Reklama

Reklama

Režisér filmu Sejmi eso vás zavede do světa Kevina Stretche, řidiče hollywoodské limuzíny, muže s temnou minulostí. Když se Stretchovi ozve nechvalně proslulý gangster, aby od něj dostal zpět půjčené peníze, Stretch v naději na slušnou odměnu vezme práci, kterou mu nabídne jeho klient – miliardář. Výstřelky výstředního klienta ale brzy vyústí v divokou noc plnou dobrodružství, sexu a nebezpečí, po které je jasné, že s návratem peněz to až tak snadné nebude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční komedie s naprosto šílenými vedlejšími charaktery, kdy se každou chvíli běží od jedné šílené a vtipem napěchované situace ke druhé a všechen tenhle šílený akční kolotoč dokázal J.Carnahan ukočírovat bez zaváhání. Patrick Wilson tady má svůj nejméně nudný výraz ze své filmografie a jeho postava obyčejného chlápka ošlehaného životem, kterému se v jeden den stanou opravdu neuvěřitelné věci, mu sedí na tělo, a i když v podstatě nesleze z plátna, tak nenudí a nepřestává bavit. Protikaldem k jeho postavě se zdá být naprosto šílený charakter Chrise Pinea, který tady předvádí svůj životní výkon v roli postavy, kterou si už asi nikdy nezoopakuje. Dalšími neskutečnými pozitivy jsou camea postav D.Hasselhoffa a R.Liotty, kteří hrají sami sebe a i z malého prostoru dokážou vytřískat maximum. Co se týče kamery,akce a soundtracku, tak vše sedí jak má. Snímaní je správně naspeedované, akce je dost a všeho druhu, čekal bych lepší akční honičky, ale ostatní akční scény mi tento malinký nedostatek napravují. Hudební doprovod je výborně vypointovaný a celkově skvěle padnoucí. Jedná se tak o dechberoucí, místy možná až příliš šílenou komedii na kterou jsme si sice u nás museli počkat trochu déle, ale to čekání rozhodně stálo za to. 8-8.5/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Šílená Carnahanova jízda ve stylu Sejmi eso. Opět jsme vtrženi do velkého množství událostí, které je během jednoho večera protnou. Patrick Wilson tu ztvárňuje šoféra limuzíny Kevina, kterého jeho práce dost nebaví. Vše se změní poté, co nabere šíleného klienta v podání Chrise Pinea. Jedna šílenost střídá druhou a on musí tuto nekonečnou noc nějak přežít. Najdeme tu i pár hvězdných cameí. Sympatickou roli tu má i Jessica Alba. "Tady máš svých šest táců!" ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh je založen na celkem jednoduchý zápletce, která co deset minut získává nějakou tu dějovou kudrlinku, takže než se dojede do finále je z filmu docela poveden kudrnáč. Krapet akce, krapet humoru a docela větší krapet neorotodoxnosti vydrží bavit po celou dobu svý existence na televizní obrzovce. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ále néé ... tohle mě zklamalo. Film spadá do nějakýho sub-sub-ranku kde týpek pobíhá po městě, řeší mraky průserů a má na to omezenej čas. Akce spíš trapná a celý to působí jak z 80. let. Zápletky nudný a hlavně , celý je to prostě nuda. Malej film s malou zábavností na kterej za 10 min zapomenu. Na druhou stranu fajn oddechovka pro celou rodinu, kterou haranti nepochopí a budou vám skákat po hlavách. Prostě "filmovej výstřel na prázdno" ... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Uletený mix Crank a Pain & Gain v štýle videoherného GTA. Odviazaná jednohubka, ktorá sa na nič nehrá a za úlohu má predviesť len jeden šialený trip v limuzíne po Los Angelese. Nestavia to na zápletke, nestavia to ani na akcii, ale hlavne na netypicky obsadených hercoch (naštvaný Patrick Wilson, zohavený Chris Pine), ktorých nechá väčšinu stopáže predvádzať rôzne kraviny na pozadí jednoduchej kriminálnej story. Šialenosť do takej mieri, že neviete, či to režisérovi v ďalšom zábere opäť vyjde (viď trefné cameo Davida Haselhoffa) alebo to čochvíľa pôjde, ako hovoria bratia Češi, do kytek. Ako satira života v L.A. to veľmi nefunguje, ani ten zbytočný pokus o „morálne ponaučenie“ v závere, ale v mnohých ohľadoch sa tá absurdnosť scén doťahuje až do extrémov, takže tomu je možné odpustiť aj tých pár zakopnutí. Vtipnosť však záleží od toho koľko matrošu ste pred pozretím filmu vyfajčili a v závislosti od toho sa bude stierať hranica medzi trápnosťou a vtipnosťou. V podstate je to neuveriteľná zbytočnosť, ale ako taká sympatická uvoľnená blbůstka na jeden večer plnohodnotne vystačí. A tu rozhodne nemal nikto vyššie ambície, tak načo byť zbytočne kritický. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Vedenie štúdia Universal chcelo, aby mala postava Rogera Karosa (Chris Pine) oholenú bradu, pretože sa báli, že diváci herca nespoznajú alebo im príde atraktívny, no režisér to odmietol. (Da_reba)
  • Natáčanie trvalo 21 dní a stálo 5 miliónov amerických dolárov. (Da_reba)

Související novinky

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama