Reklama

Reklama

Záhadný virus zasáhne odlehlou základní školu. Z nevinných malých školáků se rázem stává roj na vnitřnostech si pochutnávajících zrůdiček. Nevyjímaje vnitřnosti učitelů a zaměstnanců této základky. Přeživším dospělým tak začíná osudový boj o holé přežití s bandou malých zombie breberek. (geklon)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (87)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět Elijaha Wooda jak z velkolepé fantasy trilogie se okamžitě přemístil k žánru Horor a velmi mu to sedí. V Maniakovi exceloval, zde je spíše takové trdlo, dokonce ve filmu dostane narážku na Pána prstenu, ale zábavná tlama to bezpochyby je. Cooties v mých očích vyniká především neotřelým originálním nápadem, kde Zombie mohou být pouze děti, na druhou stránku mě poměrně zklamaly masky, Zombie děti mají pár červených temper na tváři a tím to hasne. Gore zde nějaké také je, ale až na pár scén vyzní lehce uměle. Hlášky občas fungují, postava tělocvikáře, Elijaha či podivína je obsazena na jedničku, zbytek je takový hororový standard. Bavil jsem se, ale v každém atributu se jelo pouze na půl plynu.Story 6/10, Atmosféra 5/10, Gore 6/10, Vizuál 6/10, Akce 7/10, Zábavnost 7/10 65% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

3 hviezdy tomu dám, ale ináč u mňa veľké sklamanie. Naozaj sa to držalo až príliš pri zemi. Za najlepšiu scénku vlastne považujem chlapčeka bez čeľuste a jeho následnú likvidáciu. A to sa mi zdá trochu málo. Masky celkovo chabé a toho gore tiež veľa nebolo. Keby sa to tvárilo trochu vážnejšie (ako povedzme britský The Children), bol by som nadšený. Keby sa to odtrhlo z reťaze a pribudla by poriadna masakráž, pričom by sa zapracovalo aj na maskách (ako Dead Snow), taktiež by som bol spokojný. Lenže toto mi prišlo hororové tak na 20%, zvyšok bol čisto komediálny. Takže občas som sa zasmial, ináč nič viac a nič extra pre moje chuťové poháriky... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S vizáží nakažených dětí si tvůrci mohli ještě trochu pohrát, aby vypadaly o něco víc rozpadle a strašidelně, čím by film fungoval o něco lépe i jako horor, ale kromě této výtky se jedná o takřka ideální hororovou komedii. Velmi schopně natočenou, dobře herecky obsazenou a vtipně napsanou. Klidně bych si s těmito postavami dal i pokračování. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Deti sú pre mňa samé o sebe hororom. Nechajte ma s viac ako jedným, dlhšie ako päť minút o samote a verte, že psychická ujma bude väčšia ako zo všetkých hororov na svete dohromady. Cooties mi našťastie takú traumu nespôsobil, ale aj tak sa jedná o veľké sklamanie. Debutujúce duo režisérov akoby v tomto prípade nevedelo čo chce vlastne natočiť. Výsledkom je totiž film, ktorý je na hororovú komédiu až príliš umiernený a občas pôsobiaci ako taká komédia pre celú rodinu, vrátane nevhodného moralizovania nad ťažkým povolaním učiteľom, čím samozrejme byť nemôže vzhľadom na tie zombie deti. No nie je ani hororom, resp. hororovou komédiou, pretože na tú sa po celý čas drží priveľmi pri zemi a v porovnaní napríklad s takým Dead Snow 2 pôsobí až naivne. Masky detí sú vyslovené úbohé a predstavujú pár červených fľakov na tvári, gore scénka je slušná iba jedna („eat the cock“ s chlapcom bez čeľuste) a vtip tu zastupujú scénky učiteľov, ktorí sa chovajú skoro ako nesvojprávni chovanci ústavu, než skutočný humor. Teda aspoň ja nenachádzam nič vtipné na tom, že telocvikár nevie povedať anglické „dual rear wheel“ a 16x sa to pokúša zopakovať (skutočne čo je na tom ťažké?). U hororových komédií jednoducho preferujem oveľa nekorektnejší prístup, pretože aký zmysel sa má v takomto žánri držať na uzde? Nikomu mladšiemu to určené byť nemôže a tí ktorí sa na to podľa ratingu môžu pozerať, tak nepotrebujú, aby bol film takto korektný. Celkovo tak veľmi slabé ako horor a veľmi slabé aj ako komédia. A najnechutnejšia scénka mi prišla úvodná titulková scéna s prípravou mäsa pre burgeri a to asi pre film nie je dobrá vizitka. CELKOVO: 2* (4/10) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Neobvykle vtipná zombíkárna, ve které se na zombie přeměňují pouze děti a díky tomu je to zábavnější než normálně a aby to bylo ještě více zábavné, tak na druhé straně barikády stojí učitelé, které musí čelit hordě nenažraných, cukroví i maso milujících malých potvůrek. Začátek se sice rozjížděl pomaleji, ale ke konci se to rozjelo na plné pecky. Stoprocentní to není, ale rozhodně mezi ty nejlepší patří. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • I přesto, že Miles Elliot hrál postavu jménem „Dink“ a je tak napsaný i v titulcích, nikdo ve filmu ho nenazval jeho jménem. (Polgedney)
  • Světovou premiéru měl film na Sundance Film Festival 18. ledna 2014 v Park City. (Ampi)
  • Po titulcích následuje ještě krátká potitulková scéna se školníkem. (cze.Oi)

Reklama

Reklama