Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Behačky v čase mám veľmi rada a pri tomto tínedžerskom úlete som sa aj výborne bavila. Decká boli sympatické, kamera perfektne roztrasená a triky dobre zvládnuté. Naviac si to tí šarvanci bez zbytočného mudrovania naplno užívali, aj keď bolo jasné, že ich roztopašné výšlapy nezostanú bez následkov. A keď to došlo to tohto bodu, začal film naberať na obrátkach a chudák Adam mal čo robiť, aby si z toho nepustil do gatí. A ja som šťastná, že ten diablov stroj na mňa nečíha niekde v sklepe. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika o cestovaní časom snímaná "hand-held" kamerou a je sakra dobrá. Na začiatku je odhalenie technológie cestovania časom a objavenie všetkého, čo taká technológia môže jej majiteľom priniesť. Na konci potom zistenie, že skoky v čase tam a sem nie sú tak úplne bez následkov. A hlavne, kto si má večne pamätať, v ktorej dobe vlastne je, že? Snímka po celý čas udržiava pomerne vysoké tempo so sympatickými hereckými výkonmi. Na snímke oceňujem najmä nápad a dobrú prepracovanosť príbehu. V podstate sa mi to veľmi páčilo a natáčanie na pohyblivú kameru jednoducho môžem, preto nemôžem dať nižšie hodnotenie. Film je inak prekvapivo zábavný a svojím obsahom skôr osloví práve tých mladších, než starších divákov. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první polovinu filmu jsem se příšerně nudil. Myslím, že celé to vyrábění, testování, objevování a já nevím co ještě mohlo proběhnout rychleji. Větší prostor pak mohly dostat postavy. Respektive jejich nabytí věcí, zážitků a dalšího, aby až se to celé pokazí, museli všichni litovat , že o to vše mohou přijít a divák s nimi. Když jsem se tedy prokousal možná 2/3 filmu konečně to začalo mít spád a posledních snad 20 minut to celé, alespoň u mě zachránilo. Zběsilé napravování škod bylo působivé. Škoda jen, že finální pointa nebyla tak nějak víc "kulervoucí". Nakonec tu 4tou dám i když jen tak tak. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalí, nejen vymazlený vizuál. Příběh vymakaný do těch nejmenších detajlů... tedy až na ten konec. Ona to nemohla točit na tu kameru, kterou teprve najdou na půdě. ;) V podstatě by tam ta kamera ani neměla být... ale nebudu spoilerovat. Na to už si prostě musíte přijít sami! Dal jsem 5, jenže jsem si pak uvědomil jaká je ten konec vlastně blbost. O_o Ale pořád 4 hvězdy... jsou dobrý. Proč film vidět? Bez prachů to nepůjde, no tak usmívejte se! Vždyť je to 1milion dolarů! XD Nikdy neskákejte sami: ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po superhrdinské KRONICE přichází ALMANACH o cestování časem. Opět tu máme partu celkem sympatických mlaďochů, kterým se dostane do rukou (a vzápětí z nich vymkne) obrovská moc, opět to má formu found footage a opět to docela baví, ačkoli to do značné míry promarňuje svůj potenciál. Hlavní problém je, že mlaďochům trvá půlku filmu než stroj času vůbec zprovozní (!) a poprvé se s ním přenesou do minulosti. Takže půl filmu čekáte, než se začne dít to, proč se na film o cestování časem díváte. Uteče další čtvrtina, kde mlaďoši dělají se strojem času zábavné vylomeniny. Jenže vy se začínáte ošívat - už třičtvrtě filmu je pryč a i když se na něj dobře kouká, něco zásadního vám tam pořád chybí. Konflikt. Ve filmu sice jde o přelomový vynález, ale vlastně tam nejde o nic. Ano, konfliktu se dočkáme v závěrečné čtvrtině, jenže to už na něj není čas a tak musí proběhnout sakra zrychleně a vyřešit se tím nejjednodušším, nejpředvídatelnějším způsobem. Verdikt? Podobný jako u OSMI HROZNÝCH. Kdyby se vyhodila první půlka o ničem a radši rozpracovala ta druhá, kde se konečně dějí zajímavé věci (které nepotřebovaly tak velkorysou expozici), mohla by z toho být pecka. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)
  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)
  • Jedna z postáv sleduje na notebooku film Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), ktorý sa taktiež venuje stroju času. Dvaja tínedžeri sa v ňom snažia zostrojiť ako projekt do školy práve takýto stroj. (beso74)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama