Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Davanity 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát nižší hodnocení, ale musím uznat, že bohužel takovéhle příběhy existují. Zřejmě tento snímek vidím z trochu jiného úhlu protože znám holky, které se nechají ovládnout a uplně zničit, jenže nechtějí zůstat sami. Jediné v co jsem tak něják doufala byl štastný konec. I když tyto příběhy většinou štastně nekončí. Nejlepší z celého snímku byla jednoznačně Stašová. Jinak to byl až trapně předvídatelný příběh, možná až moc dlouhý. ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Film, ze kterého mě občas mrazilo. Simona Stašová zde podala neskutečný výkon, docela mne překvapily i velmi odvážné scény s J.Dulovou, kterého také musím pochválit za výkon. Je smutné, že příběh je založen na skutečné události... F.Renč si vzal za úkol natočit těžký námět a myslím, že se mu to povedlo. Upozorňuje na společností dodnes ne tolik vnímaný problém, což by se mělo. Chvílemi mě až rozčilovalo chování Oty k Libuši a to co si vše od něho nechala líbit a hlavně jak žena může být tak slepá a toto snášet, nevidí, neslyší ani od svých nejbližších. Film mě opravdu dokázal vtáhnout do děje :) ()

Reklama

Luswani 

všechny recenze uživatele

Vděčné téma, které ale nebylo úplně dobře zpracováno. Zbytečně dlouhá stopáž a proměna Stašové mi nepřišla moc lineární. Jinak hrála jako o život. Dokážu si představit, že se z daného tématu dá vyždímat daleko více! Tohle nebylo v žádném případě psychologické drama, protože tomu chyběla především tíživá atmosféra. Pár povedených scén se v tomto filmu objevilo, ale jinak se jedná pouze o průměrný film. 60% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kombinace Monyová a Renč může znít jako definice kýče (a ona v podstatě je), ale vzhledem ke zmíněnému a faktu, že hlavní roli hraje Stašová, to celé dopadlo ještě dobře. Renč s ní svojí zkušenost už udělal, jí se od Románu pro ženy daří v tzv. 2. kariéře a všichni jsou happy. Čili pokud máte chuť na další ženské sólo ve stylu Simona Stašová strhává na sebe veškerou pozornost, vítejte. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zápletka příběhu notoricky známá z řady kriminálek, tentokrát v precizním předvedení duem Stašová – Dulava. Zaujalo mne výborné ztvárnění stupňující se závislosti ženy na partnerovi a gradace agresivity muže vůči ní. Myslím, že se to povedlo, ale jedno podívání stačilo. Sotva se k tomuto depresivnímu snímku ještě někdy vrátím. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Film byl představen na 13. ročníku filmového festivalu v americkém městě Tiburon. (Cucina_Rc)
  • Na bicí v kapele na parníku hraje Erik Netušil, bubeník kapely Superego Kid, hrající kapela je však Combo. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Brně a ve Šlapanicích u Brna. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama