Reklama

Reklama

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (254)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Affleckovi jsem věřil a těšil se na parádní gangsterku, kterých už mnoho nevzniká, bohužel však všechny ty (spíše negativní) ohlasy nelhali. První půlhodina je ještě docela fajn a slušně vykresluje období prohibice a všudypřítomné kriminality perfektně. I postava Afflecka je docela uvěřitelná a slušně zahraná a nechybí ani poutavé akční scény. To vše bohužel skončí s koncem Affleckovi postavy a "zrození" postavy nové. Od té doby film překotně chvátá kupředu a zajímavé události zkracuje a zbytečné naopak přidává. Vznikl tak podivný guláš, který by více vynikl jako minisérie na HBO. Bohužel zklamání a zatím nejhorší Affleckův režijní počin. Doufám, že se z toho hoch oklepe. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní pokus Bena Afflecka o stylovou gangsterku nejvíce doplácí na dějovou roztříštěnost a rozpačitou nevyhraněnost scénáře. Je to mafiánský příběh z období prohibice nebo romantická multikulturní vata, na které je vystavěna linie s gangsterskou historkou? Tenhle rušivý element naštěstí částešně zachraňuje skvělá atmostéra dvacátých let a esteticky nesmírně líbivá režie (procházka po molu, zapadající slunce…). Určitě jsem se nenudil, ale od Afflecka jsem čekal přece jen trošku více. Možná by pro příště udělal lépe, kdyby se soustředil jen na režii a do hlavní role namísto sebe obsadil někoho s větším charismatem. Takhle je to celkově jen průměrná podívaná, v rámci Affleckovy režijní filmografie dokonce spíš podprůměrná. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když nic jinýho tak tenhle film alespoň odpoví na otázku zda je Ben lepší scénarista a nebo režisér. Výsledek zápasu je rozdíl třídy ve prospěch režie. Milostnej prvek je totiž ve filmu neskutečně přepálenej a velmi brzo začne nudit až otravovat. Gangsterský scény a to jak po herecký, dialogový, zvukový i obrazový stránce jsou výborný o víc je škoda ty cukrový vaty, protože jinak by se jednalo o hodně solidní gangsterku. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá gangsterka, která je ale bohužel poměrně dost rozvleklá, přestože se rozhodně nedá říct, že by se v ní nic nedělo. Spíše naopak, malých či větších příběhů je tu spousta, ale jejich vyprávění často postrádá tolik potřebnou dynamiku a místy i odpovídající atmosféru, takže na vrcholné představitele svého žánru hledí s výrazným odstupem. 65 % ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Revoluce starých gangsterek. Kouletrhající revoluční zápletka a příběh. Čekal jsem od toho až neskutečně moc a dostal jsem víc než je potřeba... Jedinou maličkost bych přidal a to je délka filmu. Chtělo by to minimálně 160 minut prostoru pro více informací. Ale i tak je to až neuvěřitelně dobově povedenej film. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Zbraně použité ve filmu byly samopal Thompson, pistole Colt 1911, pistole P-38 a lehký kulomet BAR. (K98)
  • Pro nízkou návštěvnost se v českých kinech film promítal pouhý jeden týden. (Alatiel)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama