Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 2

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (269)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem, proč jsem tento snímek viděl byla účast Olivia Wilde a vcelku poutavý název. Při pohledu na ostatní herce jsem byl též spokojen a očekával jsem řekněme průměrnou podívanou. Bohužel herecké výkony zde nebyly bůhví co ani od Olivie (ač ta alespoň mimikou a pohledem dělal něco navíc), ale to je hodně o takřka neexistujícím scénáři. Za pouhých 83 minut se tu stejně nic extra neděje, závěr je taky takový nijaký. Lekačky tu sem tam jsou, ale nic extra. Celkem pouhé 2z5. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdesi mezi Re-Animatorem a Noční můrou, přičemž ani jednomu nesahá po kotníky. Lazarus není podceňovaný, jde zkrátka o mizerný film. Kamera je slušná do doby, než se promění ve stroboskop, hudba vcelku obstojná, ale nevybočující z průměru, a samotný nápad o návratu ze záhrobí (odpustil bych, že nijak nový) se obejde bez fantazie, strašidelné atmosféry i drsných efektů. Cronenberg by jistě věděl co s tím, o Stuartu Gordonovi nemluvě. Prý démon! Já viděl jen černé oči Jean Grey z X-Men, které mě nevyděsily... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemná posedlá duchařina, která nás nabádá k tomu, aby jsme si nehráli na Boha, protože Ježíš byl jen jeden a Lazar vlastně taky. Mělo to atmosféru, solidní lekačky, sem tam film dokázal postrašit a navíc se tu sešlo celkem sympatické obsazení v čele s kráskami Sarah Bolger a Olivií Wilde. Gelb se navíc nesnažil za každou cenu natahovat stopáž, což filmu velice prospělo. Podle hodnocení jsem čekal další průšvih, ale jsem mile překvapen. 70% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli zrovna tenhle démon měl být vzkříšen. Nic proti dění v laboratoři, ale v tomhle případě je vidět žalostný nedostatek peněz a zejména - to je mnohem smutnější - nedostatek nápadů. Olivia Wilde a zkouřený Evan Peters jsou sice fajn, ale to, co předvádí zbytek osazenstva. Achjo. Musím říct, že The Lazarus Effect je předvídatelný, bez lekaček a koukat se na něj dá snad jen díky dvěma výše uvedeným hercům a jednomu chundelatému psíkovi. A to je teda hodně málo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka je dá se říct poměrně povedená. Jakmile ovšem dojde k zásadnímu zvratu, á la zkusme to na mojí mrtvé holce, ocitají se tvůrci v průšvihu, ze kterého se už nevyhrabou. Její černá bělma a čtení myšlenek u druhých ještě jaro nedělají. Zbytek je o vykrádání, pár lekačkách a nudění se. Ani Olivia Wilde nic nepředvede. A jak to dopadne? Tvůrcům je to jaksi jedno, stejně jako divákům. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Zemiakové lupienky vo filme sú fiktívne lupienky Let's Potato Chips, ktoré sa nachádzajú aj v seriáli Community (od r. 2009). (Arsenal83)
  • Anglický název filmu The Lazarus vychází  z biblického příběhu, který popisují evangelia v Novém zákoně. Lazar byl podle Janova evangelia Ježíšív přítel. Když zemřel, tak čtyři dny po jeho smrti přišel Ježíš k jeho hrobu a zázračně ho vzkřísil z mrtvých. (willy1)

Reklama

Reklama