Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (829)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mistr světa ve filmových omalovánkách je ve formě. Fantazie Tima Burtona jsem si užil, i když vlastnosti některých z postav zůstaly bohužel nevyužity (třeba taková dvojčata mohla z fleku zastavit celou válku). Pasáže v Sirotčinci neměly chybu, moje výtka by směřovala na prolínání s reálným světem, to trochu rušilo moji pohádkovou náladu. Kdyby za mých časů takhle vypadal Dům dětí a mládeže v našem městě, určitě bych do něj chodil častěji, než jen na vlastivědnou poznávačku. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Burton takéto veci jednoducho vie .. vytvoriť čarovný svet, z ktorého sa vám nechce odísť. Mám jeho filmy rada. Eva ako slečna Peregrinová bola úžasná a dokonca ani Asa mi neliezol na nervy. Nevadilo mi, že hlavnej hrdinke vymenili schopnosti, už viac mi vadilo, že z boja na konci filmu Burton urobil totálnu frašku. Príbeh vyrozprával príťažlivo, ale ako čitateľ predlohy musím konštatovať, že kúzlo príbehu detí slečny Peregrinovej z knihy som v tomto filme hľadala márne. Nenašla som ho. 3,5* ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tim Burton ma poslednú dobu moc nebavil, ale toto ma celkom zaujalo. Aj bez hudby Dannyho Elfmana. Celkom fajn príbeh, prvá polka zaujímavá, ta druhá rozprávkovo čarovná. Asa Butterfield skvelo zapadol a Tim Burton po dlhšom čase konečne natočil niečo zaujímavé, bavil som sa. Obľúbený soundtrack: Go to Her. 75% - 4* ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

První kniha mě svého času zaujala už obalem a protože jsem jí listovala v knihkupectví opravdu dlouho, dostala jsem ji nakonec darem (od maminky, nikoli od velkorysého knihkupce), pak ale nebyl čas a mezi tím vyšel druhý a třetí díl, které se v mé knihovně ubytovaly rovněž (tentokrát jsem se už obdarovala sama). Chystal se film a já se těšila, trailer vypadal slibně, jenže pak se ozval hlásek čtenáře: "Nebylo by lepší si nejdřív přečíst ty knížky? Když už je všechny máš doma, dávalo by to smysl. Víš, jak to bývá se zfilmovanými knihami." Podívala jsem se na komentáře a bylo rozhodnuto, nejdřív si přečtu knihy. Toto rozhodnutí oddálilo film o půl druhého týdne, kteroužto dobu jsem ve volných chvílích trávila s úžasně čtivými knížkami. Potom jsem se podívala na film, který je vizuálně oslnivý, dokonce se objeví veverka!, což je taky to jediné pozitivní, co film nabízí. Zmatení hlavního hrdiny, vyvíjející se milostný vztah, okouzlení z neznámých světů, stupňující se napětí, chemie vznikající lásky ale i přátelských pout, nic z toho ve filmu není. Záměna schopností některých postav, naprosto jiný vzhled a charakter dalších, to všechno jsou malicherné ptákoviny, že film naprosto zahodil ambice na to dosáhnout poutavostí úrovně své předlohy, je chyba velká jako Británie. Pořád je tam tedy ta veverka, ale upřímně, s tímhle kladem by bylo lepší podívat se na dokument o veverkách. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro Burtona naprosto idealni latka, ale nemuzu si pomoct, nejak jsem ve filmu nemohl najit tu jeho typickou morbidnost a hravost. Ale krome tohohle vlastne nemam vyhrady. Krome ujetyho a zbytecne akcniho finale se film verne drzi predlohy. Uprimne divim se, ze se nedrzel i v zaveru, takhle si lehce zazdili pudu pro pripadny pokracovani. Kdyz divak precka lehce nudnej a ukecanej uvod, rozjede se fajn hororova pohadka, ktera je viditelne cilena na mladsi publikum, i kdyz obcas je tu nejaka scena pro otrlejsiho divaka (oci vedou). Dej sice neni buhvijak slozitej, ale svizne odsejpa, triky jsou fajn a herci prekvapive sympaticky v cele se super Evou Green a Terencem Stampem. Nekdy zhruba po hodine a pul jsem si uvedomil, ze se vlastne skvele bavim a ze uz utekla hodina a pul. Takze za me spokojenost, s chuti bych si dal dalsi dily. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kdy se děti musejí zachránit útěkem ze sirotčince přes střechu, odepíná si Emma (Ella Purnell) své olověné boty, aby mohla vzlétnout. Ty zůstávají na střeše budovy, na kterou následně dopadá bomba a ničí ji. V dalším záběru na pláži Emmu dokonce musí Jake (Asa Butterfield) jistit lanem, protože bez svých bot nemůže chodit (je příliš lehká). Ale v následných záběrech už Emma opět své olověné boty má, bez jakéhokoliv objasnění, jak k nim znovu přišla. (ČSFD)
  • Když se Jake (Asa Butterfield) po probuzení z noční můry rychle zvedne z postele, zvedá se oproti oknu zleva. Když však o své narozeninové oslavě vejde do pokoje, vidíme, že část postele, kde Jake lehává hlavou, směřuje doprava. (Josephine)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama