Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 1

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (291)

rollman1 

všechny recenze uživatele

The Guest je přesně ten typ filmu, u kterého po 5 minutách víte, že to bude pecka. Naprostej skvost, který mě uchvátil úplně vším. Stevens(jako by Goslingovi z ucha vypadl) byl neskutečný magor a jeho nepříčetný pohled mi málem vypálil díru do obrazovky. Akce je taky dost a rvačku v baru považuji za velice povedenou. Scénář vyšperkovaný, herci solidní a i té krve se trošku najde. Tohle mě nehorázně překvapilo a takových snímků víc prosím. ()

paulieM 

všechny recenze uživatele

Vše to začalo dost nevinně, první půlka filmu se táhne, nicméně nenechá diváka klidným. Režie velice dobře pracuje s napětím a tajemstvím, které nechá divákovi velký prostor vlastním rekonstrukcím. Nutno dodat, že film stojí a padá s Danem Stevensem a jeho charismatem, a to hlavně kvůli absenci nějakého děje. Druhá část filmu je jiná, jakoby na první část ani nenavazovala, žije si vlastním životem. Problém filmu je jeho nesourodost, často diváka někam dovede a následně úplně změní notu. Spoustu věcí nedává příliš smysl: odfláknuté motivace - zejména hlavní postavy. Vlastně vůbec nevím proč se k rodině vydal. Čekal jsem, že se víc dozvím na konci, ale celé gró si film zatajil pro sebe. Raději Drive. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Od začátku nemáte páru, víte jen, že je něco jak být nemá, a s tímhle pocitem vás to nechá cukat se až téměř do konce. K tomu ano, má to v sobě ten nádech a la DRIVE a zajímavé charisma mne do té doby neznámého Dana Stevense. Jenže bohužel, to vysvětlení mi přišlo naprosto dementní, a slasherově hororový závěr sice bonbónek, ale už tím pádem nepříjemně úsměvný. Takže rozhodně zajímavý mix a film co zaujme a chytí, ale jak říkám, nerozdýchal jsem posledních 30 minut, tam se mi to rozpadlo namísto aby umocnilo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"WHAT THE FUCK?" - ptá se jedna z postav v samém závěru filmu a výstižně ho tím definuje. Nezvykle zrealizovaný thriller dojíždí na chvíle, kdy ani šikovná stylizace nezakryje extrémní osmdesátkovou debilitu (přestřelka s policejním komandem) či zdechlé postavy (většina postupně doslova). Osmdesátkově zanícený soundtrack, výborně zvládnutá titulní role a nevyzpytatelné ztvárnění prakticky všeho ovšem bezpečně zaručují, že se celou dobu solidně bavíte. A to se počítá. ()

J009 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je to velký překvapení, nic zázračnýho jsem od tohohle filmu nečekal, ale what the fuck??? Příběh nijak slavnej, ale hlavní postava v podání Dana Stevense? Naprostej luxus. Kombinace charismatickýho týpka, pár zvratů a hudby z tohohle filmu dělá víc než jen obyčejný béčko. Já se bavil od začátku až do konce. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama