Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Zajímalo by mě z jaké skutečné události film vychází, ale uvědomil jsem si, že ačkoliv je horničina nebezpečné řemeslo, něco si o ní počtu a zkusim si dohledat i tenhle případ. K filmu - to, že se vsadí na "hlavní" nebo spíš jedinou ženskou představitelku bohužel spolu s úplný začátkem vyzrazuje jak to celé dopadne. Tenhle styl nechápu, myslim si že v chronologickém provedení by to nepůsobilo tak zřetelně. Prostředí je však atraktivní a ačkoliv film nemá tak velké tempo, divák se nenudí protože má adekvátní délku a tim "co se tam děje" si chvíli není jistej. Herci mi přijdou fajn, žádný teen idioti, ale poctivý chlapy, zasraný od práce co jsou dospělý. Mnohdy není vůbec nic vidět, to však přidá na atmosféře a pár lekaček či nějaké to gore jsou fajn, spíš se však vsází na napětí. Na krváky/horrory už moc nekoukám, protože mi často vadí nelogické chování postav, neatraktivní zpracování, důraz na gore na úkor atmosféry a celkově mě moc lekačky nebaví. Tady jsem dostal každej prvek, kterej se spojil v jeden celek a ve výsledku se jedná o kvalitní, poctivej dirty survival s výbornou a hravou kamerou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strata času. Veľa tomu ubližujú nesympatické postavy, nelogické správanie, ktorým si rozhodne nepomáhajú (hystéria v podstate už po pár minútach zasypania a slabá odolnosť voči stiesneným priestorom, troška zvláštne u profesionálnych baníkov) a čudný, nezrozumiteľný, nudný scenár. Snaží sa kombinovať Pád do tmy a Môj krvavý Valentín s Hory majú oči, ale pochopil som to tak, že nakoniec o žiadny „klasický“ horor nešlo. I tak je ale trúfalé TOTO vydávať za „podľa skutočných udalostí“. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po delší době kvalitní filmová klaustrofobie. Skupina horníků, společně s hrdinkou, je zasypána v uhelném dole. Ti, co přežijou, však nebudou bojovat jen s ubývajícím množstvím kyslíku, ale i s něčím/někým jiným... Je vidět, že když se Ketai nevěnuje znásilňování skvělých upířin, dokáže si najít látku, která mu sedne. A i když nemá jeho novinka zrovna originální námět, dokáže jí prodat v jiných ohledech. Třeba v primárním udržování napětí a stísněné atmosféry. Gore taky skvěle zvládnuto. A koneckonců je fajn i obsazení, protože, kromě sympatické hrdinky a jejího tatíka ve Faheyho podání, neurazí ani mladík "víš, co myslim" z Millerových na tripu. Vedle obou dílů The Descent tu nemáme mnoho lepších podzemních hororů, tudíž už tohle jest dostatečný důvod, aby jste Beneath neminuli. Uvidíme, s čím ještě přijde As Above, So Below. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Underground Horrors" v sobě skrývají velký potenciál a dost možná i jeho neprobádané možnosti. Australský The Tunnel byl značně atmosférickým a děsivým přídavkem do žánru. Beneath přináší formu hrůzy a napětí z jiných koutů podzemích "subjektů." Nejednomu se jistě vybaví Pád to tmy. Skupinka lidí je zavalena v dolech. Klaustrofobické prostředí funguje znamenitě, vzduchu ubývá, jedovatého plynu přibývá, narůstá panika, chaos, dostavují se děsivé halucinace, a kdo ví, co všechno se může skrývat v neprobádaných tunelech a zákoutích, kde desetiletí nevkročila ani noha...? ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, o tomto videohorore som doteraz nepočul absolútne nič, a napokon sa z toho vykľulo jedno z najväčších prekvapení tohto roka. Skupinka baníkov ostane uväznená po tom, čo sa im to tam všetko pekne zosype, míňa sa im vzduch, začne im pekne švitoriť a začne boj o život. Pekne nakrútený, atmosferický, klaustrofobický podzemný survival, ktorý ma bavil stále viac a viac. Je to inšpirované skutočnosťou, hm... prečo nie? Pôsobilo to na mňa dostatočne reálnym dojmom. Hororové momenty však nechýbajú, a nešlo len o pár pekných krvavých mordov, ale keď hlavným hrdinom dochádzal vzduch, párkrát vyskočili pekne desivé vízie a dalo sem tam aj zľaknúť. Sadli mi aj postavy, nikto ma vyložene neotravoval a v danej situácii sa s nimi dalo súcitiť. Samozrejme z toho nemohol vzniknúť ďalší Descent, ale kto má rád napínavé podzemné horory, smelo do toho. Ja osobne tlieskam, výborne odvedená práca vo všetkých smeroch. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama