Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vymazlené retro s charizmatickým hrdinou, který má nehorázný potenciál do budoucna. Jeslti se s Danem Stevensem bude dobře pracovat a bude chodit do dobrých projektů, máme se na co těšit. Takhle uhrančivý a charizmatický za poslední roky je snad jen Fassbender. Vlastně je na tom velmi podobně i neznámý režisér Wingard, který svoje guilty pleasure napěchoval zajímavou atmosférou (ta hudební mixáž rve kouke stejně jako u Drive) a nekompromisní akcí. Brak, který dominuje ve svém subžánru. Není to málo, ale časem na něj zapomenete chtě nechtě. A přes všechny detaily a fakt, že si na tom tvůrci dali záležet, je to pořád nehorázná ptákovina. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica vás okamžite vtiahne do deja svojou gradáciou a napätím. Má neskutočný spád paradoxne napriek pomalému tempu a zdá sa, že celkovou kompozíciou sa bude jednať o jeden z najrafinovanejších počinov za dlhú dobu. Počas nej vás dej donúti neustále hádať, čo je vo veci. Viete, že niečo tu nehrá, akurát nemáte ani poňatie o čo vlastne ide. Akurát potom prichádza druhá polovica, ktorá je ‘iba‘ zabudnuteľná akčná zábava. Čo nechcem povedať, že je zle, akurát to trošku pokazilo celkový dojem a podkopalo jeho ambície. Scenár má teda svoje svetlé aj zlé stránky a je trošku škoda, že to tvorcovia nedotiahli tam, kde možno pôvodne plánovali. Dan Stevens vytvára symbolický charakter hlavnej postavy, ktorý je zároveň veľmi sympatický i desivý a je jedno z najväčších devíz filmu. Ostatní herci slušne sekundovali. Zároveň oceňujem neskutočne nabitý soundtrack. 80%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Skutečné multidobové retro. První polovina se rozjíždí jako mimořádně rozplajzlý, tisíckrát omletý devadesátkový sryler, aby se ta druhá mohla zvrhnout v nejpokleslejší osmdesátkový akční brak (čti – totální, na hlavu postavená pičovina, u níž v anotaci překvapivě chybí „kokotmédie“ nebo „čurákoteska“), přičemž to postrádá jak devadesátkový drajv, tak osmdesátkovou patinu. Smutný fuckt, že je to v červených číslech, přikládám jen tomu, že spousta zdejších prudkých „heteráků“ pocítila pnutí z toho modrookého Kena v hlavní roli. Herecky byl sice opravdu výborný, nicméně čtyřkovat a pětkovat to tu jen kvůli nateklému přirození je jednak neobjektivní a druhak velmi buzerantské. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě kůl a moderně říci „gej“. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Obvykle film ohodnotím a následně napíši komentář. Tentokrát to dělám přesně opačně, neboť stále ještě nevím, jak The Guest ohvězdičkuji. Svádí mě to jak ke 3* skrz ujetost během poslední půl hodinky, tak ke 4* kvůli vynikající atmosféře a dalším kladům, které nyní vypočítám. Snímek má krom zmíněné atmosféry sympatického hlavního hrdinu, kolem kterého se postupem rozprostírá víc a víc tajemna, nejasností a nevypočitatelnosti. Soundtrack prosvětluje a zatemňuje každou scénu, písničky s feelingem 80. let šmrncnutých elektronikou mají sílu a oceňuji je u každého filmu. Podoba se snímkem Drive, což se tu v komentářích často zmiňuje, je další pozitivum. Halloweenské finále svým pojetím nemá chybu, poněvadž z toho opravdu dýchá mysterióznost. Pravdou však také je, že si divák nestačí klepat na čelo nad tím, co tu tvůrci vymysleli ohledně Davida. Svým způsobem jsem v The Guest spatřoval kombinaci hned několika snímků, namátkou třeba zmíněný Drive, Terminátor, Univerzální voják nebo Noční můra v Elm Street. Zpočátku u mě tento počin aspiroval na 5*, poté klesl na 4*, ke konci kolísal mezi 3 a 4*, po poslední scéně skončil na 3*, ale následně jsem opět začal přemýšlet o té čtvrté hvězdičce. Přivřu oči a za tu zdařilou atmosféru budu hodnotit lépe. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYLI JSME SI S KALEBEM VELMI BLÍZCÍ, A JEDNA Z VĚCÍ, CO CHTĚL, BYLO, ABYCH NA VÁS DOHLÍDL…" /// To se takhle u dveří (stále) truchlící rodinky zjeví frajer, a že prej s mladým honil ty Talibance. Okamžitě je nastěhovanej do baráku a zdá se to bejt spíš scénář slasherovej než thrillerovej. Může totiž trpět tím syndromem, nebo mu může prostě jen jebat. Rodince však návštěva přišla vhod (a to ani neměl baráček k lesu vchod – soráč nějak na mě dolehla ta vánoční atmosféra). Frajer totiž na výbornou zvládá roli chůvy. Můžou za to nadstandardně vyvinutý instinkty. Taky po něm jedou baby, takže tam bude vyvinutý asi i něco jinýho (to je pouhá úvaha, k nějakému odbornému měření během projekce nedošlo – pozn. autora). A tak vobčas zlomí kost, a nějaký kosti srdce (snad se v tom vyznáš…). Otázkou však není koho skolí, ale KDO JSI DAVIDE? (Who are you David? Kto jsi Davide? Ai là bạn Davide? – multi vložka pro multi publikum a účty.) Do půlky (možná víc) je to béčko, který nesere, ba vobčas pobaví, hlavně když týpek dělá tu chůvu. Pak se to nějak rozesere, zřejmě proto, že bylo potřeba hezouna Dana Stevense někam posunout. Myslím jako do rozhodující filmový fáze. A tak přidaj akci, vodeberou optimismus a v duchu 80sátkovejch bijáků je (voni věděj) naženou do helloveenskýho bludiště a vytvořej jedno z nejpřitroublejších finále, jaký svět uviděl. Taky ze mě dělaj maličko idiota. Nad těma 3* hodně váhám, ale za ten zajímavej soundtrack… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám zjistit, kde se najdou ideální vojáci (tak hlavně by neměli moc přemýšlet…). 2.) Přišel frajer a chce na mě dohlížet (a taky na dceru…). 3.) Thx za titule ,,MaaRtyCZ“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama