Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Válka

  • USA Justice League: War
Trailer

Mimozemšťané útočí na Zemi, a tak se partička těch největších superhrdinů - Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lanterna, Flash, Shazam a Cyborg - rozhodne spojit své jedinečné schopnosti v konečném boji za záchranu planety. Mimozemšťané útočí na Zemi a hrozí katastrofickou likvidací celého světa. Ve filmu Justice League: War se poprvé v historii schází partička těch největších hrdinů planety, kteří jsou odhodlaní bojovat za její záchranu. Když mocný Darkseid napadne se svou obří a nezdolnou armádou Zemi, skupina vykořeněných superhrdinů dříve narážejících na nepochopení a - v některých případech - i na pronásledování úřady, spatřuje jediný způsob, jak mimozemské invazi zabránit, v sestavení jednotného týmu. Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Shazam a Cyborg spojí své jedinečné schopnosti v konečném boji za záchranu planety. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět skvělý DC animák, který vlastně celou Justice League teprve představuje, takže je dobrý na seznámení třeba s Cyborgem, který tak známý není. Stojí zda tedy původní členové ligy spravedlivých, tak jak jsou nejznámější a čelí rovnou samotnému Darkseidovi, který by se měl brzy představit i v celovečeráku. Opět si musím postesknout, kéž by Marvel dělal taky tak dobrý animáky, jelikož Hulkem na neznámé planetě jejich dobrá tvorba končí, kdežto DC video-filmům celkem s přehledem, co se týče komiksů, vládne a dokázali to i tentokrát...75% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Narážky na Batmana od Green Lantern a dalších superhrdinů jsou vtipné, film dělá čest svému názvu a je doslova napěchovaný akcí, jenže jsem tohle všechno už někde viděl s trochu jinými hrdiny v nejednom hraném filmu (Avengers, Muž z oceli, Thor: Temný svět). Už se nějak nedostává originalita záporáků a vůbec nějaké věrohodné a zajímavé ztělesnění zla. Asi už není legrace vymyslet něco nového, neokoukaného a přitom dostatečně silného, aby to pro tuhle partu nebyla až taková hračka. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Slabý děj je zde vykompenzován zničeném čtvrtiny města, což je zde oproti dřívějším Justice League filmů velký propad. Jedná se o kompletní restart série, kde se mnoho hrdinů nezná či zná se jen, že o sobě slyšeli, výjimku tvoří Green Lantern a Flash, ty se znají z dřívějška. Některé postavy dostaly novou vizáž nebo nový oblek či se nakouslo i emocionální souznění. Je zde ukázán vznik Cyborga a jeho připojení k "partě" spolu se Shazamen (dorazili později). A Wonder Woman tu často máchá mečem i před běžnými lidmi. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Animáky od DC se dají velmi snadno charakterizovat. Buď jde o drama říznuté s propracovanou psychologií postav(Batman: Rok jedna, Návrat Temného rytíře, Watchmen: Příběhy Černé lodě) nebo jsou to akcí nabité snímky. Justice League: War patří samozřejmě do druhé kategorie. Tím nechci říci, že by film neměl myšlenkový a psychologický přesah, ale spíše se soustředí na akci. Je to dáno hlavně předlohou, která restartuje Justice League pro nové čtenáře. A proto se taky s každým hrdinou seznamujeme jaksi zrychleně a místo Aquamana tu máme Shazama. Což trochu zamrzí, ale slovní přestřelky a akce to během pár chvil vynahradí. Jak už jsem naznačil, film je plný akce a ve spoustě momentech ukazuje velký potenciál samotných postav. Pro fanoušky animáku od DC povinnost, pro ostatní příjemná akční jednohubka. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

V podstatě nic moc (i přes mé vysoké hodnocení,no 3.5 není zrovna žádný zázrak) animák podle předlohy,která také není zrovna nic moc,až na kresbu Jima Leeho. Nechápu,proč je WonderWoman (jako jediná),tak vizuálně předělaná. Pokr.Trůn Atlantidy je o 100% lepší. A xichty,které se až moc přibližují manga/anime stylu,taky není zrovna šťastný nápad. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • V produkci DC Animated většinou propůjčuje Supermanovi hlas George Newbern, zde však namluvil postavu Steva Trevora. (Caszidy)
  • Film je inšpirovaný komiksom "Justice League Volume 1: Origin (The New 52)", výraznejším rozdielom je akurát nahradenie Aquamana Shazamom. (slavo_held)
  • V čase 45:30 se Shazam představí a řekne svoje jméno Shazam, ale přitom se nepromění zpět na Billyho. (nedvva)

Reklama

Reklama