Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Aidina 

všechny recenze uživatele

Otík se tedy povedl a Jaromír Dulava velmi dobře vystihl jeho povahu povaleče, lháře, opilce a násilníka, co umí jediné a to mít neustálou zásobu sladkých řečiček, jak všechno bude zase fain a že všechno dělá jenom pro ni. A tak je to pořád dokola. Simona Stašová rozehrála svůj part od sebevědomé a úspěšné ženy podnikatelky k naprosté trosce, které už nevadí ani bití a ponižování, naproto dokonale. Tohle je jenom ale špička ledovce, myslím, že daleko horší skutečné příběhy se na veřejnost nikdy nedostanou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak beru, že kniha od Monyové má jistou vypovídající hodnotu. I vzhledem k tomu, co se jí pak stalo. Stejně tak výkony Stašové a Dulavy jsou rozhodně to, co by mělo zaujmout. Zpracování je ale to, s čím jsem měl obrovský problém. Vysvětlete mi někdo prosím, jak je možné, že Renč, který natočil výborného Hlídače č. 47 pak natočí něco, jako je tohle? Mně to kvalitativně přijde naprosto rozdílné. Nebo je těžké natočit za málo peněz dobrý televizní film? Vždyť třeba Jirka Strach to s Osmami zvládl famózně... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že spousta ženských bez ohledu na věkovou kategorii dává přednost hajzlům a rváčům, je známý fakt. Pak ale nevím, proč bych je měl litovat. Jaromír Dulava si roli Oty docela pěkně vychutnal, ale jinak z toho těžko mohlo vylézt něco lepšího než obvyklý televizní průměr, na jaký si za pár dní nevzpomenu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace "Tchýně a uzený" se mi líbila příběhově o dost víc.. Tohle končilo moc otevřeně.. Bez ironického vtipu nebo happy-endu.. Nesedly mi ani závěrečné !představy".. Rukopis Renče se nezapře :-) Nejvíc boduje samozřejmě Stašová, která nám nejednou předvedla, jak se mávnutím proutku dokáže přeměnit ze šmrnc sebevědomé baby na nervní trosku.. ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím, proč si někdo něco takového nechá líbyt. Když můj ( nevlastní ) otec dal mojí mámě pár facek, protože se domníval že jej podvádí, vykopal jsem ho ze dveří takovým způsobem, že se ještě 2 měsíce bál vrátit se pro svoje věci. Máma mi řekla že to bylo porvé za celou dobu ( cca 4 roky ) co byly spolu co na ni šáhnul. Nikdy jsem jí to moc nevěřil. Bůh ví jak by to pokračovalo, kdybych tenkrát neseděl v kuchyni ( kde mě nemohl zahlédnout když přišel z hospody ) a kdybych tam tenkrát nebyl na návštěvě. Co říci k filmu : ano jsou lidé kteří se pořád budou nechávat tlouct, ponižovat, a zneužívat, protože jsou prostě zamilovaní ( a v tom případě i hloupí ) a nebo se bojí říci DOST !! Bohužel, pokud ONI sami nedají impuls pro svoji záchranu, nedá se s tím nic dělat. Film hodnotit nebudu, protože bych musel dát odpad a nebo 5 hvězd ( ne za herce, ale za látku ) protože tohle je opravdu na zamyšlení se sám ( sama ) nad sebou - opravdu je ten můj partner tak vyjímečný že si tohle nechám líbyt ? BEZ hodnocení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Brně a ve Šlapanicích u Brna. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film byl představen na 13. ročníku filmového festivalu v americkém městě Tiburon. (Cucina_Rc)
  • Věnováno Simoně Monyové, autorce námětu tohoto filmu, která byla sama obětí mnohaletého fyzického a psychického týrání vlastním manželem. (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama