáčať. Ako samostatný film je to pozerateľné. Ako pokračovanie Taken je to ale veľmi slabé. Takže radšej sa skúste odosobniť od prvého filmu a pozerať to ako obyčajný akčný film. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejná ptákovina jako druhý díl. Šarm oldschool kriminálek/akčňáků ala první díl je nenávratně pryč, stejně tak kvalitní fyzická akce. Megatrotl se snaží napodobit v některých scénách a záběrech (masivní destrukce, over the top letadlo vs Porsche) Michaela Baye, ale nedaří se mu to ani z poloviny. A to ještě nutno podotknout, že v první půl hodině je to tak zmatečné a špatně sestříhané, že z toho chytne každý druhý milovník akčních scén bolehlav. Druhá polovina je výživnější, přesto však bolestivě podprůměrné. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Keď Bryan Mills (Liam Neeson) uniká polícii a lezie do vodnej šachty pod autom, nedotýka sa auta a plazí sa po bruchu. O niečo neskôr však detektív Dotzler (Forest Whitaker) nachádza otlačky na nárazníku auta. (speedy7929)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 89,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb byl 326,4 mil. (NIRO)
  • Bojové umění, které se pro tuto roli Liam Neeson (Bryan Mills) naučil, se nazývá nagasu-do. Jedná se o hybridní bojový styl, který používá prvky z juda, aikida a džiu-džistu. (ČSFD)

Reklama

Reklama