Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (255)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Project Almanac není nejinteligentnějším filmem, ale je to dobrá podívaná, která dobře pobaví. Zápletka není, tak originální jak se na první pohled zdá a zobrazování přes kameru se už okoukalo a z mého pohledu je to nezáživné a ubíjejí. Na druhou stranu, když s tím režisér umí pracovat, tak to není úplně, tak špatná volba. Dean Israelite není neschopný režisér a daří se mu prodat příběh a postavy, a to co jsem viděl mě skoro celou dobu bavilo. Problémem celého filmu je to, že začne být dost nelogický, a na to jak jsou hlavní hrdinové chytrý, tak vůbec nemyslí na časové paradoxy. Druhým problém pro mě bylo naprosto nefungují finále, ze kterého se dalo vytěžit mnohem více. Dokud se staví, blbne nebo něco vymýšlí, tak je to v pohodě a je to zábavný, jakmile se hlavní hrdina začne chovat jako hlupák, tak se film začíná pomalu bortit. Na režijní debut je to hodně moc slušná práce a krom několika zádrhelů s tím filmem nemám vůbec žádný problém. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Neurážející teen blbůstka, která tak trochu experimentuje v žánru sci-fi, i když zdaleka nedokáže obsáhnout všechny technobláboly, jako třeba v Návratu do budoucnosti. Ty se tak redukují na samotné naťuknutí a nedokáží operovat vcelku. Zato se podíváme pěkně dlouho na pořádnou MTV párty, která funguje jako dokonalá reklama na Imagine Dragons a jejich vyřvávačku Radioactive. V rámci žánru uspokojí, ale nikterak nenadchne. A found footage styl mě začíná už pěkně jebat. JInak to, jak film skončí, je vám jasné už tehdy, když si dáte dohromady scény z traileru a začnete sledovat první "časové kravinky" ústřední pětice. 55% ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Parta pitomců běhá tam a zpět a zpět a tam, jeden nebo jedna z nich to pořád točí a nic, pořád se nic neděje. Zajímalo by mě, kdo je takový idiot, aby pořád vše točil a to i při běhu. Dal jsem tomu asi čtyřicet minut a pořád se tam jen běhalo tam a zpět a zpět a tam a pořád to točil nějaký idiot a točil to i při běhu... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A opäť tu máme filmový príbeh, ktorý v štýle found footage stráca zmysel a ponúka rovnako nelogické spracovanie. V analogickom režime ( rozumej v klasickom prevedení ) by snímok získal potrebné grády, práve tie ktoré sa v tomto už ( dávno ) opotrebovanom subžánri nedajú aplikovať. Trapkovina pre dnešnú ( podobne ako samotný film ), degenerovanú mladú generáciu. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Som z toho hotový. Vybavený. Čakal som ďalšiu sračku z Bayovej produkčnej dielne Platinum Dunes a naservírované mi bolo niečo, o čom som ani nevedel, že tak moc chcem vidieť. V záverečnej polhodine som už pomaly ani nedýchal a prosil filmových bohov, aby koniec neprišiel a ak má, tak aspoň o ďalšiu hodinu. Áno, sú tu momenty, ktoré film nepotrebuje a aj tie, ktoré by sa mu zišli, logických trhlín v cestovaní čase bolo taktiež pomerne dosť, je to však cestovanie v čase! Vo všeobecnosti si ale nemôžem pomôcť. Mám novú filmovú lásku, nový obľúbený film a tiež nového adepta na 10+ opakovaných zhliadnutí (vitaj v klube s Projektom X a Disturbiou, nad ktorými som paradoxne niekoľkokrát počas sledovania premýšľal, hoci spolu akokoľvek nesúvisia x) --- (8.6.2022) Povedal by som, že pozerať ten istý film 4x v rozmedzí 13tich hodín nie je práve najlepšie znamenie správne fungujúceho psychického zdravia, všakže? --- "The machine has given us everything." (x) (22.6.2020) (22.9.2020) (3x7.6.2022) (8.6.2022) (13.1.2023) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)
  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)
  • Pôvodný dátum americkej premiéry bol stanovený na júl 2014, ale kvôli silnej konkurencii ju presunuli na 30. január 2015. (Hudakfilms)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama