Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se filmové podoby podle předloh Simony Monyové né úplně povedly a svezly se na laciné televizní tvorbě, přitom by se tohoto tématu měl chytnout někdo, kdo si zatím bude stopro stát a poví skutečně bez skrupulí a s jistou uměleckou podobu, co chtěla povědět sama již zesnulá autorka knížek. 50% ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

opravdu vydařený dáreček k narozeninám. Zkraje mi Stašová v té roli moc nesedla, ale jak to začínalo sklouzávat do dramatičtějších poloh, tak byla skvělá, ten přerod z bezstarostné, veselé ženské v bezhlavě zamilovanou, která není schopna vnímat, do jak patologického vztahu to sklouzla, se opravdu povedl. Výborný byl i Dulava, přesně tyhle povalečské, příživnické a přitom bezdůvodně sebevědomé týpky, vystihl. Je vidět, že autorka se inspirovala i vlastní zkušeností. Stejně nad tím ale kroutím hlavou, že může být někdo tak hloupý a nechá se do takové situace zavléct, že není schopen rozpoznat, v jakém průseru se ocitá. Podle mého chytrá ženská by ho prokoukla velmi rychle a ještě rychleji by ho vykopla a ani náhodou by to nenechala zajít tak daleko ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočené drama s vynikajícími hereckými výkony. Jak zde píše kiddo, i mne pořád udivuje fakt, že ženy touží po milých a zodpovědných mužích, ale přitahují je hajzlové, kterých se sveřepě drží. Je to pro mne zkrátka záhadou, že s hodnými muži ženské pálí dobré bydlo, a potřebují asi ochraňovat a přivést na správnou cestu ty zbloudilé duše. Což se jim nikdy nepovede, a vždy na to doplatí, přesto to zkoušejí stále znovu a znovu. Jako memento si snad vzpomenou na tento film. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zápletka příběhu notoricky známá z řady kriminálek, tentokrát v precizním předvedení duem Stašová – Dulava. Zaujalo mne výborné ztvárnění stupňující se závislosti ženy na partnerovi a gradace agresivity muže vůči ní. Myslím, že se to povedlo, ale jedno podívání stačilo. Sotva se k tomuto depresivnímu snímku ještě někdy vrátím. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Chápu, že s námětem od Monyové se toho mnoho udělat nedá, ale nemůžu při hodnocení filmu brát ohled na její nešťastný osud... Celkové zpracování na mě působí jako amatérský bulvární propadák. Ostatně věnování její památce v závěru filmu mi připadá jako krajně nevkusné citové vydírání, jako podpásovka na diváka. Možná - když už - by bylo vhodnější zveřejnit raději číslo na linku první pomoci pro týrané ženy. Jednu * dávám Simoně Stašové, protože jen kvůli ní jsem to nehodila do odpadu, i když i ona se mi zdála v této roli poněkud "ochotnicky přehrávající". (Už jen ten slovník: ženy po padesátce se oslovují "babizny", dávají si "gáblík"... brrrr) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Simona Stašová si z festivalu nezávislého filmu v sanfranciském Tiburonu přivezla cenu Zlatý kotouč za hlavní ženskou roli. (Cucina_Rc)
  • Film byl představen na 13. ročníku filmového festivalu v americkém městě Tiburon. (Cucina_Rc)
  • Věnováno Simoně Monyové, autorce námětu tohoto filmu, která byla sama obětí mnohaletého fyzického a psychického týrání vlastním manželem. (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno