Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (718)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Proyasa sa dá spoľahnúť. Aj Bohovia Egypta vyzerajú úchvatne. V Imaxe 3D to musel byť vizuálny masaker. Tým to ale končí. Vlastne tá všadeprítomná piplačka, ktorá vyšla v podstate vzhľadom na tržby úplne nazmar, mohla byť investovaná do niečoho zmysluplnejšieho. Ak Egypt a Hollywood, tak iba fantasy ako Múmia, Exodus, alebo tohtoroční X-Meni. Prečo radšej neinvestovať čas a peniaze do historického spektáklu, ktorý by napríklad mohol byť odrazom súčasnej politickej situácie? Pretože tržby? To snáď nie. No a druhá vec....prečo ma aj dnes dokáže taký Nekonečný príbeh rozplakať a tu ma ani len nenapadne myslieť na postavy? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka Gods of Egypt predovšetkým trpí určitou dávkou schizofrénie, pretože nevie, koho chce vlastne osloviť. Jednoduchý a tuctový príbeh a u nás i dabing je vhodný pre deti do 15 rokov, romantická linka zaujme ženy milujúce červenú knižnicu, rodinné dráma osloví čitateľa Shakespeara a vizuálna a akčná stránka nadchne milovníkov jednoduchých akčných popcornoviek. Jednoducho povedané, každý z vymenovaných táborov bude vychvaľovať a nadávať na niečo iné, ale vo výsledku nebude úplne spokojný ani jeden. Bohovia Egypta sú skrátka hnusná digitálne vtákovina, ktorá ak od nej čakáte aspoň zmysluplnú zábavu na necelé dve hodiny, vás nesmierne sklame. Bezbrehé prznenie egyptského odkazu odpudivo komponované dobrodružnou stránkou, ktorú nezachráni ani papierový herecký potenciál, ktorý skrýva jeho obsadenie. Väčšina hrá ako na nácviku, z Brentona Thwaitesa sa ani tentoraz nestane herecká hviezda a táto hovadina skončí za pár mesiacov v prepadlisku dejín, kde po nej už nikto ani neštekne. Čo je jedine dobre. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $31,153,464Tržby Celosvetovo $150,680,864Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,336,841Tržby za predaj DVD v USA $8,002,664║ utrpenie, po prvej hodine som už uvažoval či si pri tom radšej nezdriemnem, ach, takýto tuctový béčkový mišung som nečakal, dosť mi to pripomenulo dejovú prázdnotu Transformers 4 ale tu ešte na vrch nefungovalo vôbec nič, herci bez iskry, zápalu ani Butler moc nepomohol, plus triky ako z béčkového filmu, asi najhoršie čo som kedy videl na poli Ačkových filmov s vysokým rozpočtom cez $100 milliónov /videl v kine: 25%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdo po traileru čekal fiasko, dočkal se. Film který je zpatlanina všeho možného a přitom si z něj nezapatujete nic (snad jen Courtney Eaton - a kvůli herectví to opravdu není). Generační refresh ve stylu Mumie je k uzoufání nudný, předvídatelný a hlavně neskutečně špatně udělaný. Krásná výprava, kostýmy a vyjmečná práce s barvami tak jdou úplně vniveč díky šíleným trikům a prapodivnou prací s kamerou a světlem. Přitom Proyas byl vždycky brán jako režisér vizionář, takže těžko spekulovat, proč natočil nejhorší mytologickou fantasy za posledních x let. Butler se tradičně bavil, jinak ale naprostá ztráta času a nefunguje to ani jako nevinný výplach. Zlatá Mumie nebo Princ of Persia. Jsou to střídmější a přehlednější filmy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Očekávání naplněno. Šel jsem na nablblý fantasy, dostal jsem nablblý fantasy. Komerčně čuju, že bude tenhle film kapitální průser a Proyas už se asi hned tak k dalšímu kino filmu nedostane, ale úplnej odjeb není na místě. Pokud jste ochotní nechat mozek doma a užívat si ty moc pěkný barvičky, nejrůznější příšery a samozřejmě i nějaký ty bitvy plus nechybí nezbytná dávka romantiky, tak jste na správný adrese. Tohle je nenáročná vizuálně moc pěkná pohádka který by snad jenom neuškodilo menší zkrácení, protože po pravdě velmi triviální a nijak extra originální příběh tu dvouhodinovou délku úplně neutáhne, ale zatím co třeba u Exodusu jsem se vyloženě nudil, tak tady jsem filmem proplul v pohodě občas s upřímným pobaveným úsměvem na tváři. Ústřední duo Waldau, Thwaites pravda nejsou extra bombarďáci, ale ani mě vyloženě neiritovali. Koho jsem si naopak užil byl Butler kterýmu záporák parádně sednul a kdykoliv byl Seth na scéně, tak jsem se tetelil blahem. Tenhle charizmatickej tvrďák už klepe na dveře mojí topky a v jeho podání to byl rozhodně chutný předkrm před očekávaným London Has Falen. Takže není to žádná bomba, ale na pohodový pobavení postačí.60% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Alex Proyas se narodil v Egyptě, ale řeckým rodičům. Když mu byly 3 roky, tak se rodina odstěhovala do Austrálie. (ArsenalEagle)
  • Film sa nakoniec natáčal v púšti v Austrálii, ktorá nahradila zamýšľanú Saharu. Tá sa filmárom zdala príliš nebezpečná. (beso74)
  • Kvůli kritice zejména z řad afroamerických recenzentů bylo nutné jednoho ze dvou původně bílých pouštních hadů nákladně digitálně přebarvit na černo ještě před plánovaným uvedením do kin. Vše se včas stihlo opravit a nebylo nutné odložit datum premiéry. (Frajer42)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama