Reklama

Reklama

Camp X-ray

(festivalový název)
  • USA Camp X-Ray (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co Cole utekla z dusivého maloměsta do armády, doufala v to, že bude odvelena do Iráku. Místo toho je ale poslána do Guantanama. Setkává se s nenávistí a násilím od muslimských mužů, nad kterými má dohled. Cole naváže zvláštní přátelství s Alim, který je ve věznici na osm let. (Ajjinka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I humanistům se dá lézt do prdele s přijatelnějším příběhem. Já nemám nic proti komornímu pojetí filmu, naopak mělo to celkem vydařenou atmosféru, která mě fascinovala i během záverčných titulků, které jsou mimochodem udělaný skvěle a dotváří celý příběh. Zatímco atmosféra filmu působí věrohodně, chování hlavní hrdinky působí zcela opačně. Nebyl zřejmý jediný motiv, proč by měla hlavní hrdinka navzat citový vztah s vězněným fousáčem a ten byl ještě navíc navázán takovým způsobem, že by mu neuvěřil ani čerstvě nasátej komár. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Docela odvaha si udělat film postavený především na jedné vězeňské místnosti a scénář na rozmluvě s jedním vězněm. Bylo to dost ospalé. Drama na které se asi časem zapomene. Když už nic, aspoň jsem se něco nového dozvěděl o vězeňských podmínkách Guantanama (ikdyž asi cenzurované). Výstižný komentář od sochoking, s kterým souhlasím. ()

Reklama

Lyli 

všechny recenze uživatele

Alibaba si našel kamarádku. Cesta to nebyla lehká, protože celých 8 let vídal jen samé chlapce plné nepochopení a neznalosti Harryho Trotla. Pak se to stalo, a přišla ona. Bruneta, které kvůli barvosleposti, říkal blondýno. Dívka, která taky neznala Trotla, ale měla hluboké oči plné slz a pochopení. To ho nejspíš dost bralo...no, není se čemu divit. Byli dost kamarádi, aby jí koktejlem z hoven polil jen jednou, aby jí dal svou těžce ukrytou kudličku a neřízl jí přitom žílu. Bylo to krásné...tolik lásky. Jenže ona šla dál, nejspíš zabíjet nějaké jeho krajany, a on seděl v krimu...asi až do konce světa. No, a v závěru jsem bulela s nima. ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Pri čítaní popisu k filmu som si myslel, že to bude zaujímavejšie. Ale takúto nudu som nečakal. Sattler sa snažil o pochmúrnu drámu, ale to sa nedá dosiahnuť len 117 minútovým pochodom od jedných dverí k druhým. A popri tom sa snažiť zaujať kecami o Harrym Potterovi. Scenár mal asi tri riadky: 1. Hlavným hrdinom bude žena "outsider", ktorá bude ako "vojín" dosadený do nového prostredia pre ňu neznámeho. 2. Protipólom bude terorista s vyšším IQ ako ostatný, ktorý sa jej bude snažiť dostať do hlavy 3. A popri tom všetkom v bodoch 1. a 2. budeme chodiť okolo dverí. Očakával som viac rozvinutejšie dialógy a detailnejší rozbor danej témy. Žiaľ Sattler to nedokázal. A ja ako veľký fanúšik vojnových filmov, u ktorých jednak sledujem autenticitu a originálnosť + nápaditosť. Ale to mi odjakživa chýba u spracovaní modernej doby (roky 1990+). Stavať na dátume 11.9.2001, čo bol pre Ameriku čierny deň sa nedá donekonečna. Už to nie je zaujímavá téma. Tento film ma presvedčil o tom, že zas ostanem na dlhšiu dobu u pozeraní filmov z vojnovou tématikou výhradne u obdobia 2. sv. vojny. V tej dobe to boli hrdinovia a iná dráma. To čo sa snaží Sattler vykresliť sú len rá dobi relatívny vojaci, čo o vojne asi len počuli s kilometra. Tá druhá hviezdička je len zato, že som Stewart K. takmer nepoznal. 35% - 2*. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Drama s výborně vystavěnou atmosférou, které pro mě bohužel strádalo trochu šťávy a nebýt pár nudnějších pasáží, asi bych se nebál jít na pět hvězdiček. Kristen je výborná, nikdy jsem nechápal, v čem teda tak byly strašné její výkony v Twilight, že dostávala i Zlaté maliny. Upřímně si myslím, že to byla zaujatost vůči sérii, protože nijak špatně nikdy nehrála a ani nehraje. Mám radost, že však objevuje ovšem i filmové vody mimo mainstream. Z Camp X-Ray, Sils Maria i Still Alice s Kristen jsem měl velkou radost. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Ve skutečném Guantanamo Bay je prý Twilight sága velmi populární. (Zdroj: kristenstewart.blog.cz)
  • Rozpočet filmu byl pouhý 1 milion amerických dolarů. (Ajjinka)

Reklama

Reklama