Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (615)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád přímé kritizování konkrétních tvůrců, protože jsou vždy ve hře i jiné faktory (například nadávání na scenáristu může být hodně liché v tom, že mu jeho původní vizi nemálo upraví samotné natáčení). Ale Megaton je opravdu patlal, který se k filmu nikdy neměl dostat. Když něco nevyjde jednou, dá se to omluvit. Dvakrát to může být náhoda. Ale všechny jeho filmy provází stejný problém - naprosto nesmyslný rychlostřih, během něhož do pár vteřin klidně nacpe i deset záběrů. Tentokrát navíc přidal i agresivní zoom, díky čemuž z akčních scén 96 hodin: Zúčtování až bolí oči. Když se k tomu připočte laciný scénář, cílení na teenagery (kde jsou ty časy, kdy Bryan ukázal Marcovi z Tropoje zač je toho elektřina) a nezajímavý vývoj, nemůže to už zachránit ani tak bizarní věc, jakou je souboj s rusem v těsných bílých slipech. Jediným trochu zajímavým prvkem je vyšetřovatel Foresta Whitakera, ale o něm tahle série není a nikdy nebyla. 30% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně mě fascinuje jak 63 letý Neeson vyskakuje z druhého patra domu, či z kutálejícího se auta. To bych rád na stará kolena taky dovedl, či měl alespoň taky tak šikovného dablera. Akce, kde je skutečný Liam Neeson nepůsobí na oko moc pěkně. Akční filmy si měl odbýt, když na to měl věk. Hodnocení tohoto snímku bude extrémně snadné. Je to horší než první díl (4 *) a lepší než druhý díl (2 *). Rozdíl oproti předchozím dílům je ten, že se z lovce stává lovná zvěř. Neesona chce dostat polovina policejního sboru USA a pár Rusáků. Za nejslabší prvek považuji jednoznačně oba dva záporáky, kteří bohužel oba stojí úplně za hovno. Příběh se vstřebat dá a na nedostatek akce si divák taky nemůže moc stěžovat. Střílím 3 * a doufám, že tato série skončí jako trilogie. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle už je slabší. Film chce zřejmě trhnout rekord v největším počtu střihů. Je jich tam totiž opravdu hodně. A díky nim jsou akční scény velmi nepřehledné. Liam Neeson nám opět dokazuje, že ještě pořád nepatří do starého železa. Tentokrát mu nikoho neunesou, ale zabijí mu jeho bývalou ženu. A nejsou to Albánci, ale Rusáci. začíná teda šílená honička jak před policií, tak po gaunerech. Opět dostanou co pro to. Liam opravdu přežije cokoliv. Po pár zvratech se vše objasní. Liam je prostě mlátička. A samozřejmě poté za své činy nenese žádnou zodpovědnost. Dcera Maggie Grace tu zase dělá jenom křoví. Pomůže mu i jeho parta kámošů. Policajti nemají šanci. "Ten polda je velmi mazaný" ()

castor 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson začal mluvit s pandou, to nevěstí nic dobrého. Začíná to v pohodě, všichni víme, co se stane. Je obviněný z vraždy, kterou nespáchal, nějaká vata okolo a jedeme. Poloha drsňáka s chladnou hlavou navíc Neesonovi dál neskutečně sedí. Jenže vztahové dialogy tahají za uši, leccos přestává velmi brzy dávat smysl, akce je sestříhaná do nemožných sledů, vadí i agresivní zoom a vlastně i to, že Mirek Dušín při své obhajobě zabije několik nic netušících lidí (třeba scéna z dálnice, kterou si kvůli neurologické poruše režiséra divák vůbec nevychutná). A Forest Whitaker se podivně usmívá do telefonu a pak jen vychytrale procedí, že mu to všechno bylo vlastně jasné od začátku. Taková Colombiana nebyla vůbec špatná akční pohádka, jak by se mohlo z kritických hlasů zdát. Olivier Megaton hodně opisoval, ale tempo a řemeslo měl zvládnuté velmi solidně. Pak přišel s druhými 96 hodinami a naštval už hodně diváků, třetím dostaveníčkem s bývalým členem elitních jednotek si u leckoho zavřel definitivně dveře. Luc Besson vykutal nekompromisní a žánrově čistý akční biják, který zase dokázal solidně shodit do propasti. Pro něho typické. Jdu si pustit nestárnoucího Uprchlíka. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co se mi líbilo víc – jestli dvojka, která kopírovala jedničku, nebo trojka, která převzala fráze a snažila se být o něco originálnější s míň drsnym Liamem, ale zato musela poněkud pokroutit příběh, protože už docházeli parchanti. Tak jako tak je to víceméně průměr. LIam mohl být sem tam kreativnější ;). Ale i tak je to pořád typ akce, kterou mám rád, která je podpořená odpichovou hudbou, která mu nakonec pomáhá na slušnější úroveň. # příběh *** | hudba **** | humor * | akce **** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Při jedné z posledních scén na palubě letadla lze slyšet od pilotů zprávu určenou pro věž, že se chystají k odletu z runwaye č. 2, ale v dalším záběru je vidět, že se jedná o runway 5L. Ani jedna z těchno drah ale na zmiňovaném letišti (Santa Monica Airport, KSMO) vůbec není. (Warle)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 89,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb byl 326,4 mil. (NIRO)
  • Forest Whitaker pri propagácii filmu prezradil, že si na konci produkcie zobral domov niekoľko rekvizít ako spomienku na čas strávený na nakrúcaní. Boli to: odznak policajta, šachovú figúrku a tašku s bagelmi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama