Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase je oblíbené téma, tedy alespoň moje. Viděl jsem hodně propracované snímky na toto téma, i ty slabší. Tohle patří k průměru, ale od MTV jsem neočekával filmový trhák. Možná bych si ten snímek i užil, ale nejsem příznivec roztřesené kamery a tady mi ten systém lezl opravdu hodně na nervy, což mě odvádělo od lepšího prožitku. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Som z toho hotový. Vybavený. Čakal som ďalšiu sračku z Bayovej produkčnej dielne Platinum Dunes a naservírované mi bolo niečo, o čom som ani nevedel, že tak moc chcem vidieť. V záverečnej polhodine som už pomaly ani nedýchal a prosil filmových bohov, aby koniec neprišiel a ak má, tak aspoň o ďalšiu hodinu. Áno, sú tu momenty, ktoré film nepotrebuje a aj tie, ktoré by sa mu zišli, logických trhlín v cestovaní čase bolo taktiež pomerne dosť, je to však cestovanie v čase! Vo všeobecnosti si ale nemôžem pomôcť. Mám novú filmovú lásku, nový obľúbený film a tiež nového adepta na 10+ opakovaných zhliadnutí (vitaj v klube s Projektom X a Disturbiou, nad ktorými som paradoxne niekoľkokrát počas sledovania premýšľal, hoci spolu akokoľvek nesúvisia x) --- (8.6.2022) Povedal by som, že pozerať ten istý film 4x v rozmedzí 13tich hodín nie je práve najlepšie znamenie správne fungujúceho psychického zdravia, všakže? --- "The machine has given us everything." (x) (22.6.2020) (22.9.2020) (3x7.6.2022) (8.6.2022) (13.1.2023) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Problém u cestování časem je ten, že když na konci nedají smysl, je špatný celý film. Už jsem pár failů viděl a Projekt minulost je tak na půl cesty. Celou dobu to člověka baví, ale konec je prostě nelogický. Chtěl bych si pokecat s režisérem, aby mi něco takového obhájil, ale do té doby zklamání. 50% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Než zemřu, chci postavit stroj času"' Tenhle film profrčí internetem, aniž byste si ho všimli. Partička mladých američánků (jak jinak) nalezne starou videokameru, kde je záznam ze sedmých narozenin jednoho z nich. Všimnou si však, že na záznamu se objevil i jeden z nich, nikoliv však v dětské verzi, ale v momentální, puberťácké. Po prozkoumání sklepa naleznou plány na sestrojení stroje času, který úspěšně (bohužel) dají dohromady. Poprvé pošlou časem věc. Pak sami sebe. A jede to ráz naráz. Výhra v loterii, největší letní akce, rozhazování peněz, opravy zkoušek, řešení osobních sporů. Ale jak bývá pravidlem, když měníš minulost, posereš přítomnost. A ne jinak je to i tu. Celkově se mi nápady s časovou smyčkou obecně líbí, i když to kolikrát nadělá bordel v hlavě. Tady je to ale převzato z lehčího hlediska a člověk se neztrácí v žádné časové rovině. Film měl při propagaci ohromný potenciál, parta mladých, found footage styl natočení, ze pár efektů a hromady časových smyček. Ve finále je to ale spíš film na nedělní odpoledne, kdy potřebujete zabít čas, než Vám začne turnaj v PokerStars. Do filmu jsem se ale zažral. Bohužel je tak přecpaný typickými cliché, že jsem věděl hned, jak to skončí. Jak taky může skončit film, kde se skáče časem tam a zpět, že. Herci nebyli protivní nečekaně, hudbu jsem ani nezaregistroval, kamera typicky found footage roztřesená a efekty na lepší dvojku. Děj se, na celkem krátkou stopáž, celkem táhl, ale od prvního úspěšného skoku do minulosti už to odsýpá a jen čekáte, co se zesere. Jak už jsem říkal, time loop filmy mám rád a tohle i přes 50:50, pozitiva:negativa, mi to sedlo. 79% 7,9/10 4**** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $22,348,241Tržby Celosvetovo $32,248,241Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,057,480 //počet predaných kusov 44,576Tržby za predaj DVD v USA $1,458,758 //počet predaných kusov 58,030║ a zas tu máme ďalšie domáce roztrasené video ale čoho je toho je moc! tento štýl filmov je už úplne vývar a už nemá skoro žiadne čaro, zlatý Cloverfield alebo REC, to boli delikatesy ale teraz čo už vzniká je len povrchná sto krát prevarená pomlázka, ďalšia zbytočnosť /40%/ ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)
  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)
  • Film sa natáčal v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama