Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (219)

POMO 

všechny recenze uživatele

Takto keby vypadala všetka česká seriálová tvorba, a všetka filmová by sa jej aspoň priblížila, smeknú pred nami aj žabožrúti. A ja si kúpim svoju prvú telku. Randenie, osamelosť, potreby, mindráky a situácie smutné i veselé, podané s nevídanou hereckou a režijnou gráciou. Farebné postavami i pocitmi, osobné krásnou Prahou. A najlepšia lezbická masáž v dejinách kinematografie! Až takto dobrý je ten Honza Hřebejk? Rád dám piatu hviezdu, ale až po zhliadnutí zvyšných desiatich epizód. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hodnocením tohohle seriálu mám celkem problém. Na jedné straně herci, kteří umí hrát, dialogy, které nevržou, krásná kamera a výtečné lokace. No a na druhé straně příběhy, které jsou jak z té reklamky. Klišovité, šablonovité a vystavěné jen kvůli tomu, aby zamýšlený závěrečný fórek na konci vyšel ve správném načasování. SPOILER: Třeba už (tuším) v prvním díle, kde má "ošklivka" Polívková v restauraci schůzku na inzerát. Chlap odejde a ona tam sedí, sedí a sedí a opíjí se až do zavíračky. To se jako vážně děje? Kterépak se stalo, aby ji chlap nechal jako magorku sedět samotnou v hospodě? Slyšeli jste někde o něčem podobném jinde než ve vtipu 4. kategorie? Nerozejdou se ti dva spíš hned po první sklínce, protože jeden jako zapomněl doma zavřít vodu? A když už by k tomu teda náhodou došlo , opravdu se bude zakomplexovaná puťka opíjet osaměle v restauraci a čekat, jestli se pán náhodou za hodinku nebo čtyři nevrátí? Pokud o tom paní Duslová a Klestilová ještě nikdy neslyšely, ženy se nejčastěji opíjejí potajmu a flašku mívají zastrčenou někde v prádelníku. A takových příkladů je tam mnohem víc. Naprosto souhlasím s uživatelem "honajz". Ty postavy jsou opravdu jen jako vývěsní plakáty, které byly vytisknuty jen za účelem toho, aby nám ukázaly, že každý chce mít to, co nemůže mít, i kdyby to byla tak nebetyčná blbost, jako že se nepoučitelný holkař Čermák zamiluje do holky, kterou nikdy neviděl a zůstane zamilován, i když zjistí, že je to ta největší ošklivka a smolařka, co kdy viděl. Teď už jen zbývá to okřídlené "...a byli šťastni až do smrti". //////// No a nyní po shlédnutí posledních tří dílů mohu dodat jen jediné: seriál rozhodně líp začíná než končí, končí totiž jako typická druhořadá telenovela a v té pokračuje i v 2, sérii, která rozhodně za sledování nestojí.. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mě v žádném případě nenaplnil nadšením. První sezóna byla ještě mírně nadprůměrná, přinesla množství humorných momentů, ale i celou řadu zklamání a nepřesvědčivých hereckých výkonů, ve druhé řadě došlo ke značnému poklesu kvality, ubylo kvalitního humoru a celá sezóna se stala jaksi těžkopádnější a nemile předvídatelnou. Jediným pevným bodem obou řad, tím pádem i celého seriálu, byl Hynek Čermák, který neustále podával perfektní výkon a po celou dobu mě skvěle bavil. ()

Beagle

všechny recenze uživatele

Viděla jsem první dva díly na HBO GO. Seriál je dobrý, ale čas od času dějové linky zašustí papírem a spíš mě jako primárně docela natěšeného diváka zklamou než naštvou (jde hlavně o Jakubův "útěk" z rande nebo lehké klišé v postavách Anny Polívkové a Radka Holuba...). Ale abych jen nekritizovala, jistě dám seriálu další šanci a hvězdičkami budu hodnotit až po všech 13 dílech. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

První řada byla skvělá. Příjemný seriál s kvalitním obsazením a postavami, které si oblíbíte. Potěšily i krásné záběry na Prahu. Bohužel druhá řada se už tolik nepovedla. Téměř všechny postavy, které jste měli rádi, vám jsou ukradené a ty nové za moc nestojí. Adéla, Richard, Zdendův táta i Karlova máma, nikdo mě neoslovil. Taky jsem nepochopil, proč se do další řady dostala i Markéta, naprosto zbytečná postava. Navíc tam bylo i zbytečně moc Milana a upozadily se zajímavější postavy. Vztah Lindy a Adély se mi taky nelíbil. Velká škoda. Pokud by měla být třetí řada a vypadala by podobně, tak už radši ne. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)
  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)
  • Byt ve věži, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), a ze kterého se v 6.díle dívá na Šárka na všechny věže Prahy, je v Mostecké ulici na Praze 1. Tento byt užíval ve druhé polovině 20. století režisér Zdeněk Podskalský. (Nefra)

Reklama

Reklama