Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zabij můru, polkni můru, probuď v sobě hnusnou stvůru." Chudák John Fitzgerald Kennedy. V roce 1963, u nebeské brány, se ptal: "Kterej dobytek a PROČ?!" a dozvěděl se: "Sorry, jen HRA, neb 1% nejmocnějších se nudí." Ach jo. Přitom začátek výborný, plácni mouchu za litr, sněz za 3622 dolarů. V tu chvíli mě příběh vcucnul rychleji než Elliot nebohou masařku. A už jsem se těšil na další úkoly a na rychlé prachy. Rozplakat dítě za 5 litrů? Cha, spousta rodičů to dělá denně a zadarmo. Slzičky oschnou, prachy mi zůstanou. Podpálit v jesličkách prdýlku jezulátku? Honem, kde mám ty sirky? A dál? Úkol na pohodu, vzít osamělého pána do bistra na kafe. V podstatě dobrý skutek, ovšem měl své mouchy (a že jich bylo). A šup! Už jedu s Elliotem po tobogánu, přímo do kriminálu, i s pštrosem. Bezva hra se pak bohužel zamotala do celosvětové pavoučí sítě, kdy nitky vedou k dalším nitkám a hrajou snad všichni, včetně nemluvňat a bezďáků. Ale motorkářský gang mladíků a jejich bezhlavou jízdu ulicemi jsem si užil. I poslední, 13. úkol, Člověče, nezlob se s pistolí, postiženým bráškou a zlým fotrem kazícím hru. Dávám... tři rány řemenem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Muška jenom zlatá se mu vyhýbá a tak snadno sedne na lep jako moucha. I když vypadá, že by ani mouše neublížil, jednu zabije a pozře. A pak, ač na první pohled muší váha a mouchy snězte si mě, změní se na pouličního pána much. Má to mouchy? Too much… Připadalo mi to jako Faktor strachu říznutý nějakou reality show, co uvádí Dejdar a neschopnost vyždímat ze slibného námětu něco víc iritovala skoro stejně jako ten cirkusový vyzváněcí tón. Nehledě na to, že dějové konstrukty, kdy se do „hry“ musí zapojit půl planety, abychom se vůbec dopachtili konce, mě už od dob ze střechy hopsajícího M.Douglase nějak neberou.. ()

Reklama

Honzulik 

všechny recenze uživatele

13 Sins - tak u tohoto filmu musím doporučit podívat se až do konce. Pokud to nevdržíte přijdete o to nejlepší... Nicméně není to tak snadné, neboť nízký finanční rozpočet, průměrné herecké výkony a další, to vše při sledování 13 hříchů ovlivňuje pocity diváků. 13 Sins přesto udržuje pozornost určitým napětím a inteligentními zvraty při řešení jednotlivých úkolů. 13 Sins je film na hranici mezi thrillerem a hororem. Hororové momenty sice trochu amatérské a určitě mohly být efektivnější, krvavé scény jsou zase tupé, zbytečné a chybí větší rafinovanost. Režisér Daniel Stamm je zřejmě ovlivněn stylem nezávislých hororů dřívějších let, kdy se ještě tolik nehledělo na hodnotu napětí. Je pravděpodobné, že film je finačně omezen tak, že nezbyly peníze na kvalitnější speciální efekty a to samozřejmě ovlivnilo samotnou kvalitu filmu. Je to určitě škoda, neboť námět filmu je velmi zajímavý. Můžeme jen doufat, že celý rok 2014 nebude pro tvůrce filmů finančně tak hrozný, jak se zatím rýsuje a dočkáme se více kvalitnějších filmů... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Být to film s originálním námětem, dám mu pravděpodobně slabší trojhvězdí, ale protože jde o remake osm let starého thajského filmu, nad dvě hvězdy nepůjdu. To, v čem je snímek věrný originálu, je tu jednoznačně slabší (intenzita některých převzatých úkolů), a případné odlišnosti jdou spíš špatným směrem (například trestuhodné vyškrtnutí úkolu s jezením nelibého pokrmu). Tvůrci se zde snaží trochu víc vysvětlovat pozadí "Hry", bohužel však toto vysvětlování je do děje dost nešikovně, křečovitě naroubováno. A prostě ... u nesmyslu je snad vždycky lepší, když se ho člověk ani vysvětlovat nepokouší. 13 Sins zkrátka oslabilo pozitiva originálního snímku a posilnilo jeho negativa. Takže zbytečný film. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Průměrná úplatovo-úkolová žánrovka s bohužel nadprůměrně vysokým obsahem dějové lacinosti. Pár scén a zajímavých momentů se tam najde, takže na jedno zkouknutí proč ne, ale jelikož jsem předlohu neviděl, tak jsem čekal lepší podívanou. Jestli je stejně tupá jako tohle, tak si ji i vzhledem k mé nechuti k Asii mile rád odpustím. 55% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)
  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama