Reklama

Reklama

Záhadný virus zasáhne odlehlou základní školu. Z nevinných malých školáků se rázem stává roj na vnitřnostech si pochutnávajících zrůdiček. Nevyjímaje vnitřnosti učitelů a zaměstnanců této základky. Přeživším dospělým tak začíná osudový boj o holé přežití s bandou malých zombie breberek. (geklon)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (87)

misterz 

všechny recenze uživatele

Cooties ťaží hlavne z čiernohumorných situácií, ktoré boli zvyčajne aj hororovo zakončené. Tiež bolo fajn vysvetlenie pôvodu a biológie toho nebezpečného vírusu, snaha bola. Ale zostalo hlavne iba pri tom humore. Našťastie vďaka tomu, že jednotlivé postavy boli charakterovo rozmanité, o takéto humorné situácie a rôzne šialené absurdnosti nebola núdza. Žiaľ ale práve hlavná postava mi prišla hrozne nevýrazná, a vlastne v takomto duchu bol potom ladený aj celý film. Pár gagov, šialených úletov a trocha slušného gore. Chcelo to však po hororovej stránke pridať paru, hlavnú postavu viac zakčniť, viac krvi, viac tvrdosti a lepšie masky, čiže všetky hororové prvky zdvihnúť aspoň o úroveň vyššie, aby sa divák nielen smial, ale sa aj trošku bál. Celkovo sa však na film dalo pozerať bez väčších problémov a hlavne bez nudy, dokonca sa niekedy dalo aj zasmiať, takže hodnotím ako čistý priemer. 60/100 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Děcka ve školách jsou živel sám o sobě. Když k tomu přidáte virus, který je mění v ještě větší agresory, kteří chtějí požít mozky lektorů, máme Cooties. Podle mě zábavná, místy výborně nahláškovaná zombie komedie s hobbitem Woodem v hlavní roli, která sice nešokuje nějakým extra gore nebo super maskami,ale za to vytahuje trumfy hlavně s postavami. Pan tělocvikář byl nejvíc akční Fero jakého znám a jeho kecy dokázali pobavit, stejně tak psycho učitel biologie(myslím že to byla biologie). Pokud se nudíte a hledáte film u kterého se zachichoňáte, pousmějete a chcete se bavit, Cooties je ta správná volba na jakýkoliv večer. Já jsem spokojen. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Breberky (Cooties) a psí boudu (Doghouse) jsem viděl v krátkém intervalu po sobě. Byť je dělí 5 let jsou si podobné. Možná proto jsem se k nim rozhodl napsat podobný komentář. Oba jsou tu označovaný za zombie horrorové komedie. Ač jsou blízké Zombielandu, tak jsou po stránce virologické blížší 28 dnům poté, ve kterých se rovněž o zombies nejedná, ale o nakažené virem, způsobujícím částečnou ztrátu rozumu, agresivitu a kanibalismus. V podstatě je to podobné jako u některých jedinců při nadměrné konzumaci alkoholu, většinou bez kanibalismu. U filmů Cooties a Doghouse napadaji viry jen určitou skupinu lidské populace – ženy (Doghouse) a děti (Cooties) ostatní infikovani nejsou. Kladem pro Cooties jsou: Známé tváře – Elijah „Frodo“ Wood přijemně potěšil, stejně jako cameo Jorge “Hurleye“ Gargii ze Ztracených a minicameo Matta Jonese z Perníkového táty, městečko Fort Chicken v Illinois, PPP – pestrá partička pedagogů, v celku svižný děj. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nemůžete jíst učitele!" Zombie hororů s dětmi mnoho není, častěji jsou děti jen zlé, posedlé, či se o jejich narození postarali mimozemšťané. Zdejší školáci jsou ukázkovými zombíky, kteří mezi sebou přenášejí infekci krví (škrábance, pokousání). Zatímco na dospělé působí virus jako slabší chřipka, z dětí se stávají masožravé bestie. Chvílemi se zdá, jako by za snímkem stála Troma. Nebozí učitelé se zabarikádují v budově školy a žáci, pokud se nebaví skákáním přes švihadlo ze střev nebo nehrají kuličky s očními bulvami, se je pokoušejí dostat. Ač je snímek posazen do komediální roviny, nechybí v něm poukaz na tristní stav školství a postavení učitelů (zřejmě je to ve světě podobné), a tak ho lze nahlížet i jako společenskou satiru. ,,Proklouzneš jako nějaký hobit?" Otázka směřovaná k E. Woodovi většinu diváků nepřekvapí. Film je poněkud nezáživný do prvního kousnutí, pak už jde o život. Na jedné straně zařve několik kantorů, na druhé si jich zbytek užije vybíjenou nakažených spratků na školním hřišti. Myslím, že od dob Noci oživlých mrtvol s mrazivou scénou vraždící zombie dívenky, už leckterý divák dětské bestie nelituje. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Svižná zombie komédia, v ktorej dominuje situačný humor, postavený na hláškach, dvozmysloch a bizarných charakteroch herecky dobre stvárnenej pestrej škály postáv. Keď k tomu pripočítam správne naservírovaný pomer násilia, solídnu maskérsku prácu a zopár hustejších scén, ktoré sa odohrajú počas boja s detskými zombíkmi, môžem povedať, že Cooties predstavujú z môjho pohľadu takmer ideálnu formu síce intelektuálne nenáročného, no zato účinného hororového humoru. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V jedné ze scén říká Wade (Rainn Wilson) Cintovi (Elijah Wood), že není žádný hobit. Jedná se o narážku na trilogii Pán prstenů, kde právě Elijah hrál hobita v jedné z hlavních rolí. (cze.Oi)
  • Světovou premiéru měl film na Sundance Film Festival 18. ledna 2014 v Park City. (Ampi)

Reklama

Reklama