Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (829)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tim Burton se zhostil další hororové pohádky, která mu svým příběhem přímo padla do noty. A také je vidět, jak krásně se v tomhle filmu rochní. Například závěrečná scéna v lunaparku je asi ta nejšílenější scéna, kterou Tim Burton kdy připravil v kombinaci obraz a zvuk. Na druhou stranu jsem měl trošku problém s vysvětlením světa. Popravdě jsem se v těch minulostech a přítomnostech trošku ztrácel a ani po několika dnech od shlédnutí jsem si vlastně v hlavě nesrovnal, jak ta dominka Evička ohýbala ten čas. Na druhou stranu jsem dostal přesně to, co jsem chtěl. Tim Burton se v tomto příběhu zase krásně vyřádil se vším všudy a já měl opět možnost si to využít se vší parádou. Začátek filmu v Americe je přesně jak ze světa Střihorukýho Edwarda, jehož narážky se v tomto filmu objeví víc než jen jednou. Stará Anglie je pak přesně tak, jak byste si dokázali z Timova filmu představit. Svízelná, tajuplná, děsopudná. Všechno v jednom. No co víc dodat. Já byl v tomto ohledu náležitě spokojen. Nechápu tu ale zdejší názory evidentně odborných poradců dvorního šaška Ovčáčka, kteří mají pocit, že Tim svými filmy za poslední léta vyčpěl. Rozhodně s tím nesouhlasím. Naopak. Když točí na svoji zodpovědnost a ne na zodpovědnost velkých studií, je stále radost na jeho filmy koukat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No nádhera. Tim Burton ma opäť raz zaviedol do svojho čarovného sveta a opantal svojou jedinečnou atmosférou. Navyše príbeh je veľmi chytľavý, má to hlavu i pätu, a tiež tu sú aj motívy mojich obľúbených filmových prvkov, ako napr. hranie sa s časom a časové sľučky. Tiež tu behajú bubáci (výborne urobení), takže v tomto smere veľká spokojnosť. A čo je hlavné, všetko dokopy to divákovi nenútene ponúka veľmi príjemný pocit, akési detské poblúznenie a romantickú predstavu, že i z najväčšieho lúzera sa raz môže stať hrdina, že sny sa môžu stať skutočnosťou. Toto Burton vie majstrovsky, pričom sa dokáže vyvarovať trápneho klišé. Výborná záležitosť. 85/100 ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Timu Burtonovi už delší dobu vůbec nevěřím a s nulovým očekáváním jsem šla i na tento film. Možná právě proto jsem v jeho první půlce byla příjemně překvapená. Neříkám, že zrovna uchvácena, ale přišlo mi to jako moc fajn rodinná oddechová zábava. K tomu dopomohla velmi pěkná atmosféra a příjemná hudba. Z filmu pak šla velmi cítit snaha, udělat z toho velkolepou budoucí rodinnou klasiku. Ovšem všechna tahle pozitiva u mě skončila poslední půlhodinou, při které jsem vyloženě trpěla. Ten záporák byl příšerný, nějak to celé přestalo dávat smysl a veškeré kouzlo se vytratilo. Opravdu už dlouho se mi nestalo, že jsem se u nějakého filmu modlila, aby mě někdo vysvobodil a já už to nemusela dál sledovat. Neskutečný propad. Ta třetí hvězda je za tu příjemnou první půlhodinu, ale vím, že film už nikdy nechci znovu vidět. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mistr světa ve filmových omalovánkách je ve formě. Fantazie Tima Burtona jsem si užil, i když vlastnosti některých z postav zůstaly bohužel nevyužity (třeba taková dvojčata mohla z fleku zastavit celou válku). Pasáže v Sirotčinci neměly chybu, moje výtka by směřovala na prolínání s reálným světem, to trochu rušilo moji pohádkovou náladu. Kdyby za mých časů takhle vypadal Dům dětí a mládeže v našem městě, určitě bych do něj chodil častěji, než jen na vlastivědnou poznávačku. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

V magické době filmů, kterým se skoro vždy podaří mě něčím rozčílit, přichází tento osvěžující film, který mne jenom nebavil a přišel mi prostě nijaký. Už o knize jsem si myslela, že vypadá jako pěkný nápad proměněný v nepříliš dobrý příběh, a film tento dojem jenom posiluje. A nejsmutnější ze všeho mi asi připadá, jak neinspirovaný se Tim Burton zdá. Psychedeličtí kostlivci ano, děkuji pěkně, ale ve zbytku filmu jako by on i jeho štáb zapomněli na své řemeslo. Dostala jsem dvě hodiny, ve kterých se pocitově skoro nic nestalo, a když už se něco dělo, však víte: láska, nenávist, přátelství, fascinace, strach o přežití, tak to nedostalo patřičný čas, aby to mohlo zasáhnout srdce. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (33)

  • V čase 48:50 vyjdou všichni na zahradu podívat se na reset. Když Slečna Peregrinová (Eva Green) spouští gramofon, tak jehlu přenosky pokládá na nesprávnou stranu desky a deska se otáčí proti směru hodinových ručiček, tedy opačně, než je běžné. (Pokres)
  • Ve scéně, kdy se děti musejí zachránit útěkem ze sirotčince přes střechu, odepíná si Emma (Ella Purnell) své olověné boty, aby mohla vzlétnout. Ty zůstávají na střeše budovy, na kterou následně dopadá bomba a ničí ji. V dalším záběru na pláži Emmu dokonce musí Jake (Asa Butterfield) jistit lanem, protože bez svých bot nemůže chodit (je příliš lehká). Ale v následných záběrech už Emma opět své olověné boty má, bez jakéhokoliv objasnění, jak k nim znovu přišla. (ČSFD)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama